به یکی از باجههای عابربانک میروید و تقاضای پول میکنید. چند روزی به پایان سال 92 و آغاز سال 93 مانده است. دستگاه عابربانک، پول نو 5000 تومانی در اختیار شما میگذارد. اگر کلکسیونر باشید این اتفاق را به فال نیک میگیرید و پول را به شکلی که تا نخورد و ضربه نبیند و به عبارتی با وسواس تمام به خانه میرسانید و در آلبوم میگذارید. البته در راه چند بار به اسکناس نگاه میکنید. امضاهای جدید تنها تفاوت آن با اسکناسهای قبل است. در دولت جدید، هم رییس کل بانک مرکزی و هم وزیر اقتصاد تغییر کردهاند و طبیعتا امضاهای اسکناسها هم تغییر میکند.
خب! اسکناس به آلبوم میرود و شما هم دنبال کار و البته تکمیل کلکسیونتان. مدتی میگذرد و اسکناسهای 5000 تومانی به وفور وارد بازار میشود اما دست نگه دارید. همینجا اتفاق مهمی که معمولا کم میافتد افتاده است. بخشی از اسکناسهای 5000 تومانی که در پایان سال 92 و آغاز سال 93 منتشر شد و تعداد زیادی هم از آن دیده نشده است با اسکناسهای بعدی که در طول سال 93 وارد گردش اقتصادی شد تفاوت دارد.
به گفته نبیالله حیدری، کارشناس مجموعهداری، امضای بعضی از اسکناسهای 5000 تومانی که در ابتدا به بازار آمد بزرگتر از امضایی است که در طول سال منتشر شد.کسانی که در دنیای مجموعهداری اسکناس فعالند میدانند که اسکناسهایی هستند که با صفت «امضا بزرگ» یا «امضا کوچک» شناخته میشوند. از این پس یک اسکناس دیگر را نیز با عنوان «امضا بزرگ» و «امضا کوچک» خواهیم شناخت که همین 5000 تومانی است.آنطور که حیدری میگوید اسکناس «امضا بزرگ» به دلیل کمیاببودنش تا جفتی 25 هزار تومان هم به فروش رفته است.به اول مطلب بازگردیم؛ اگر در روزهای پایانی سال 92 و روزهای آغازین سال 93 اسکناس نو به دستتان رسیده است نگاهی به آنها بیندازید. شاید شما هم به اسکناسی با امضای بزرگ دست یافتهاید. قدرش را بدانید.