از این فرصت جا نمانید! در دنیای امروز که آلودگی هوا و ترافیک شهری به معضلی جدی تبدیل شده است، توجه به حمل و نقل پاک و پایدار بیش از پیش ضروری است. به همین دلیل eBike ها یا همان دوچرخه های برقی، با جذابیتی روز افزون به زودی جایگاه ویژه ای در زندگی شهری پیدا خواهد کرد. این دوچرخه ها که ترکیبی از فناوری و ورزش هستند، نه تنها به کاهش آلودگی هوا کمک می کنند، بلکه تجربه لذت بخشی از دوچرخه سواری را نیز فراهم می آورند.
اگر قصد واردات دوچرخه برقی از چین را دارید، در اینجا بهترین تولیدکنندگان در چین، تعرفه گمرکی و سود واردات این محصول را با هم بررسی می کنیم و در نهایت، یکی از بهترین شرکت های ترخیص کالا از گمرک را به شما معرفی خواهیم کرد تا شما بتوانید بدون درگیر شدن با پیچیدگی های گمرکی، با خیال راحت به واردات خود بپردازید.
در یک تعریف ساده، این دوچرخه ها مجهز به یک موتور الکتریکی هستند که به دوچرخه سوار در پدال زدن کمک می کنند. دوچرخه های الکترونیکی بر اساس محل قرارگیری موتور، نوع باتری و کاربرد، به انواع مختلفی تقسیم می شوند:
پیمایش یا همان مسافتی که دوچرخه با یک بار شارژ کامل می تواند طی کند، قدرت موتور، وزن، حداکثر سرعت و قیمت، مشخصات مهمی هستند که هنگام خرید دوچرخه برقی باید به آن ها توجه کنید. به یاد داشته باشید که تمامی مشخصات دوچرخه ای که خریداری کرده اید را به دقت از تولیدکننده بخواهید تا در هنگام عرضه این محصولات در بازار ایران به مشکل بر نخورید.
یاده آ (Yadea)، آیما (Aima)، جاینت (Giant) و سانرا (Sunra) از محبوب ترین تولیدکنندگان دوچرخه برقی در چین می باشند؛ اما علاوه بر این ها، بسیاری از برندهای دیگر وجود دارند که در اینجا آن ها را نام می بریم تا فقط به گوشتان خورده باشند: Sambike، DYU، Tianjin fuji-ta، Hithot، Niu Technologies، CNForever، Luyuan و Lvjia. جالب است بدانید که شیائومی نیز با برند کی سایکل (QiCycle) به این بازار پررونق ورود کرده است.
علاوه بر چین، کشورهای دیگر شرق آسیا مانند تایوان، ژاپن و کره جنوبی نیز از تولیدکنندگان اصلی دوچرخه برقی در آسیا به حساب می آیند.
کد تعرفه گمرکی، کدی است که هر تاجر و بازرگانی باید به آن توجه داشته باشد؛ چرا که با استفاده از این کد، کالا به گمرک معرفی شده و هزینه های گمرکی آن محاسبه می شود. برای دوچرخه های برقی، کد تعرفه 87116020 تعیین شده است. بر اساس قوانین گمرکی ایران، واردات دوچرخه برقی مشمول 5 درصد حقوق ورودی است که شامل 4 درصد حقوق گمرکی و 1 درصد سود بازرگانی می شود. به عبارت دیگر، تاجران و بازرگانانی که قصد واردات این کالا را دارند باید مبلغی معادل 5 درصد ارزش آن را به عنوان عوارض گمرکی پرداخت نمایند.
جالب است بدانید که واردات دوچرخه برقی، کمترین تعرفه را در میان دیگر انواع دوچرخه ها و قطعات آن ها دارد. علاوه بر این برای واردات دوچرخه برقی، ارز نیمایی اختصاص داده می شود که برای دریافت آن باید درخواست خود را در سامانه نیما ثبت کنید. توجه داشته باشید که دریافت ارز نیمایی در صورتی امکان پذیر است که شما دارای کارت بازرگانی باشید و یا آن را از دیگر بازرگانان اجاره کنید.
برای اینکه تخمینی از سود واردات این دوچرخه داشته باشیم، می توانیم قیمت خرید آن در چین را با قیمت فروش در ایران مقایسه کنیم. با کمی جستجو در اینترنت متوجه خواهیم شد که دوچرخه برقی جاینت مدل Talon E+ 2 29 (2023) با قیمتی حدود 2100 دلار در چین قابل خرید است. با توجه به قیمت ارز نیمایی در آبان ماه 1403، خرید این دوچرخه 105 میلیون تومان هزینه خواهد داشت.
از طرف دیگر، این محصول در ایران با قیمتی حدود 215 میلیون تومان به فروش می رسد. اما این تمام ماجرا نیست! همانطور که در بخش قبل گفته شد، 5 درصد ارزش کالا را باید به عنوان هزینه گمرکی در نظر بگیریم. علاوه بر این، هزینه حمل را نیز در نظر بگیرید. واردات دوچرخه از چین معمولا به روش دریایی انجام می شود و هزینه حمل هر کانتینر دریایی 20 فوت از چین به ایران نیز حدود 1000 دلار می باشد؛ مبلغی در حدود نصف قیمت خرید یکی از دوچرخه ها.
با این حساب، واردات دوچرخه برقی از چین می تواند یک تجارت پرسود باشد؛ اگر به درستی انجام شود. به همین خاطر توصیه می کنیم فرآیند حمل بار و ترخیص کالا از گمرک را به یکی از شرکت های معتبر که در این زمینه فعالیت می کنند بسپارید. پیشنهاد ما به شما، شرکت باراد هوا دریا است که با سال ها تجربه در زمینه واردات انواع کالاها از سراسر دنیا، در تمامی مراحل واردات دوچرخه برقی از چین در کنار شما خواهد بود.