دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
رئیس سازمان دامپزشکی مطرح کرد

وجود هورمون در مرغ پایه علمی ندارد

9 سال پیش ( 1394/7/12 )
پدیدآورنده : مولود غلامی  

روز گذشته مهدی خلج، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری که به مناسبت 14 مهرماه، روز ملی دامپزشکی برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به کمپین نخریدن مرغ اظهار کرد: سازمان دامپزشکی به عنوان متولی و مسئول در این مسئله، وجود هورمون در مرغ را تکذیب می‌کند.

وی ادامه داد: هورمون یا به صورت خوراکی باید به مرغ داده شود یا به صورت تزریقی باشد. اگر هورمون به صورت خوراکی به مرغ داده شود، چون در دستگاه گوارش پرنده تجزیه می‌شود، هیچ اثری از آن باقی نمی‌ماند. همچنین امکان تزریق هورمون به مرغ بسیار کم است و تزریق هورمون به مرغ باید به شکل مکرر انجام شود. با توجه به اینکه امروزه پرورش طیور در کشور به شکل انبوه است، این کار به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست.

مدعیان مرغ هورمونی مستندات ارائه دهند

معاون وزیر جهاد کشاورزی از مدعیان آلودگی مرغ به هورمون خواست تا مستندات خود را ارائه دهند و افزود: کسانی که مدعی هستند در پرورش مرغ از هورمون استفاده می‌شود، اگر با تحقیقات علمی به این نتیجه رسیده‌اند، باید به اظهارات متولیان امر نیز توجه کنند. خلج اظهار کرد: به گفته بسیاری از محققان، گیرنده هورمون در عضلات سینه مرغ وجود ندارد تا بتواند این ماده را جذب کند. این مسئله هم از نظر علمی و هم از نظر عملی امکان‌پذیر نیست و براساس مطالعات سازمان دامپزشکی و همچنین سازمان میادین میوه و تره بار، این موضوع هیچ‌گاه به اثبات نرسیده است.

اجازه واردات هورمون را برای مرغ نمی‌دهیم

رئیس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی هیچ‌گاه اجازه واردات هورمون را برای استفاده در پرورش مرغ صادر نکرده است و مردم با اطمینان کامل و بدون هیچ‌گونه نگرانی و تشویش این فرآورده را که مرغداران برای تولید و عرضه آن رنج بسیار زیادی را متحمل می‌شوند، مصرف کنند.

2356312513626232474274

خلج با اشاره به رشد سریع مرغ در دوره کوتاه، تأکید کرد: برخی فکر می‌کنند رشد سریع مرغ به دلیل استفاده از هورمون اتفاق می‌افتد اما با مراجعه به ۹۰ سال پیش متوجه می‌شویم که در طول ۱۰۰ روز و با مصرف ۴ کیلو و ۷۰۰ گرم دان، یک کیلوگرم به وزن مرغ اضافه می‌شد، این در حالی است که امروزه با مصرف یک کیلو و ۷۰۰ گرم دان در طول ۳۵ روز، یک کیلوگرم به وزن مرغ اضافه می‌شود. بنابراین امروزه مرغ در کمتر از ۵ هفته به وزن منطقی می‌رسد و این نتیجه زحمات و تحقیقات مختلفی است که در عرصه اصلاح نژاد، ژنتیک و ارتقای بهداشت مبارزه با بیماری‌های دامی، اتفاق افتاده است.

درگیری جهانی با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

رئیس سازمان دامپزشکی در بخش دیگری از سخنانش در جمع خبرنگاران، با اشاره به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با نزدیک شدن به فصل سرد گفت: با توجه به احتمال شیوع آنفلوآنزای پرندگان در فصل‌های سرد از مردم درخواست می‌کنیم همچنان از خرید مرغ زنده خودداری کنند. وی وضعیت جهان در سال ۲۰۱۵ از لحاظ شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را ناآرام توصیف کرد و افزود: این وضعیت ناآرام و غیرقابل پیش‌بینی حتی در فصل تابستان نیز کشورهای مختلفی را درگیر کرد.

خلج هماهنگی دولت و ملت در کنترل این بیماری در مدت زمان کوتاه را ستودنی برشمرد و گفت: اتخاذ تدابیر علمی و مدیریت صحیح از سوی دولت و سازمان دامپزشکی و همچنین مشارکت پرورش‌دهندگان و مردم باعث شد که این بیماری در مدت کوتاهی شناسایی و کنترل شود. ضمن اینکه در نهایت گزارش پاک بودن ایران از آنفلوآنزای پرندگان به موقع به سازمان جهانی بهداشت دام اعلام شد و مشکلاتی که در این زمینه برای صادرات مرغ و تخم‌مرغ داشتیم نیز پایان یافت.

روند صادرات عادی شد

رئیس سازمان دامپزشکی روند صادرات مرغ و محصولات پروتئینی را عادی دانست و افزود: با توجه به اینکه فصل سرما آغاز شده و ما با احتمال شیوع مجدد این بیماری در کشور مواجه هستیم، از امروز (شنبه) برنامه پایش آنفلوآنزا در سراسر کشور آغاز شده است. در این طرح ۳۲۰ روستا و ۱۳۰۰ مرکز پرورش مرغ صنعتی مورد پایش قرار می‌گیرد. در مرحله اول طرح ما حدود ۱۹ هزار نمونه‌برداری را در آزمایشگاه‌های تخصصی مورد بررسی و آزمایش قرار می‌دهیم و وضعیت را به طور دقیق پایش و سپس با توجه به نتایج حاصل شده در این رابطه تصمیم‌گیری می‌کنیم.

مرغداران تلفات غیر عادی را گزارش کنند

وی از پرورش‌دهندگان مرغ و کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند خواست تا همچنان حساسیت‌های گذشته را داشته باشند. خلج ادامه داد: مرغداران اگر با تلفات غیرعادی در واحدهای خود مواجه شدند، بلافاصله این مسئله را به شبکه‌های دامپزشکی و ادارات کل ما در سطح استان‌ها گزارش کنند. ضمن اینکه تمامی شبکه‌ها و ادارات کل دامپزشکی در سراسر کشور آماده هستند تا خدمات لازم را در این زمینه به پرورش‌دهندگان عرضه کنند.

رئیس سازمان دامپزشکی در پایان به مردم توصیه کرد که از خریدن مرغ زنده خودداری کنند و افزود: مردم از کشتار و ذبح طیور در منازل و محافل عمومی نیز پرهیز کنند. سرمایه‌گذاران ما با ساخت کشتارگاه‌های صنعتی سرمایه‌گذاری زیادی در این زمینه انجام داده‌اند و ذبح دام و طیور در شرایطی کاملاً بهداشتی باید در این مراکز انجام شود تا سلامت جامعه به خطر نیفتد. به هر روی ما در آمادگی کامل برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستیم و شرایط را به طور دقیق رصد می‌کنیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/0M5bkER7
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه