سه شنبه, ۱۳ شهریور(۶) ۱۴۰۳ / Tue, 3 Sep(9) 2024 /
           
فرصت امروز

بیست‌وهفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) صبح جمعه با سخنرانی مقام معظم رهبری در مرقد بنیانگذار انقلاب اسلامی برگزار شد. به گزارش ایسنا، این مراسم با حضور گسترده و پر‌شور صدها هزار نفر از مردم مومن و انقلابی به‌ویژه جوانان و همچنین مسئولان کشوری و لشکری آغاز شد.

مقام معظم رهبری: اقتصاد مقاومتی تنها راه تحقق استقلال اقتصادی است

در این مراسم سیدحسن خمینی یادگار امام (ره) نیز سخنرانی کرد.

400 مهمان خارجی در بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی شامل سفرای کشورهای خارجی در ایران حضور داشتند. همچنین مهمانانی از تانزانیا، ترکیه، کویت، آلمان، بنگلادش، هلند، آفریقای جنوبی، اتریش، رومانی، اردن، کرواسی، پاکستان، نخجوان و... هم در این مراسم حاضر شدند.

بیانات مقام معظم رهبری در مرقد بنیانگذار انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم و پرشکوه قشرهای مختلف مردم در حرم مطهر امام خمینی (ره)، امام راحل را شخصیت «مومنِ متعبدِ انقلابی» خواندند و با تاکید بر ادامه راه «امامِ انقلابیِ ملت» به‌عنوان تنها راه پیشرفت و تحقق اهداف مردم و نظام، پنج شاخص مهم «انقلابی گری» را تبیین کردند و افزودند: اقتصاد مقاومتی تنها راه تحقق استقلال اقتصادی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تعبیر «مومنِ متعبدِ انقلابی» را صفتی جامع برای امام راحل برشمردند و افزودند: امام بزرگوار، «مومن به خدا»، «مومن به مردم»، «مومن به هدف» و «مومن به راهی بود که او را به این هدف می‌رساند».

رهبر معظم انقلاب گفتند: امام، «امامِ انقلابی» بود و همین صفت علت اصلی عصبانیت قدرت‌های مادی از ایشان است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر اینکه قدرت‌ها از کلمه انقلاب و انقلابی‌گری ملت ایران به‌شدت هراس دارند، افزودند: علت اصلی فشارهایی که در طول سال‌های متمادی با بهانه‌های مختلف از جمله موضوع هسته‌ای و حقوق بشر به ملت وارد شده است، خصوصیت انقلابی‌گری ملت ایران و نظام اسلامی است.

ایشان انقلاب اسلامی را سرمایه ممتاز و منحصر به فرد ملت و کشور دانستند و تاکید کردند: برای به نتیجه رسیدن انقلاب، هزینه‌های سنگینی پرداخت شده است، اما در کنار این هزینه‌ها منافع فراوانی نیز وجود داشته است.

رهبر معظم انقلاب، طرز تفکری که انقلابی‌گری را مساوی افراطی بودن می‌خواند و مردم را به «تندرو» و «میانه‌رو» تقسیم می‌کند یکی از خطاها برشمردند و گفتند: چنین دوگانه‌هایی که سوغات بیگانگان و سخن دشمنان است، نباید وارد فرهنگ سیاسی کشور شود.

رهبر معظم انقلاب سپس در تبیین معیارهای اصلی انقلابی‌گری به تشریح پنج شاخص عمده پرداختند؛ «پایبندی به مبانی و ارزش‌های اساسی انقلاب اسلامی»، «هدف‌گیری مستمر آرمان‌ها و همت بلند برای رسیدن به آنها»، «پایبندی به استقلال همه‌جانبه کشور»، «حساسیت در برابر دشمن و تبعیت نکردن از او» و «تقوای دینی و سیاسی».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین شاخص اولِ انقلابی‌گری یعنی «پایبندی به ارزش‌ها و اصول مبنایی» افزودند: «اعتقاد به اسلام ناب در مقابل اسلام آمریکایی»، اصلی‌ترین نکته این شاخص است.

ایشان خاطرنشان کردند: اسلام آمریکایی دو شاخه «اسلام متحجر» و «اسلام سکولار» دارد که استکبار از هر دو شاخه حمایت می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس در تبیین شاخص دوم انقلابی‌گری یعنی «همت بلند برای پیشرفت و رسیدن به آرمان‌ها» افزودند: در هیچ وضعی نباید از پیگیری اهداف بزرگ انقلاب و مردم منصرف شد یا به وضع موجود رضایت داد. ایشان، «تنبلی، محافظه‌کاری و ناامیدی» را نقطه مقابل این شاخص دانستند و تاکید کردند: راه پیشرفت، تمام نشدنی است و باید با انقلابی‌گری، مدام در این مسیر حرکت کرد.

شاخص سوم انقلابی‌گری، «پایبندی به استقلال» است که رهبر انقلاب آن را در سه بعد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تبیین کردند.

ایشان افزودند: معنای حقیقی استقلال سیاسی این است که فریب شیوه‌های مختلف دشمن را نخوریم و در هر موقعیتی، مراقب استقلال داخلی، منطقه‌ای و جهانی باشیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اشاراتی به شیوه‌ها و حیله‌گری‌های دشمنان به‌خصوص آمریکا، خاطرنشان کردند: آنها همیشه با تهدید جلو نمی‌آیند، گاه با لبخند و حتی تملق حرف می‌زنند، مثلا نامه می‌نویسند که بیایید مشکلات جهانی را با مشارکت هم حل کنیم، در این مواقع انسان ممکن است دچار وسوسه شود که خوب است برویم با یک ابرقدرت در حل مسائل بین‌المللی همکاری کنیم، غافل از اینکه دشمن در باطن قضیه دنبال اهداف دیگری است.

«استقلال اقتصادی» به معنای هضم نشدن در هاضمه اقتصاد جامعه جهانی، نکته مهم دیگری بود که رهبر معظم انقلاب در تبیین شاخص سوم انقلابی‌گری یعنی «پایبندی به استقلال همه‌جانبه کشور» بیان کردند.

ایشان افزودند: آمریکایی‌ها بعد از مذاکرات هسته‌ای گفتند معامله هسته‌ای با ایران باید موجب ادغام اقتصاد ایران در جامعه جهانی بشود، معنای این حرف این است که ایران در «نقشه و نظامی که سرمایه‌داران عمدتا صهیونیسم برای تصرف منافع مالی جهان ترسیم کرده‌اند»، هضم و جذب شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها در تحریم، فلج کردن اقتصاد ایران را دنبال می‌کردند، اکنون نیز که مذاکرات به نتایجی منتهی شده، می‌خواهند اقتصاد ایران در هاضمه اقتصاد جهانی که سردمدار آن آمریکاست، بلعیده شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اقتصاد مقاومتی را تنها راه تحقق استقلال اقتصادی اعلام کردند و افزودند: خوشبختانه دولت براساس گزارشی که داده است، در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اقداماتی را شروع کرده که اگر با همین قوت پیش برود، یقینا مردم آثارش را می‌بینند.

ایشان خاطرنشان کردند: در همه تصمیمات بزرگ و همه کارها از جمله قرارداد با کشورهای دیگر باید اقتصاد مقاومتی جدا مدنظر باشد. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با نقد کسانی که رونق اقتصادی را صرفا در گرو سرمایه‌گذاری خارجی می‌دانند، گفتند: جذب سرمایه‌گذاری خارجی، خوب و لازم است اما مهم‌تر از آن، فعال کردن ظرفیت‌های درونی کشور است و نباید همه چیز را به جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی منوط کرد.

ایشان با همین نگاه در خصوص فناوری‌های نو و پیشرفته نیز تذکر دادند: اگر کشورهای خارجی این‌گونه فناوری‌ها را بدهند، خوب است اما اگر هم ندهند، جوانانی که ایران عزیز را در نانو، هسته‌ای و برخی عرصه‌های دیگر به یکی از ۱۰ کشور برتر جهان تبدیل کرده‌اند، در صورت برنامه‌ریزی صحیح، حتما فناوری‌های مورد نیاز کشور را تامین خواهند کرد. 

رهبر انقلاب سپس به تبیین شاخص چهارم انقلابی‌گری یعنی «حساسیت در مقابل دشمن» پرداختند.

ایشان تاکید کردند: همچون جبهه جنگ باید هر حرکت دشمن را رصد و تحلیل کرد، اهداف او را شناخت و با حساسیت لازم در مقابل زهر احتمالی فعالیت‌های دشمن، پادزهر آماده کرد. 

حضرت آیت الله خامنه‌ای با انتقاد از کسانی که با چشم بستن بر دشمنی‌های آشکار و مکرر آمریکا، سخن گفتن از دشمن را «توهم توطئه» می‌نامند، افزودند: انکار دشمنی‌های عمیق، مستمر و واضح آمریکا با جمهوری اسلامی و ملت ایران، توطئه‌ای است برای کاهش حساسیت‌ها در مقابل شیطان بزرگ.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در نوعی جمع‌بندی از این قسمت سخنان‌شان تاکید کردند: هر فرد و هر جریانی که برای اسلام و به نام اسلام کار می‌کند، اگر به آمریکا اعتماد کند، دچار خطای بزرگ شده و سیلی آن را خواهد خورد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، انگلیسی‌ها را از دیگر دشمنان واقعا خبیثِ ملت ایران دانستند و افزودند: انگلیسی‌ها هیچ‌گاه از خباثت علیه ملت ایران دست  برنداشته‌اند.

ایشان افزودند: در ادامه همین دشمنی‌هاست که دستگاه تبلیغاتی دولت انگلیس در سالگرد امام بزرگ و مطهر، با کمک آمریکایی‌ها و جعل سند، علیه امام راحل ملت ایران تبلیغات می‌کند.

رهبر معظم انقلاب، رژیم منحوس صهیونیستی را به موازات آمریکا و انگلیس از دیگر دشمنان ملت ایران خواندند و تاکید کردند: باید در مقابل دشمنان حساس بود و در مقابل هر پیشنهاد آنها، از جمله نسخه‌های سیاسی و اقتصادی احتیاط کرد که اگر این حساسیت باشد، «عدم تبعیت» نیز به دنبال خواهد آمد که این همان «جهاد کبیر» است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در تبیین آخرین شاخص انقلابی‌گری یعنی «تقوای دینی و سیاسی» گفتند: تقوای دینی یعنی تلاش و مراقبت برای تحقق همه اهدافی که اسلام برای جامعه تعیین و مطالبه کرده است.

بخش پایانی سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی، به چند توصیه مهم اختصاص داشت که نخستین آنها، «توجه به امام به‌عنوان یک الگوی کامل» بود.

توصیه دوم رهبر معظم انقلاب، «فراموش نکردن تجربه حاصل شده از مذاکرات هسته‌ای» بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مذاکرات با ۱+۵ و حتی مذاکرات جداگانه با آمریکا در موضوع هسته‌ای افزودند: با تلاش برادران فعال ما، مذاکرات به نقاط مشترکی رسید، اما آمریکا تاکنون در «عمل به تعهدات خود»، بدقولی و بد‌عهدی کرده و دبّه درآورده است.

توصیه سوم رهبر انقلاب، «اتحاد دولت و ملت» بود.

ایشان افزودند: هرکسی در مقاطع مختلف ممکن است از دولتی خوشش بیاید یا نیاید که البته ایرادی ندارد اما اتحاد ملت و دولت، نباید در هیچ حالتی بر هم بخورد.

ایشان با تاکید بر «وحدت قوای سه‌گانه» افزودند: وحدت، منافاتی با عمل به وظایف قانونی قوا ندارد، اما نباید با احساسات شخصی یا جناحی، همدلی و همراهی قوا را خدشه‌دار کرد.

چهارمین توصیه رهبر انقلاب، «جبهه‌ای دیدن تقابل با آمریکا» بود.

ایشان خاطرنشان کردند: آمریکا البته در مرکز این جبهه قرار دارد اما امتداد این جبهه به جاهای گوناگون و گاه حتی به داخل کشور کشیده می‌شود که باید مراقب فعالیت‌های همه شاخه‌های پنهان و پیدای این جبهه بود.

«برجسته بودن و پررنگ ماندن خطوط فاصل با دشمنان»، پنجمین توصیه رهبر انقلاب اسلامی در مراسم بیست و هفتمین سالگرد ارتحال امام (ره) بود.

و آخرین توصیه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به ملت و مسئولان: به وعده نصرت خدا اعتماد کامل کنید و مطمئن باشید آینده به کوری چشم دشمنان از آن ملت و جوانان ایران است.

انقلاب اسلامی موجب ایجاد مودت و برادری در جامعه ایران شد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی هم در این مراسم سخنرانی کرد و گفت که یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایجاد مودت و مهربانی میان توده‌های مردم است.

یادگار امام با بیان اینکه ما نباید فراموش کنیم که سال‌های قبل از انقلاب جامعه ما چندپاره بود، اظهار کرد: امام (ره)، یارانش و مردم شریف ایران، انقلابی را در افق بزرگ در مودت، دوستی و برادری ایجاد کردند. وی در ادامه با اشاره به اینکه در سالروز ارتحال امام(ره) سخن گفتن از هرچیزی جز امام (ره) باطل است، افزود: انقلاب اسلامی ما دو ویژگی مهم یعنی مردمی بودن و خدایی بودن را دارد.

یادگار امام با اشاره به اینکه باید تعریف کنیم که انقلاب خدایی به چه معنا است، گفت: انقلاب خدایی، انقلابی است که ارزش‌های الهی بر آن حاکم است. این ارزش‌ها همان دستورات خداوند است که باید در جامعه حاکم شود.

سیدحسن خمینی در بخش دیگری از اظهارات خود خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی یک حقیقت ناب الهی را برای مردمان به ودیعه آورده است. اینکه می‌گوییم انقلاب الهی است یعنی انقلاب اسلامی از ویژگی‌های بزرگی برخوردار است که عبارتند از هدایت، عزت، مودت و دوستی مردمان.

وی تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، به وجود آوردن عزت برای جامعه ما و جهان اسلام است. عزت امروز جامعه ما و امت اسلامی به برکت انقلاب اسلامی و راه خدایی است. ویژگی دیگر این انقلاب ایجاد مودت و مهربانی میان توده‌های مردم است.

امام خمینی (ره) در کنار انقلابی‌گری‌های بزرگ، تعامل حکیمانه با جهان را نیز طراحی کردند

یک شب پیش از این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری کشورمان هم در مرقد حضرت امام(ره) سخنرانی کرد. رئیس‌جمهوری کشورمان با اشاره به نحوه تعامل حضرت امام خمینی (ره) با دنیا اظهار کرد: امام خمینی(ره) در کنار انقلابی‌گری‌های بزرگ، غیورمندانه و عزتمندانه تعامل حکیمانه با جهان را نیز طراحی کردند.

به گزارش ایسنا، روحانی طی سخنانی به میراث بر‌جای مانده از امام (ره) در جامعه اشاره و اظهار کرد: امروز از امام‌(ره) سه میراث انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی و رهبری ولایت فقیه به یادگار مانده است که باید در حفظ و حراست از آنها کوشا باشیم.

وی با تاکید بر اینکه «همه باید از انقلاب اسلامی به‌عنوان نخستین یادگار امام خمینی (ره) حراست کنیم»، اظهار کرد: ما به انقلاب اسلامی و انقلابی بودن ملت ایران افتخار می‌کنیم و برای حراست از آن و تداوم مسیر تکاملی این انقلاب از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

روحانی، از جمهوری اسلامی به‌عنوان دومین یادگار حضرت امام (ره) یاد کرد و گفت: امام در کنار این انقلاب، نظام جمهوری اسلامی را طراحی کرد که می‌تواند الگویی موفق برای سایر کشورها و جهان اسلام باشد.

رئیس‌جمهوری افزود: امام (ره) در این نظام‌سازی در کنار اسلامیت بر جمهوریت تکیه و تاکید کرد که نظام ما «جمهوری اسلامی» است و در همین چارچوب و در نخستین سال انقلاب، پنج بار انتخابات برگزار شد و در سال‌های بعدی نیز، این حضور و مشارکت پررنگ مردم در انتخابات و نقش آفرینی آنان در مدیریت و حاکمیت ملی، حتی زیر بمباران‌ها رژیم بعثی متوقف نشد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ZNQySR2z
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلا
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه