دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
به‌رغم کاهش هزینه خوراک

مرغداران همچنان ناراضی هستند

9 سال پیش ( 1394/6/15 )
پدیدآورنده : مولود غلامی  

«با تمهیداتی که اتخاذ شده هم‌اکنون قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا 1400 تومان و ذرت 700 تومان است در حالی که سال گذشته نرخ هر کیلوگرم سویا 1750 تومان و ذرت 1100 تومان بوده. کاهش قیمت دان در سال جاری باعث کاهش ضرر تولیدکنندگان مرغ کشور شده و در نظر داریم با تثبیت قیمت‌ها بتوانیم ضرر و زیان تولید‌کنندگان را جبران کنیم. بر همین اساس قیمت نهاده‌ها نسبت به سال گذشته کاهش یافته تا تولید مرغ و تخم‌مرغ اقتصادی‌تر شود. همراه با کاهش حدود 13 تا 15 درصدی نهاده‌ها، قیمت مرغ نیز 7 درصد کاهش یافت. با این حساب تولید مرغ برای مرغدار نیز به صرفه است و مرغداران راضی هستند.»

این صحبت مدیر موسسه جهاد استقلال در هفته‌ گذشته بود که با ابراز امیدواری نسبت به تامین خوراک واحدهای مرغداری، صاحبان این کسب‌وکار را رضایتمند نشان می‌داد. اما آیا کاهش 15درصدی دان، تاثیری در کسب سود بیشتر واحدها داشته است یا نه؟

3546457474575856869

از آنجا که حدود 70درصد هزینه خوراک در مرغداری‌ها به ذرت مربوط می‌شود، بنابراین افزایش یا کاهش این نهاده می‌تواند تاثیری مستقیم در هزینه‌های واحد تولیدی داشته باشد. اگر نگاهی به تغییر قیمت‌های داخلی ذرت در یک‌سال گذشته بیندازیم متوجه می‌شویم قیمت ذرت از نیمه‌های شهریور 93 تا اردیبهشت سال جاری، کاهشی 259تومانی را تجربه کرده است اما بعد از این زمان، دوباره با سیر صعودی مواجه شده و در عرض دو هفته 130تومان به قیمت این نهاده افزوده شد. سپس منحنی قیمت ذرت دوباره سیر نزولی گرفت و این کاهش که با شیب ملایم همراه است تقریبا تا امروز ادامه دارد.

این در حالی است که بهای ذرت آمریکایی در طول یک سال گذشته تقریبا ثابت بوده و با 14سنت در هر کیلوگرم دادوستــد شده است. البته طبق اعلام فعالان و منابع آگاهی که در این حوزه فعالیت دارند، طی روزهای اخیر قیمت این نهاده در جهان رو به کاهش بوده و این امر بر قیمت‌های داخلی نیز تاثیرگذار بوده است به‌طوری که بهای نهاده‌های پرمصرف در پرورش طیور، کاهشی 15درصدی را تجربه کرده‌اند.

کاهش قیمت، کار دولتی‌ها نیست

یکی از کارشناسان صنعت دام و طیور در این ارتباط به «فرصت امروز» می‌گوید: «نباید مقام‌های دولتی، کاهش قیمت دان را به حساب خود بنویسند، زیرا این امر متاثر از قیمت‌های جهانی است.» مهدی مسعودی معتقد است تا زمانی که قیمت نفت در بازار جهانی بالا بود برخی واحدهای نیازمند سوخت، از ذرت برای تامین انرژی استفاده می‌کردند که این باعث افزایش مصرف و متعاقب آن بالا رفتن قیمت شده بود اما با کاهش نرخ نفت و روی آوردن مجدد واحدهای صنعتی به این ماده سیاه، کاهش تقاضا اتفاق افتاد و از قیمت این نهاده کاست. از طرف دیگر، شیوع آنفلوآنزا در جهان، خود عامل دیگری بر کاهش قیمت نهاده به‌خصوص ذرت بود ولی این کاهش‌ها نتوانسته تاثیری بر بهبود وضعیت واحدها داشته باشد.

اما به گفته معاون امور دام سازمان جهادکشاورزی استان مازندران، وضعیت مرغداری‌ها بهتر از ماه‌های قبل شده است. علیرضا عطایی‌نژاد می‌افزاید: «دولت همیشه در خرید از بخش خصوصی، تمام جوانب را در نظر می‌گیرد. اکنون که کاهش 15درصدی در هزینه خوراک اتفاق افتاده، به میزان قابل توجهی از زیان مرغداری‌ها کاسته شده و حداقل 10 تا 15درصد در فروش محصولات خود سود می‌کنند.»

این در حالی است که از نظر دبیر کل انجمن ملی طیور، بخش غیرخصوصی و دولتی همیشه دنبال این هستند که همه چیز را مطلوب نشان دهند. سعید اصغری‌فرد به «فرصت امروز» می‌گوید: «در روزهای اخیر تنها 100تومان از قیمت سویا کاسته شده و نــرخ ذرت همچنان ثـابت بوده است. البته قـرار بـود حدود 3 هفته پیش 23هزارتن ذرت از بندر امام ترخیص شود که متاسفانه به خاطر وجود سم آفلاتوکسین، سازمان دامپزشکی اجازه ورود آن را نداد. اگر این ذرت سالم بود و در بازار توزیع می‌شد شاید کمی قیمت‌ها به نفع مصرف‌کننده می‌چرخید.»

حسین حقانی، یکی از مرغداران مشهد وضعیت فعالان این حوزه را از ابتدای سال جاری بسیار بد توصیف می‌کند و می‌گوید: «اکنون با اینکه قیمت نهاده‌ها کاهش یافته اما مرغدارها به‌عنوان مثال، در فروش هر کیلوگرم تخم‌مرغ حداقل 1500تومان ضرر می‌دهند.» وی اضافه می‌کند: «اگر به گفته مسئولان، مرغداران راضی هستند پس چه عاملی باعث شد که دو هفته پیش صاحبان این حرفه در مقابل دفتر سازمان جهادکشاورزی در مشهد تجمع کنند تا اعتراض خود را به گوش آنها برسانند؟»

فرهنگ کسب‌وکارمان غلط است

در این میان یکی دیگر از کارشناسان صنعت دام و طیور در گفت‌وگو با «فرصت امروز» اظهار می‌کند: «این موضوعات بیشتر جنبه‌های روانی دارد.» به گفته محمدحسین انصاری‌فرد، هنوز فرهنگ صحیح تجارت و کسب‌وکار در میان جامعه ما نهادینه نشده است. به عبارتی بیشتر فعالان فکر می‌کنند در این راه تنها باید سود کرد و نمی‌توانند فراز و نشیب‌های موجود در طول مسیر را تحمل کنند. به این ترتیب، مرغداران فکر می‌کنند وقتی کاهش 15درصدی در قیمت دان اتفاق افتاد، از همان روز باید به همین اندازه سودشان افزایش یابد. این درحالی است که اقتصاد از اجزای متنوعی تشکیل شده و عوامل مختلفی به‌صورت زنجیروار به هم وصل هستند. بنابراین شاید تاثیر این امر در سود کسب شده واحدهای تولیدی کمی زمان ببرد.

طبق گفته‌های مسئولان، حـــداکثـــر 15درصد از هزینه‌های خوراک کاهش یافته اما این تنها یکی از متغیرهایی است که در هزینه‌های کلی یک واحد تولیدی تاثیر می‌گذارد. بنا به گفته صاحبان مرغداری‌های مختلف هزینه انرژی، دستمزد و... افزایش یافته و این موضوع، کاهش نرخ دان را جبران می‌کند. بنابراین هنوز مشکلات مرغداران سر جای خود باقی است و رضایت چندانی بین فعالان این حوزه احساس نمی‌شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/e14td6vR
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه