پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

مدیران شرکت های پتروشیمی از اقدام برای سرمایه گذاری کافی در بخش رعایت HSE (سلامت، ایمنی، محیط زیست) خبر می دهند، اما در این میان موضوع آموزش انسانی در کنار رعایت نکات ایمنی نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است زیرا براساس اطلاعات موجود بیش از 70 درصد از حوادث پتروشیمی به دلیل خطاهای انسانی رخ می دهد. 

سهم قصور انسانی در حوادث پتروشیمی چه میزان است

خسارت 60 میلیون یورویی به پتروشیمی بوعلی به دلیل آتش سوزی موجب شد تا مسئله HSE پتروشیمی ها مورد توجه قرار گیرد. مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با بیان اینکه این شرکت تمامی اقدامات نظارتی را برای الزام مجتمع ها به مسائل HSE انجام داده، صراحتا اعلام کرده است که متاسفانه بخش خصوصی تمایل چندانی برای سرمایه گذاری در این بخش ندارد و مطمئن هستم به مخاطره سرمایه گذاری نکردن در این زمینه آگاه نیستند. 

غلامرضا مستجاب الدعوه، مدیرعامل پتروشیمی بوشهر نیز در واکنش به این اظهارنظر با طرح این سوال که آیا آماری وجود دارد که مشخص کند آمار حوادث مجتمع های پتروشیمی در زمانی که دولتی بودند کمتر از دورانی است که این مجتمع ها به بخش خصوصی واگذار شده است؟ می گوید: « NPC نظارت خود را دارد اما ممکن است در برخی موارد قصوری شده باشد، نباید بخش خصوصی متهم شود که واحدهای پتروشیمی خصوصی به دنبال رعایت HSE نیستند و بیان این موضوع بی انصافی است.»

براساس اطلاعات موجود در HSE حرف نخست را پیشگیری می زند که ریشه این مسئله در اعمال قوانین است. در حال حاضر هر واحد پتروشیمی مجهز به سیستم اف اند جی (FIRE & GAS) است. این سیستم در دو بخش آتش سوزی و انتشار گاز مانیتورینگ را انجام می دهند. در کنار این سیستم یک پنل نیز موجود است که در صورت رخداد هر گونه حادثه اعلام خطر می کند. همچنین این رخداد در سیستم های کنترل HSE پتروشیمی نیز قابل مشاهده و تعیین کننده میزان انتشار گاز است. 

سعید تحویل دار، رئیس HSE پتروشیمی شیراز ضمن اشاره به رویه موجود HSE در تمامی پتروشیمی ها، با بیان اینکه بالای 70 درصد از حوادث در پتروشیمی به دلیل خطاهای انسانی است، به «فرصت امروز» می گوید: «بیشترین مواردی که اعلام می شود خطاهای انسانی است که باید بیشتر کنترل شود. اگر بتوانیم درصد خطاهای انسانی را کاهش دهیم در رخداد حوادث پتروشیمی موثر عمل کرده ایم.»

وی با اشاره به اینکه برخی موارد شاهد هستیم که روش های اجرایی به صورت سلیقه ای اعمال می شود، می گوید: «در برخی موارد به دلیل سهولت کار دست به حذف بخشی از مقررات می زنند که این مسئله موجب بروز حادثه می شود.»

بدون شک یکی از ضرورت های هر مجتمعی در پتروشیمی رعایت نکات ایمنی و محیط زیست است به خصوص که براساس آمار موجود بیشترین علت وقوع هر حادثه ای عوامل انسانی است. از جمله درس های بزرگ آتش سوزی در مجتمع پتروشیمی بوعلی ضرورت سرمایه گذاری در زمینه HSE برای واحدهای پتروشیمی ها و در نگاه کلان در صنعت نفت است. 

مستجاب الدعوه در این باره به «فرصت امروز» می گوید: «آیین نامه ها و مقرراتی که از سوی HSE وزارت نفت و NPC برای واحدهای پتروشیمی  تعییــن تکلیف می شود جامعیت دارند. این موارد در طراحی و بهره برداری به خوبی تعریف شده است و در صورت رعایت، مشکلی برای پتروشیمی ها ایجاد نخواهد شد. معتقدم باید مواردی که توسط نهادهای نظارتی به واحدهای پتروشیمی الزام می شود، عملیاتی شود. گاهی برخی از واحدها تمایل دارند استانداردهای بیشتری را رعایت کنند. نمونه این مسئله در پتروشیمی در حال ساخت بوشهر در حال انجام است. این موضوع بیانگر این است که تمامی واحدها تمایل به سرمایه گذاری جدی در بخش HSE دارند.»

مدیرعامل پتروشیمی بوشهر که سابقه مدیریت چندین پتروشیمی بزرگ و خصوصی در سابقه خود دارد، بر این باور است که ده ها واحد پتروشیمی در حال فعالیت است و تنها یک بار حادثه بوعلی رخ داده است. این حادثه به دلیل قصور انسانی صورت گرفته است. 

در این باره کیانوش کاظمی، مدیرعامل پتروشیمی شیراز با بیان اینکه اگر حادثه در پتروشیمی رخ می دهد به دلیل ضعف در اجرای قوانین HSE است، به «فرصت امروز» می گوید: «مقررات و قوانین در بخش ایمنی و محیط زیست به طور شفاف مشخص شده است اما گاهی واحدها اجرای دقیق و جامعی ندارند از این رو شاهد بروز حوادث هستیم. رعایت مقررات HSE موجب پیشگیری و کنترل حوادث هستیم.»

وی بر این باور است که باید مجری کار قوانین را عملیاتی کند، هر واحدی در کنار قوانین کلی رعایت HSE باید برای ایمنی بیشتر مقررات سخت گیرانه تری داشته باشد تا ضریب خطا کاهش چشمگیری داشته باشد. عدم رعایت مقررات HSE از سوی واحدها ارتباط مستقیمی با وزارت نفت و NPC ندارد اگرچه این نهادها باید نظارت جدی تر برای اجرای قوانین داشته باشند. 

ارتباط با نویسنده : ebrahimi1941@gmail.com

تاکید بر رعایت HSE در واحدهای پتروشیمی خصوصی

سهم قصور انسانی در حوادث پتروشیمی چه میزان است؟

 

 

مدیران شرکت های پتروشیمی از اقدام برای سرمایه گذاری کافی در بخش رعایت HSE

(سلامت، ایمنی، محیط زیست) خبر می دهند، اما در این میان موضوع آموزش انسانی در کنار رعایت نکات ایمنی نیز از جایگاه ویژه ای برخوردار است زیرا براساس اطلاعات موجود بیش از 70 درصد از حوادث پتروشیمی به دلیل خطاهای انسانی رخ می دهد.

خسارت 60 میلیون یورویی به پتروشیمی بوعلی به دلیل آتش سوزی موجب شد تا مسئله HSE پتروشیمی ها مورد توجه قرار گیرد. مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با بیان اینکه این شرکت تمامی اقدامات نظارتی را برای الزام مجتمع ها به مسائل HSE انجام داده، صراحتا اعلام کرده است که متاسفانه بخش خصوصی تمایل چندانی برای سرمایه گذاری در این بخش ندارد و مطمئن هستم به مخاطره سرمایه گذاری نکردن در این زمینه آگاه

نیستند.

غلامرضا مستجاب الدعوه، مدیرعامل پتروشیمی بوشهر نیز در واکنش به این اظهارنظر با طرح این سوال که آیا آماری وجود دارد که مشخص کند آمار حوادث مجتمع های پتروشیمی در زمانی که دولتی بودند کمتر از دورانی است که این مجتمع ها به بخش خصوصی واگذار شده است؟ می گوید: « NPC نظارت خود را دارد اما ممکن است در برخی موارد قصوری شده باشد، نباید بخش خصوصی متهم شود که واحدهای پتروشیمی خصوصی به دنبال رعایت HSE نیستند و بیان این موضوع بی انصافی

 است

براساس اطلاعات موجود در HSE حرف نخست را پیشگیری می زند که ریشه این مسئله در اعمال قوانین است. در حال حاضر هر واحد پتروشیمی مجهز به سیستم اف اند جی

(FIRE & GAS) است. این سیستم در دو بخش آتش سوزی و انتشار گاز مانیتورینگ را انجام می دهند. در کنار این سیستم یک پنل نیز موجود است که در صورت رخداد هر گونه حادثه اعلام خطر می کند. همچنین این رخداد در سیستم های کنترل HSE پتروشیمی نیز قابل مشاهده و تعیین کننده میزان انتشار گاز است.

سعید تحویل دار، رئیس HSE پتروشیمی شیراز ضمن اشاره به رویه موجود HSE در تمامی پتروشیمی ها، با بیان اینکه بالای 70 درصد از حوادث در پتروشیمی به دلیل خطاهای انسانی است، به «فرصت امروز» می گوید: «بیشترین مواردی که اعلام می شود خطاهای انسانی است که باید بیشتر کنترل شود. اگر بتوانیم درصد خطاهای انسانی را کاهش دهیم در رخداد حوادث پتروشیمی موثر عمل

کرده ایم

وی با اشاره به اینکه برخی موارد شاهد هستیم که روش های اجرایی به صورت سلیقه ای اعمال می شود، می گوید: «در برخی موارد به دلیل سهولت کار دست به حذف بخشی از مقررات می زنند که این مسئله موجب بروز حادثه می شود

بدون شک یکی از ضرورت های هر مجتمعی در پتروشیمی رعایت نکات ایمنی و محیط زیست است به خصوص که براساس آمار موجود بیشترین علت وقوع هر حادثه ای عوامل انسانی است. از جمله درس های بزرگ آتش سوزی در مجتمع پتروشیمی بوعلی ضرورت سرمایه گذاری در زمینه HSE برای واحدهای پتروشیمی ها و در نگاه کلان در صنعت نفت است.

مستجاب الدعوه در این باره به «فرصت امروز» می گوید: «آیین نامه ها و مقرراتی که از سوی HSE وزارت نفت و NPC برای واحدهای پتروشیمی  تعییــن تکلیف می شود جامعیت دارند. این موارد در طراحی و بهره برداری به خوبی تعریف شده است و در صورت رعایت، مشکلی برای پتروشیمی ها ایجاد نخواهد شد. معتقدم باید مواردی که توسط نهادهای نظارتی به واحدهای پتروشیمی الزام می شود، عملیاتی شود. گاهی برخی از واحدها تمایل دارند استانداردهای بیشتری را رعایت کنند. نمونه این مسئله در پتروشیمی در حال ساخت بوشهر در حال انجام است. این موضوع بیانگر این است که تمامی واحدها تمایل به سرمایه گذاری جدی در بخش HSE دارند

مدیرعامل پتروشیمی بوشهر که سابقه مدیریت چندین پتروشیمی بزرگ و خصوصی در سابقه خود دارد، بر این باور است که ده ها واحد پتروشیمی در حال فعالیت است و تنها یک بار حادثه بوعلی رخ داده است. این حادثه به دلیل قصور انسانی صورت

گرفته است.

در این باره کیانوش کاظمی، مدیرعامل پتروشیمی شیراز با بیان اینکه اگر حادثه در پتروشیمی رخ می دهد به دلیل ضعف در اجرای قوانین HSE است، به «فرصت امروز» می گوید: «مقررات و قوانین در بخش ایمنی و محیط زیست به طور شفاف مشخص شده است اما گاهی واحدها اجرای دقیق و جامعی ندارند از این رو شاهد بروز حوادث هستیم. رعایت مقررات HSE موجب پیشگیری و کنترل حوادث هستیم

وی بر این باور است که باید مجری کار قوانین را عملیاتی کند، هر واحدی در کنار قوانین کلی رعایت HSE باید برای ایمنی بیشتر مقررات سخت گیرانه تری داشته باشد تا ضریب خطا کاهش چشمگیری داشته باشد. عدم رعایت مقررات HSE از سوی واحدها ارتباط مستقیمی با وزارت نفت و NPC ندارد اگرچه این نهادها باید نظارت جدی تر برای اجرای قوانین داشته باشند.

ارتباط با نویسنده : ebrahimi1941@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/AFNLg4mn
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه