شنبه, ۳۰ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

خداحافظی با نیروگاه های پیر

9 سال پیش ( 1393/9/9 )
 

وزیر نیرو با تشریح برنامه‌های جدید نیروگاه‌سازی از افزایش ظرفیت تولید برق ایران به بیش از 100 هزار مگاوات در آینده خبر داد و اعلام کرد، نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی جمع می‌شود.

حمید چیت چیان، در گفت‌وگو با مهر در تشریح برنامه جدید افزایش ظرفیت تولید برق ایران گفت: در شرایط فعلی ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تولید برق کشور به بیش از 72 هزار مگاوات رسیده است.

وزیر نیرو با اعلام اینکه همزمان با آغاز به کار دولت تدبیر و امید تنها سه هزار و 500 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دست ساخت بود، تصریح کرد: در طول بیش از یک‌سال گذشته تاکنون نزدیک به 10 هزار مگاوات قرارداد و تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذاران، پیمانکاران و سازندگان داخلی به منظور ساخت و راه‌اندازی طرح‌های جدید نیروگاهی امضا شده است.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه تا پنج سال آینده باید 33 هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی شود، اظهار کرد: از این رو قطعا ظرفیت تولید برق ایران از مرز یکصد هزار مگاوات عبور می‌کند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه همزمان با افزایش ظرفیت تولید برق و بهره‌برداری از نیروگاه‌های جدید، برخی از نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی کشور از رده خارج می‌شوند، تبیین کرد: علاوه بر این افزایش راندمان و بهره‌وری نیروگاه‌ها هم به‌عنوان یک برنامه اولویت‌دار در دستور کار قرار گرفته است.

چیت‌چیان با یادآوری اینکه هم‌اکنون راندمان مجموعه نیروگاه‌های برق کشور حدود 37 درصد است، تاکید کرد: قصد داریم با استفاده از توان و ظرفیت بخش خصوصی و اجرای پروژه‌های جدید، راندمان نیروگاه‌های فعلی را افزایش دهیم.

وزیر نیرو از تبدیل نیروگاه‌های گازی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به‌عنوان یکی از این سناریوها یاد کرد و افزود: بر این اساس هم‌اکنون تبدیل 3700 مگاوات ظرفیت نیروگاهی به سیکل ترکیبی در حال انجام است. در قالب یک برنامه پنج ساله، کل نیروگاه‌های حرارتی به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل خواهند شد که اجرای این طرح علاوه بر افزایش راندمان کاهش شدید مصرف سوخت مایع و گاز طبیعی در نیروگاه‌های کشور را به همراه دارد.

 

جای خالی بهره‌برداری در صنعت آب

وزیر نیرو معتقد است: بدون وجود یک نظام کنترلی دقیق و مقتدر در بخش بهره‌برداری آب کشور، کاری از پیش نخواهیم برد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، حمید چیت‌چیان در نشست مدیران آب کشور درباره لزوم اجرای طرح تحویل حجمی آب در بخش کشاورزی، اظهار کرد: با گذشت زمان و اجرای هر برنامه، بیشتر برای ما مشخص می‌شود که بخش آب در حد ساخت سازه‌ها و تحویل آن خلاصه شده و بهره‌برداری در تشکیلات آب دیده نشده است.

وی با اشاره به طرح تحویل حجمی آب و نصب تجهیزات اندازه‌گیری در شبکه‌های آبیاری کشور گفت: هم‌اکنون این طرح فقط در شبکه‌های پیشرفته آبیاری کشور در دست اجراست، اما باید به تمام شبکه‌های نیمه پیشرفته و سنتی نیز تعمیم دهیم و هر جا که آب به مصرف‌کننده تحویل داده می‌شود باید این پایش نیز وجود داشته باشد. چیت چیان با تاکید بر لزوم حساسیت بیشتر بر تحویل آب در بخش کشاورزی گفت: همان‌طور که در بخش آب‌های زیرزمینی نیز مطرح شده است، آب سطحی باید به اندازه مشخص و معینی به کشاورز تحویل داده شود و تاکید وزارت جهادکشاورزی هم همین است که وزارت نیرو به‌عنوان مدیر بخش آب کشور، آب را کنترل شده در اختیار بهره‌برداران قرار دهد.

وزیر نیرو تصریح کرد: باید یک طرح پایه و درازمدت تحویل آب برای شرایط نرمال داشته باشیم و در مرحله بعد متناسب با پیش‌بینی‌ها، برنامه سالانه برای هر دشت مشخص کنیم. این برنامه پایه باید برای محدوده‌های مطالعاتی معین و ثابت باشد، اما براساس وضعیت سال آبی می‌توان با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی با ضریب مشخصی تخصیص آب را تغییر داد.

چیت چیان ادامه داد: در تعیین نقاط تحویل آب و نقاط پایش نیز باید دقت شود، چرا که با محدود کردن نقاط تحویل و نصب تجهیزات کمتر، امکان کنترل بیشتر در این بخش فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه کنترل پس از نقاط تحویل با ایجاد تشکل‌های مردمی آب به آنها محول شود، یادآور شد: بهترین نحوه کنترل، کنترل توسط خود بهره‌بردار است، اما بدون یک نظام کنترلی دقیق و مقتدر کاری از پیش نخواهیم برد. محول شدن کنترل آب تحویل شده به هر دشت به تشکل‌های کشاورزی موجب خواهد شد که خود کشاورزان از برداشت‌های غیرمجاز آب جلوگیری کنند.

وزیر نیرو با اشاره به شرایط سخت کشور در بخش آب، تصریح کرد: شرایط اقتضا می‌کند که حتی به پلیس آب هم فکر شود و چه بسا با حضور و مشارکت بسیج در این بخش خواهیم توانست این امر را محقق کنیم چرا که بسیج یک نهاد قانونی است و با وجود این تشکل نیاز به ایجاد یک تشکل جدید نیست و دیگر اینکه با توجه به ارتباط مردمی این نهاد و وجود اطلاعات دست اول هر منطقه در این نهاد، کار نظارت و برخورد با متخلفان بهتر و قدرتمندتر انجام خواهد شد.

چیت چیان با تاکید بر لزوم تامین به موقع هزینه‌های این طرح ادامه داد: الزام مهم دیگر در این طرح ایجاد ساختار مناسب اجرای طرح در شرکت‌های آب منطقه‌ای برای نظارت و پیگیری این بخش است، چرا که اگر این طرح متولی مشخصی در ساختار اداری نداشته باشد، اهداف طرح نیز قابل پیگیری نخواهد بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/4YN7tW6E
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه