سه شنبه, ۱۳ شهریور(۶) ۱۴۰۳ / Tue, 3 Sep(9) 2024 /
           
فرصت امروز

نقشه راه امضا شده توسعه روابط اقتصادی ایران و بلاروس از سالانه 75 میلیون دلار به 250 میلیون دلار تا پایان سال 2017 در سفر پیش روی الكساندر لوكاشنكو، رئیس‌جمهوری این كشور به تهران و مذاكره سران و مقام‌های بلندپایه دو كشور می‌تواند ارزش همكاری‌های اقتصادی را به یك میلیارد دلار در آینده‌ای نزدیك برساند.

محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت ایرانی در مذاكرات مینسك در مصاحبه با خبرنگار ایرنا ضمن عالی خواندن همكاری‌های سیاسی دو كشور، برنامه‌ریزی برای سفر رسمی الكساندر لوكاشنكو رئیس‌جمهوری بلاروس به تهران را زمینه‌ساز ایجاد جهش بزرگ در روابط دو کشور خواند.

4734573476246235612356123623672473732472362362347

وزیر صنعت افزود: روابط اقتصادی تهران و مینسك همسطح همكاری‌های سیاسی نیست و از این رو در نقشه راه توسعه روابط، ارتقای آن از 75 میلیون دلار كنونی در هر سال به 250 میلیون دلار برنامه‌ریزی شده است.

رئیس‌جمهوری بلاروس نیز پیش از آغاز مذاكرات كمیسیون مشترك تاكید كرده بود كه ارزش روابط اقتصادی دو كشور باید از مرزهای كنونی فراتر برود. لوكاشنكو با تاكید بر لزوم توسعه فراگیر روابط تهران و مینسك در عرصه‌های مختلف، خواستار افزایش سه برابری ارزش روابط اقتصادی و بازرگانی دو كشور در زمینه‌های گوناگون شد. 

نقشه راه توسعه روابط اقتصادی دو كشور روز چهارشنبه در پایان نشست كمیسیون مشترك با حضور هیات 50 نفری بخش دولتی، خصوصی و پارلمانی ایران به ریاست محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و ویتالی واووك وزیر صنایع بلاروس در مینسك امضا شد.

آندره كوبیاكوف، نخست‌وزیر بلاروس نیز پس از امضای نقشه راه توسعه روابط دو كشور در دیدار با نعمت‌زاده ضمن تاكید بر لزوم ایجاد جهش در روابط اقتصادی دو كشور برای همسطح شدن با روابط خوب سیاسی، گفت: با توجه به توانایی‌های بسیار ایران و بلاروس در عرصه‌های مختلف، سطح روابط كنونی دو كشور در عرصه اقتصادی مناسب نیست.

نخست‌وزیر بلاروس شرایط رفع تحریم‌ها علیه دو كشور را بهترین فرصت افزایش همكاری‌های اقتصادی دانست. كوبیاكوف با بیان اینكه شركت‌های بلاروسی با حجم سرمایه‌گذاری 700 میلیون دلاری در ایران فعالیت گسترده‌ای دارند، افزایش سرمایه‌گذاری متقابل را برای هر دو كشور سودمند خواند. 

وی گفت: روابط دوجانبه آینده‌ای روشن و بدون محدودیت دارد و ما حاضر به همكاری، تولید و بازرگانی در عرصه‌های مختلف از جمله صنعتی، علمی و فناوری، بانكی، كشاورزی، سرمایه‌گذاری متقابل، ساخت تجهیزات و ماشین آلات باری، راهسازی و معدنی هستیم.

نعمت‌زاده نیز در این دیدار با ارزشمند خواندن نتیجه مذاكرات هیات‌های ایرانی و بلاروسی در نهایی شدن نقشه راه توسعه روابط دو كشور تا سال 2017، اظهار كرد: نگاه راهبردی به انجام همكاری‌ها و سرمایه‌گذاری مشترك می‌تواند یاری‌كننده بخش‌های مختلف دست اندركار افزایش روابط تهران و مینسك باشد.

وی گفت: در صورت امضا شدن قرارداد تعرفه ترجیحی بین ایران و اوراسیا، سطح روابط دو كشور افزایش خواهد یافت و می‌تواند افق‌های بهتری پیش رو داشته باشد.

وزیر صنعت و معدن همچنین در دیدار با كالتوویچ، وزیر بازرگانی بلاروس در باره همكاری‌های دو كشور در این حوزه گفت‌وگو و مذاكره كرد. ویتالی واووك، وزیر صنایع بلاروس نیز توافق برجام را عامل مهمی در گسترش روابط تهران و مینسك خواند و گفت: تلاش می‌كنیم با استفاده از فرصت ایجاد شده، روابط دو كشور در عرصه‌های مختلف از جمله اقتصادی گسترش یابد. 

نعمت‌زاده در مصاحبه با خبرنگار ایرنا نیز گفت: راه‌اندازی خط مونتاژ كامیون و اتوبوس ماز در تبریز نهایی شده كه زمان بهره‌برداری شهریور ماه سال جاری است و شركت بلاروسی امكان فروش محصولات را با قیمت ویژه و در صورت افزایش میزان خرید، عرضه اقساطی را نیز در دستور كار دارد.

نعمت‌زاده همچنین طرح تولید ماشین‌آلات سنگین معدنی در ایران با همكاری بلاروس را از دیگر موارد توافق برشمرد كه می‌تواند ابعاد جدیدی به گسترش همكاری‌های تهران و مینسك بدهد.

وی انتقال فناوری، افزایش همكاری‌های گردشگری، پرواز بین دو كشور، ایجاد تسهیلات برای شركت‌های ایرانی در بلاروس و برقراری روابط بانكی با توجه به رفع تحریم‌های یكجانبه و غیرقانونی غرب علیه تهران و مینسك را از دیگر موارد پیش‌بینی شده در نقشه راه توسعه همكاری‌ها خواند.

نعمت‌زاده در ادامه با اشاره به برنامه سفر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مینسك در آینده‌ای نزدیك، از برنامه ارتقای همكاری‌های دو كشور در این حوزه و همچنین كمیته علمی و فناوری خبر داد.

محمدرضا صبوری، سفیر ایران در مینسك نیز ضمن بیان اینكه برای توسعه روابط و همكاری‌ها در عرصه‌های مختلف با كشور دوست بلاروس آمادگی داریم، افزود: گسترش مناسبات را در عرصه‌های اقتصادی و بازرگانی در اولویت قرار داده‌ایم.

وی افزود: روابط سیاسی ایران و بلاروس همواره در سطح عالی قرار داشته و این اطمینان هست كه در آینده تحكیم بیشتر خواهد یافت. رفت‌و‌آمد هیات‌ها میان دو كشور زمینه مساعدی را برای توسعه روابط و توسعه ساختار همكاری‌های دوجانبه به‌وجود آورده است.

صبوری گفت: حتی در دوره تحریم‌ها، روابط اقتصادی و بازرگانی به خوبی توسعه یافت و حجم سرمایه‌گذاری‌های ایران در بخش‌های اقتصادی بلاروس بیشتر شد و اكنون هم برای گسترش همكاری‌ها در عرصه‌های مختلف مصمم هستیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/PgOFnd63
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلا
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه