بدون شک مقالات متعددی در رابطه با اهمیت برندینگ و یا به بیانی دیگر ایجاد نام تجاری، منتشر شده است، با این حال هیچ یک از آنها جامعیت لازم را در رابطه با این موضوع بسیار مهم نداشته و تنها بخشی از آن را پوشش داده-اند. به همین خاطر نیز در این مقاله تمامی نکاتی که حاصل تحقیقات منظم در این رابطه است، مورد بررسی قرار گرفته شده است. در همین راستا و در ادامه به بررسی 125 نکته ای که در زمینه برندینگ باید مورد توجه قرار داد، خواهیم پرداخت.
1-انگیزه خود برای فعالیت را بیابید
این امر کمک خواهد کرد تا مسیر خود را مشخص کرده و مخاطب را نسبت به آن آگاه سازید. برای مثال در صورتی که انگیزه اصلی شما مبارزه با یک اتفاق و رویداد بد است، شما از این امر حتی می توانید برای انتخاب شعار برند خود نیز استفاده کنید. این امر نخستین اقدام شما در زمینه ایجاد نام تجاری محسوب می شود که بر روی همه چیز آن نظیر شکل، رنگ، طرح و... تاثیرگذار خواهد بود. به همین خاطر نیز شما قبل از یک شرکت تجاری، باید یک آرمان اجتماعی باشید تا تاثیرگذاری لازم شکل گیرد.
2-خودشناسی خوبی داشته باشید
تصویری که از برند خود ارائه می دهید، نباید با خود شما و تمامی افراد تیم شرکت، تفاوتی را داشته باشد. به همین خاطر نیز لازم است تا تمامی نکات مثبت و منفی خود و در مرحله بعد تیم شرکت را شناسایی کرده و در تلاش برای شبیه شدن به اصول برند خود باشید.
3- نقاط قوت تیم خود را بشناسید
از این موارد می توان به عنوان یک مزیت رقابتی استفاده کرد. درواقع شما باید برای خود وجه تمایزی را ایجاد کنید تا برای مخاطب جذابیت لازم را پیدا کرده و برند خود را سریع تر به شهرت لازم برسانید.
4-نقاط ضعف را نیز مورد توجه قرار دهید
تضور غلط در این رابطه این است که باید آنها را مخفی کرد، با این حال واقعیت این است که عدم صداقت شما به شخصیت برند لطمه وارد کرده و امکان موفقیت در درازمدت را از بین خواهد برد. به همین خاطر نیز لازم است تا تصویری واقعی از خود را ارائه دهید. فراموش نکنید که شرکت فولکس واگن از کوچک بودن خودروهای خود که در ابتدا یک ضعف از سوی جامعه تلقی می شد، یکی از ماندگارترین شعارهای تبلیغاتی تاریخ را با تحت عنوان کوچک فکر کنید، ایجاد کرد که تاثیرگذاری فوقالعاده ای را به همراه داشت.
5-داستانی برای برند خود داشته باشید
این امر که داستانی برای گفتن داشته باشید، باعث خواهد شد تا مخاطب زمان بیشتری را به شما اختصاص دهد. همین امر نیز به سادگی می تواند شما را در ذهن ماندگار سازد. در این رابطه توجه به اقدامات مشابه برندهای دیگر می تواند راهنمای عمل بسیار خوبی باشد. امروزه داستانسرایی برای برندینگ امری حیاتی به شما میآید.
6-به برند خود شخصیت بخشید
شخصیت، مجموعه ای از ویژگی هایی محسوب می شود که به برند شما نسبت داده میشود. در این رابطه شما می توانید تعیینکننده نوع شخصیت باشید، با این حال در صورتی که در این رابطه کوتاهی کنید، شخصیت شما به هر شکلی ممکن است در ذهن مخاطب شکل گیرد. به همین خاطر نیز لازم است تا به دنبال شخصیتی همسو با نوع فعالیت و آرمانهای خود باشید.
7-تاریخچه خود را در معرض نمایش قرار دهید
افراد باید به خوبی بدانند که شروع کار شما از کجا بوده و چه مراحلی را برای رسیدن به جایگاه فعلی خود پیموده اید. به همین خاطر نیز لازم است تا تاریخچه دقیق و جامعی را برای خود تهیه کرده و در معرض نمایش عموم قرار دهید.
8-مزیت ها و دستاوردهای خود را تبلیغ کنید
این امر به خوبی برند شما را به سطحی حرفه ای نزدیک خواهد کرد. درواقع افراد باید بدانند که برند شما از چه توانایی ها و امتیازات ویژه ای در مقایسه با سایرین برخوردار است. به همین خاطر نیز لازم است تا برنامه ای برای افزایش توانایی ها و دستاوردهای خود داشته باشید. این موارد خود به تنهایی می تواند قوی ترین تبلیغ برای برند شما باشد.
9-علت انتخاب کسب وکار خود را بیان کنید
دلیل اصلی که باعث شده تا شما برندتان را شکل دهید، از جمله اطلاعاتی محسوب می شود که همواره برای مخاطب جذابیت بالایی را به همراه خواهد داشت. به همین خاطر نیز لازم است تا دلیل اصلی خود را همراه با توضیحات دقیق و حتی اضافهگویی، بیان کنید. در این رابطه توجه داشته باشید که تمامی اقدامات در زمینه برندینگ، در راستای تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان بوده و به همین خاطر حتی کوچک ترین موارد نیز دارای اهمیت خواهد بود.
10-برنامه خود برای آینده را مشخص کنید
این امر که نشان دهید که برند شما نه تنها شرایط حال حاضر، بلکه موفقیت در آینده را نیز مورد توجه خود قرار داده است به سادگی باعث خواهد شد تا احتمال وفاداری در مخاطب افزایش پیدا کند. به همین خاطر نیز لازم است تا ضمن ایجاد چشماندازی درست، آن را به خوبی در معرض دید قرار داده و در صورت نیاز اقدام به شرح آن کنید.
11-از اهمیت رسانه ها غافل نشوید
حضور در رسانه ها نباید صرفا برای امور تبلیغاتی باشد، حضور به عنوان یک کارشناس و یا در راستای آموزش های مفید، خود به خوبی برند شما را محبوب خواهد ساخت.
12-شایستگی تیم خود را نشان دهید
این امر که افراد اطمینان پیدا کنند که برند شما از بهترین ها شکل گرفته است، خود باعث خواهد شد تا نگاهی مثبت در ذهن آنها شکل گیرد. به همین خاطر نیز لازم است تا تمامی افراد تیم خود را با ذکر سوابق و مدارک شان معرفی کنید.
13-سرگرمی ایجاد کنید
این امر که بتوانید برای افراد لحظات خوبی را ایجاد کنید، خود تاثیر بسزایی را خواهد داشت. به همین خاطر نیز لازم است تا به نحوی رفتار کنید که افراد نه تنها به وسیله برند شما نیاز خود را برطرف کنند، بلکه دلایلی بیشتر از یک خرید خوب را برای انتخاب شما داشته باشند. این موارد به جذابیت بیشتر برند شما منجر خواهد شد.
14-اعتقادات خود را بیان کنید
این امر که هدف و آرمانی برای خود داشته باشید، باعث خواهد شد تا افراد ارتباط عمیق تری را با شما داشته باشند. برای مثال یک شرکت تولیدکننده کیسه های زباله با اعتقاد به اینکه هیچ زباله ای در محیط زندگی افراد نباید رها گذاشته شود، به خوبی می تواند از این آرمان درست، برای فروش بیشتر خود استفاده کند. مشاهده یک برند خاص در هنگام طرحهایی نظیر جمعآوری زباله از دامن طبیعت، خود به اندازه چندین تبلیغ، تاثیرگذار خواهد بود. به همین خاطر نیز انتخاب آرمانی درست و همسو با نوع کسب وکار، می تواند جایگاهی فراتر از یک شرکت تجاری را به برند شما بدهد.
15-از برانگیختن احساسات دیگران واهمه ای نداشته باشید
در سخنرانی های خود کاملا دوستانه رفتار کنید. این امر که حتی در رابطه با مواردی که باعث ناراحتی و یا خشم شما می شود صحبت کنید، باعث خواهد شد تا افراد راحت تر بتوانند با شما ارتباط برقرار کنند. فراموش نکنید که ناراحتی شما در رابطه با یک موضوع، می تواند مشکل بسیاری از افراد دیگر باشد. به همین خاطر نباید از این اقدام برای همراه کردن افراد بیشتر غافل شد.
مطلب مرتبط: برندینگ یا برند سازی دقیقا به چه معناست؟ / ضرورت برندینک یا برند سازی
16-میزان صبر خود را بسنجید
درواقع لازم است تا با خود کاملا صادق باشید. علت این امر به این خاطر است که برندینگ اقدامی یک شبه نبوده و زمان خاص خود را نیاز خواهد داشت. به همین خاطر لازم است تا به این اطمینان درست پیدا کنید که شما اهداف بلندمدتی را در سر دارید. در این رابطه فراموش نکنید که کوکاکولا که امروزه شناخته شده ترین برند نوشیدنی در سراسر دنیا محسوب می شود، در نخستین سال شروع فعالیت خود کمتر از 20 تعداد فروش را تجربه کرده است. در این راستا در صورتی که از صبر کافی برخوردار نیستید، آمادگی ایجاد یک برند را نخواهید داشت.
17-از روانشناسی رنگ ها غافل نشوید
رنگ ها تاثیرات مهمی را در زمینه برندینگ برعهده دارند. درواقع هر یک از آنها بیانگر چند ویژگی هستند که باید به ارتباط آنها با نوع کسب وکار و شعار خود، توجه داشته باشید. به همین خاطر نیز در این رابطه نباید صرفا به رنگهای مورد علاقه خود توجه داشت. در نهایت توجه داشته باشید که شما برای تکمیل اقدامات در این زمینه و گسترش پیام برند خود، می توانید از تلفیق چند رنگ استفاده کنید.
18-به نوع لگو برند خود توجه نشان دهید
این امر نیز باید با توجه به نوع کسب وکار شما و در راستای انتقال مفهومی عمیق باشد. با این حال بهتر است تا به دنبال طراحی متفاوتی باشید تا تمایز شما با سایرین را به خوبی نشان دهد.
19-در ابتدا یک جامعه هدف کوچک برای خود داشته باشید
بدون شک در ابتدای کار شما قدرت تحت تاثیر قرار دادن آحاد جامعه را نخواهید داشت. به همین خاطر نیز توصیه میشود تا به دنبال مواردی باشید که کاملا مورد توجه یک جامعه خاص قرار دارد. بدون شک این رفتار متفاوت شما باعث خواهد شد تا در ابتدا فرصت ارتباط نزدیک با مخاطبان خود را داشته باشید که باعث افزایش شانس شما برای کسب وفاداری و تبلیغ برند از سوی آنها خواهد شد. به همین خاطر نباید برای برندینگ از شروعی کوچک واهمه داشت.
20-برندهای رقیب را زیر ذرهبین قرار دهید
این امر باعث خواهد شد تا بتوانید از برخی از اقدامات مثبت و یا حتی تجربه های تلخ آنها در کار خود، استفاده کنید، با این حال در این رابطه زیادهروی نیز نباید صورت گیرد. این امر باعث خواهد شد تا همگان شما را به عنوان برندی که هیچ خلاقیت و مزیتی از جانب خود نداشته و صرفا تقلیدکننده رفتار سایرین است، بشناسند.
21-نحوه انجام کار خود را شرح دهید
مخاطب باید بداند که محصول شما چه مراحلی را طی می کند. به همین خاطر نیز لازم است تا از متن، تصویر و در رأس آنها با تهیه کلیپ، برای نشان دادن صداقت خود استفاده کنید. در نهایت شما باید همواره دلایل جذاب و درستی را بیان کنید تا مخاطب به انتخاب شما ترغیب شود.
22-اهداف کوتاه مدت خود را نیز شرح دهید
اهداف طولانی مدت به علت این امر که زمان بر هستند، نمی توانند به خوبی توانایی شما را نشان دهند. به همین خاطر نیز توصیه می شود تا اهداف کوتاه مدت خود را نیز با مخاطبان به اشتراک گذاشته و دستاوردها در این زمینه را در معرض نمایش قرار دهید. این امر که افراد از شما مطلع باشند، خود به افزایش حضور شما در ذهن آنها منجر خواهد شد.
23-در تلاش برای انتقال یک پیام تاثیرگذار باشید
افراد در برخورد اولیه با برند شما باید یک پیام کوتاه و تاثیرگذار را دریافت کنند که از آن به عنوان شعار برند نام برده می شود که بهتر است تا همواره در زیر لگو درج شود. در این رابطه ضروری است تا به دنبال شعاری پرمفهوم ولی کاملا کوتاه باشید.
24-در رابطه با پتانسیل فروش محصولات خود اطمینان حاصل کنید
حتی بهترین اقدامات بازاریابی نیز در شرایطی که محصولات تولیدی از کیفیت لازم برخوردار نباشد، نتیجه ای را به همراه نخواهد داشت. به همین خاطر نیز لازم است تا نسبت به کیفیت آنها اطمینان حاصل کرده و همواره در تلاش برای نقد و بهبود آنها باشید.
25-میزان تعهد خود نسبت به برند را بیابید
نمی توان انتظار داشت که افراد مختلف نسبت به برند شما وفادار باشند تا زمانی که خود هیچ-گونه تعهدی به آن را نشان نمی دهید. به همین خاطر نیز لازم است تا در این رابطه فعالیت های لازم را صورت دهید.
26-جنسیت مخاطبان خود را مشخص کنید
شما باید به خوبی بدانید که برای چه قشری از جامعه جذاب تر هستید و مخاطبان شما را چه افرادی تشکیل می دهند. در این رابطه نخستین گام تعیین مرد و یا زن بودن آن ها است. علت این امر به این خاطر است که بازاریابی برای هر یک از ویژگی های خاص خود برخوردار است. در نهایت این آمارها کمک خواهد کرد تا ضعف های خود را پیدا کرده و در راستای افزایش تعداد مخاطبان خود گام بردارید.
27-سن مخاطبان را مشخص کنید
این امر که بیشترین بازدیدکنندگان و یا خریداران از چه میانگین سنی ای برخوردار هستند، به شما کمک خواهد کرد تا بدانید تمرکز اصلی خود را باید بر روی چه قشری قرار دهید. درست به مانند مورد گذشته این آمارها شما را نسبت به نقاط ضعف و قوت اقدامات بازاریابی تان، آگاه خواهد ساخت.
28-ارزش ها و افکار مخاطبان را شناسایی کنید
این امر که کلیتی در رابطه با خصوصیت این افراد داشته باشید، به شما در بازاریابی بهتر آنها کمک بسیاری را خواهد کرد. به همین خاطر نیز لازم است تا از روش های مختلف نظیر نظرسنجی-ها برای به دست آوردن اطلاعات موردنیاز خود، استفاده کنید.
29-میانگین سطح درآمد را مشخص کنید
این امر از دیگر موارد مهم در زمینه بازاریابی محسوب می شود که تعیینکننده نوع رفتار شما خواهد بود. برای مثال در صورتی که اغلب مخاطبان فعلی شما از سطح درآمد بالایی برخوردار نیستند، بدون شک به تخفیف های ویژه کمتری و یا تلاش برای کاهش قیمت محصولات، نیاز خواهید داشت.
30-محل سکونت را مشخص کنید
این امر کمک خواهد کرد تا بدانید که برند شما تا چه میزان گسترش پیدا کرده است. همچنین با پیدا کردن نقاطی که بیشترین تعداد مخاطب و یا مشتری در آنها یافت می شود، می توان به سرمایهگذاری بیشتر بر روی آنها امیدوار بود، با این حال توجه داشته باشید که در رابطه با هر داده ای، لازم است تا ارزیابی کافی را داشته باشید و صرفا به یک بعد آن توجه نکنید. برای مثال علت فروش زیاد در یک منطقه ممکن است به معنای موفقیت شما در زمینه بازاریابی نبوده و دلیل کاملا متفاوتی را داشته باشد. همچنین از دیگر دلایل اهمیت آن این است که شما می توانید خروجی های متنوعی را از یک داده داشته باشید. به همین خطار نباید به اطلاعات ظاهری و یا تک بعدی آن بسنده کرد.
31-سرگرمی های جامع هدف خود را بشناسید
این امر در زمینه ایجاد چالش، کمپین و مسابقات تاثیرگذار خواهد بود. بدون شک این موارد به درگیر شدن مخاطب با برند شما منجر خواهد شد.
مطلب مرتبط: 5 نکته در رابطه با مدیریت برندینگ
32-وضعیت تاهل آنها به چه صورت است
این امر که بدانید مخاطبان شما مجرد، متاهل، مطلقه و یا بیوه هستند، از دیگر اطلاعاتی محسوب می شود که در بازاریابی آنها تاثیرگذار خواهد بود. فراموش نکنید که در کنار یکسری فعالیت کلی، لازم است تا از اهمیت مورد توجه قرار دادن روش های خاص برای حتی کمترین جامعه آماری خود نیز غافل نشوید.
33-وضعیت بچهداری آنها را جویا شوید
بدون شک حضور بچه در زندگی افراد در رفتار اقتصادی افراد تاثیرگذر خواهد بود. به همین خاطر نیز شما به این سطح از اطلاعات نیز برای بهبود فعالیت برندینگ خود نیاز خواهید داشت. برای مثال در صورتی که بیشتر جامعه هدف شما از یک یا چند بچه برخوردار هستند، لازم است تا به دنبال راهکارهایی برای تحت تاثیر قرار دادن آنها نیز باشید.
34-از وجود حیوان خانگی در زندگی آنها اطمینان حاصل کنید
حیوانات خانگی برای بسیاری از خانواده ها به عنوان جایگزین فرزند هستند. به همین خاطر نیز برای آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند که لازم است تا در صورتی که تعداد قابل توجهی از جامعه هدف شما حیوانات خانگی دارند، از این امر برای محبوب تر ساختن برند خود استفاده کنید. برای مثال در صورتی که بیش از نیمی از مخاطبان شما از حیوانات خانگی استفاده می کنند، دیگر ارسال هدیه ای که در آن وسایل مرتبط با کودکان یافت می شود، اقدامی هوشمندانه نخواهد بود.
35-بیشترین نوع ارتباط مخاطب با خود را شناسایی کنید
در راستای بهبود اقدامات خود در زمینه برندینگ، شما نیاز دارید تا وسیله ای که مخاطبان با شما ارتباط برقرار می کنند را شناسایی کنید برای مثال در صورتی که بیشتر افراد از طریق تلفن همراه شما را دنبال میکنند، لازم است تا تمرکز اصلی خود را به این بخش معطوف کنید. این امر در حالی است که بدون در اختیار داشتن این اطلاعات، شما ممکن است وقت و هزینه خود را برای سایر موارد نظیر کامپیوترهای خانگی صرف کنید که بدون شک بیشترین نتیجه ممکن را به همراه نخواهد داشت.
36-به نیازهای خاص مخاطبان خود توجه کنید
این امر خود می تواند به تمایزی بزرگ در برابر سایرین تبدیل شود. برای مثال در صورتی که در زمینه تولید اسپری های رنگی فعالیت دارید، قرار دادن ماسک در کنار محصول برای آن دسته از مشتریان که از مشکلات تنفسی رنج می برند، اگرچه اقدامی ساده محسوب می شود با این حال تاثیر عمیقی را بر روی آنها و اطرافیانشان خواهد داشت.
37-برنامه های تلویزیونی مورد علاقه آنها را بیابید
این امر باعث خواهد شد تا شما تبلیغات خود را در زمانی انجام دهید که شانس دیده شدن در بالاترین حد خود قرار دارد. در این رابطه می-توان با توجه به نوع ماهیت برنامه ها، می توان به نوع علایق مخاطبان آن نیز پی برد. به همین خاطر نباید خود را به گردآوری آمار از طریق اقداماتی نظیر پرسشنامه محدود دانست.
38-سلیقه نوشتاری افراد را شناسایی کنید
بدون شک مخاطبان شما به چند دسته کلی با سلیقه-های تقریبا یکسان تقسیم می شوند که لازم است تا به نوع مطالب مورد علاقه آنها توجه داشته باشید. این امر باعث خواهد شد تا محتواهایی را ایجاد و یا بازنشر کنید که کاملا تاثیرگذار است.
39-بیابید که چه دلایلی باعث شده است تا سایت-های دیگر جذابیت بالاتری را برای مخاطبان و یا جامعه هدف شما داشته باشد.
این امر که بدانید جامعه هدف شما بیشتر از چه سایت ها و یا صفحه هایی در شبکه های مجازی بازدید می کنند، باعث خواهد شد تا با تحلیل نوع رفتار آنها، به بهبود سطح خود کمک کنید. فراموش نکنید که مارکتینگ و برندینگ امروزه با دنیای اینترنت ارتباط بسیار نزدیکی را پیدا کرده است. به همین خاطر نیز نباید از اهمیت و تاثیر آن غافل شد.
40-نوع فعالیت افراد در شبکه های اجتماعی را رصد کنید
این امر به معنای دخالت در تمامی فعالیت ها و حریم شخصی افراد نبوده و تنها به این امر اشاره دارد که شما با تحلیل صفحه هایی که مخاطبان شما دنبال کرده اند، به آگاهی بیشتری از آنها دست پیدا کنید.
41-سطح تحصیلی آنها را بیابید
بدون شک میزان تحصیلات و یا انواع مختلف کارها، در رفتار اقتصادی افراد تاثیرگذار خواهد بود. به همین خاطر نیز ضروری است تا آنها را در طیف-های مختلف قرار داده و برنامه ریزی دقیقی را داشته باشید.
42-با همه افراد ادبیات یکسان نداشته باشید
میزان اطلاعاتی که لازم است تا در اختیار یک فرد متخصص قرار دهید، با یک دانش آموز کاملا متفاوت خواهد بود. همچنین لحن صحبت نیز تفاوت-هایی را باید داشته باشد. برای مثال یک نوجوان باید احساس کند که با فردی همسن خود در حال ارتباط است. به همین خاطر نیز لازم است تا بدانید با چه افرادی مشغول فعالیت هستید.
43-به نوع خرید مشتریان توجه کنید
شما باید بدانید که چه تعداد از افراد اقدام به خرید اینترنتی کرده و چه میزان از آنها تمایل دارند تا به نمایندگی های فروش مراجعه کنند. این امر باعث خواهد شد تا بتوانید برنامهریزی بهتری را داشته باشید. برای مثال در صورتی که بیش از نیمی از فروش های شما از طریق اینترنت صورت می گیرد، دیگر ایجاد یک نمایندگی فروش جدید الزامی را در پی نخواهد داشت.
44-مواردی که افراد به اشتراک می گذارند را شناسایی کنید
بدون شک این امر که مطالب شما جذابیت کافی برای به اشتراک گذاشتن را داشته باشند از جمله مواردی است که باید با توجه به این امر که مخاطبان شما بیشتر چه نوع مطالبی را برای اطرافیان خود می فرستند، به دست آورید. در نهایت لازم است تا نام برند خود را در تمامی محتواهای ایجادشده درج کنید تا این اقدام شما را به اهداف مورد نیاز برای برندینگ برساند.
45-بزرگترین ترس های جامعه هدف خود را شناسایی کنید
ترس از جمله احساساتی محسوب می شود که شما می-توانید از آن برای بهبود وضعیت برند خود استفاده کنید. شیوه کار نیز در این رابطه از طریق نشان دادن خود به عنوان برطرفکننده آن است. برای مثال یک شرکت تولیدکننده انواع سم، با نشان دادن این امر که خانه افراد بدون محصول شان تا چه حد در خطر حمله موجودات موذی قرار دارد، می تواند از این برانگیختن ترس افراد، در راستای محبوب کردن برند خود و افزایش فروش استفاده کند.
46-بزرگترین عامل ناامیدی در خرید را بشناسید
این امر که بدانید چه عاملی بیشترین تاثیر را در احساس یک خرید بد خواهد داشت باعث می شود تا با حذف آن بتوانید به موفقیت دست پیدا کنید. به همین خاطر نیز لازم است تا همواره خود را به عنوان یک راه حل برای بهبود زندگی افراد معرفی کنید.
مطلب مرتبط: اصول برندسازی
47-رویای مشتریان خود را به واقعیت تبدیل کنید
توصیه می شود تا به جای جوایز یکسان و رایج، به دنبال تحقق آرزوهای بزرگ و حتی کوچک افراد باشید. برای مثال ملاقات با یک بازیگر و یا خرید خانه می تواند آرزوهای بزرگ و کوچکی باشد که اگر شما به پلی برای رسیدن به آنها تبدیل شوید، بدون شک به چیزی بیش از یک برند تجاری برای مخاطبان تبدیل خواهید شد.
48-مشکلات موجود مخاطبان خود را مورد هدف قرار دهید
ریشه بسیاری از عدم خریدها به خاطر وجود مشکلاتی است که در این رابطه برای مخاطبان وجود دارد. برای مثال در صورتی که افرادی مدتی است که شما را دنبال کرده ولی خریدی را انجام نداده اند، احتمال دارد که این امر به خاطر وجود یک مشکل باشد. عدم آگاهی کافی و یا مشکلات مالی، از جمله موارد رایج در این زمینه محسوب می شود. برای مثال یک برند تولیدکننده دوربین-های عکاسی، از طریق ارائه تسهیلات برای خرید محصولات خود و یا برگزاری کلاس های آموزشی، به خوبی می تواند محبوبیت برند و تعداد بیشتر مشتریان را برای خود فراهم آورد.
49-پرفروش ترین محصولات خود را بشناسید
این امر باعث خواهد شد تا تمرکز اصلی خود را بر روی آنها قرار داده و در طراحی های بعدی، دلایل محبوبیت برخی از محصولات خود را به تمامی تولیدات اضافه کنید.
50-علایق مشترک خود را به اشتراک بگذارید
بدون شک علایق شما می تواند مورد توجه بسیاری از افراد باشد. به همین خاطر در راستای تنوع بخشی به اقدامات خود، لازم است تا این امر را نیز مورد توجه قرار دهید. برای مثال برند نیکون با به اشتراک گذاشتن برترین تصاویر جهان، یک بخش بسیار جذاب را برای افراد بی شماری به وجود آورده است.
51-رقبای خود را بشناسید
در هر زمینه ای از کسب وکار به خصوص برندینگ، رقبا تاثیر بسزایی را دارند. به همین خاطر نیز لازم است تا در ابتدا تمامی رقبای موجود در زمینه کاری خود را به خوبی شناخته و نام آنها را در جایی مکتوب کنید.
52-دلایل اینکه آنها رقیب شما محسوب می شوند را پیدا کنید
شما باید حداقل سه دلیل منطقی برای این امر که یک شرکت را رقیب خود بدانید، نام برده و آنها را در دسته بندی های مختلف قرار دهید. درواقع با توجه به این امر که رقابت هزینه بر خواهد بود. به همین خاطر نباید با یک اشتباه و یا تصور نادرست، به تعداد آنها بیفزایید.
53-نقاط ضعف و یا قدرت رقبای خود را بشناسید
آگاهی از نقاط ضعف باعث خواهد شد تا شما با حذف آنها در محصولات و فعالیت های خود، جایگاه برند خود را در مقایسه با آنها افزایش دهید. این امر حتی می تواند به یک اقدام خوب تبلیغاتی نیز تبدیل شود، مثال بارز این امر را می توان در اقدامات تبلیغاتی سامسونگ و اپل بر علیه یکدیگر مشاهده کرد که هر کدام سعی دارند تا با بزرگ نشان دادن ضعف های یکدیگر، مخاطب را به برتر بودن خود قانع کنند.
54-نحوه رفتار آنها با مشتریان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید
بدون شک هیچ برندی کامل نخواهد بود، با این حال شما می توانید از اقدامات مثبت و یا منفی آ نها برای بهبود وضعیت خود استفاده کنید. در نهایت این اطلاعات باعث می-شود تا همواره شما قدرت ضربه زدن به رقبای خود را داشته باشید.
55-بدانید که تمرکز اصلی رقبا در چه بخش هایی است
این امر باعث خواهد شد تا شما بتوانید جامعه هدف خود را بهتر شناسایی کنید. برای مثال توجه نشان دادن به مشتریان وفادار یک برند قدرتمند، بدون شک جنگی را به راه خواهد انداخت که شما بازنده آن خواهید بود. به همین خاطر نیز لازم است تا در ابتدای کار خود، به دنبال محدوده ای خاص که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، باشید. بدون شک با این اقدام شما نتایج به مراتب بهتری را به دست خواهید آورد. در این رابطه می توان برند مک دونالد را مثال زد که در ابتدا نمایندگی های خود را در مکان هایی احداث می کرد که خارج از محدوده برندهای قدرتمند بوده است. همین امر نیز باعث شد تا این برند درگیر جنگ و رقابت بی حاصل با آنها نشده و رشدی سریع را تجربه کند.
56-شیوه ها و منابع اطلاعاتی آنها را شناسایی کنید
شما باید به دقیق ترین آمار در زمینه کاری خود دسترسی داشته باشید. به همین خاطر بررسی اقدامات مشابه سایر برندها می تواند شما را نسبت به ضعف های موجود، آگاه سازد. در این رابطه توجه داشته باشید که بسیاری از برندها از اطلاعات سایرین استفاده کرده و با این اقدام بخشی از نیازهای خود در این زمینه را تامین می کنند. در نهایت در صورتی که جامعه هدف شما مورد توجه برندی دیگر نیز قرار گرفته است، لازم است تا به دنبال بهبود روابط خود با مخاطبان برای خنثی کردن اقدامات آنها باشید.
57-همواره جایگاه برند خود را با گذشته مقایسه کنید
شما باید همواره رو به جلو گام بردارید. این امر در حالی است که بسیاری از برندها در توهم پیشرفت به سر می برند. به همین خاطر نیز این امر که به رده بندی های موجود، توجه نشان داده و عملکرد خود را همواره با گذشته مقایسه کنید، باعث خواهد شد تا نسبت به درستی اقدامات خود اطمینان حاصل نمایید. در این رابطه توجه داشته باشید که صرفا ایجاد و یا کسب شهرت برای برند شما ملاک نبوده و لازم است تا ماندگاری کافی را نیز داشته باشید.
58-امتیازات خود را به عنوان یک مزیت رقابتی مورد استفاده قرار دهید
حتی ساده ترین موارد نیز باید به نحوی معرفی شود تا برای مخاطب جذابیت بالایی را به همراه داشته باشد. فراموش نکنید که امروزه فاصله بین برند ها بسیار کمرنگ شده است. به همین خاطر حتی یک مورد کوچک، در صورتی که به خوبی معرفی شود می-تواند به مزیت رقابتی فوق العاده ای تبدیل شود.
59-به رنگ های مورد استفاده توسط سایر رقبای خود توجه نشان دهید
از جمله راهکارها برای این امر که خود را شرکتی کاملا متفاوت نشان دهید، این است که رنگی متضاد در مقایسه با رقبای اصلی خود را انتخاب کنید. برای مثال در صورتی که برند رقیب از رنگ قرمز استفاده کرده است، شما با انتخاب رنگ آبی به خوبی تمایز خود با آن را نشان خواهید داد، با این حال این امر تنها نباید در تفاوت رنگ خلاصه شود.
60-سبک طراحی برند خود را چگونه توصیف می کنید
برای مثال در صورتی که خود را برندی نوآور می دانید، لازم است تا برند شما نیز طرحی کاملا نوآورانه داشته باشد. این امر که دلیلی محکم برای طراحی شما وجود نداشته باشد، به برند شما وجهه مناسبی را نخواهد داد.
61-وضعیت بازاریابی رقبای خود را مورد ارزیابی قرار دهید
این امر که بدانید رقبای شما در فضای اینترنت به چه صورتی عمل می کنند، باعث خواهد شد تا شما بتوانید اقدامات بهتری را بر علیه آنها یا در راستای ایجاد تمایز اعمال کنید.
مطلب مرتبط: برندینگ یا برند سازی دقیقا به چه معناست؟
62-محدوده جغرافیایی خاص آنها را شناسایی کنید
این امر باعث خواهد شد تا شما با شناسایی پایگاه اصلی رقبای خود بتوانید، جامعه هدف مناسب تری را برای خود پیدا کنید. همچنین در صورتی که از قدرت رقابت با آنها برخوردار باشید، می توانید با جذب آنها به سوی خود، ضربه ای نابودکننده را به آنها وارد کنید.
63-وضعیت برندهای رقیب در آینده را پیش بینی کنید
در صورتی که یک برند در مسیر پسرفت قرار داشته و به پایان خود نزدیک می شود، ابدا نباید وارد رقابت با آن شوید. این امر یک اقدام بیهوده خواهد بود. به همین خاطر نیز می توانید با شناسایی برندهایی که ضعیف عمل می کنند، اقدام به بازاریابی مشتریان آنها کنید.
64-به عضویت انجمن های تجاری درآیید
این انجمن ها به افزایش شهرت و توان برند شما منجر خواهد شد. به همین خاطر نیز لازم است تا ضمن عضویت در این انجمن ها، فعالیت مستمری را داشته باشید.
65-شعار برندهای رقیب را مورد ارزیابی قرار دهید
این امر باعث خواهد شد تا اطمینان حاصل کنید که شعار مدنظر شما، قبلا توسط برندی دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است.
66- بیابید که تا چه میزان برندهای دیگر تهدیدی برای تان محسوب می شوند
حتی در بهترین حالت نیز شما قادر به درگیر کردن خود با تمامی برندها نخواهید بود. به همین خاطر نیز ضروری است تا تنها برندهایی را مورد توجه قرار دهید که برای شما تهدیدی محسوب می شوند. این امر باعث خواهد شد تا بتوانید روش درست برای رقابت با هر یک را بیابید.
67-ارزش اصلی هر یک را شناسایی کنید
این امر که بدانید مزیت اصلی هر یک از رقبا چه است، باعث خواهد شد تا بتوانید با شبیه کردن سطح خود به ارزش های اصلی آنها و یا حتی فراتر رفتن از آن، به گزینه ای محبوب تر برای مشتریان شان تبدیل شوید. همچنین از این اطلاعات در راستای اقدامی دیگر که ضربه زدن به ارزش های اصلی هر برند است، می توان استفاده کرد.
68-وضعیت فروش هر یک را مورد بررسی قرار دهید
شما باید به خوبی بدانید که وضعیت فروش رقبای شما به چه صورتی است. در نهایت لازم است تا به دنبال دلایل فروش بالا و یا کم آنها باشید. این امر باعث خواهد شد تا شما بتوانید از آنها در راستای بهبود عملکرد خود استفاده کنید.
69-سبک خاص هر یک از برندها را شناسایی کنید
بدون شک هر شرکتی برای خود روش هایی را در زمینه های مختلف دارد. آگاهی از آنها باعث خواهد شد تا با انواع روش های کارآمدی آشنا شوید که هر یک می تواند برای ما سودمند باشد.
70-علت علاقه مخاطبان نسبت به رقبای خود را بیابید
تنها کیفیت محصولات نمی تواند باعث شود که مخاطب به یک برند وفادار بماند. علت این امر به این خاطر است که در موارد متعددی مشاهده شده است که این دسته از افراد حتی در مواجهه با محصولات هم رده و یا کمی باکیفیت تر نیز حاضر به تعویض برند خود نیستند، به همین خاطر نیز لازم است تا بدانید که به چه علت هایی افراد به برندهای دیگر علاقه نشان داده اند.
71-خود را در جایگاه مدیریت برندهای دیگر تصور کنید
این امر باعث خواهد شد تا بتوانید به خوبی عملکرد سایرین را نقد کنید. با توجه به این امر که هیچ برندی کامل نیست، با این اقدام شما متوجه بسیاری از اشتباهات و یا مواردی خواهید شد که کاملا مورد غفلت هر یک از آنها قرار گرفته است. تحت این شرایط شما با رعایت هر یک از این موارد به دست آمده، می توانید برند خود را در جایگاهی بالاتر از آنها قرار دهید.
72-نسبت به وضعیت ارتباطی بین برندهای رقیب با مشتریان خود به آگاهی لازم دست پیدا کنید
قبل از آنکه بخواهید به دنبال جذب مشتریان سایر برندها باشید، لازم است تا نسبت به شیوه و میزان ارتباط آنها آگاهی پیدا کنید. برای مثال در صورتی که عملکرد یک برند در این زمینه کاملا مناسب است، توصیه می شود تا در ابتدا برندهایی را مورد هدف قرار دهید که در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستند.
73-سرعت پاسخگویی هر یک را بسنجید
در این رابطه می توان یک تیم تحقیقاتی را راه اندازی کرد تا مواردی نظیر سرعت پاسخگویی به سوالات هر یک از برندها را بسنجند. این امر باعث خواهد شد تا شما به یک میانگین دست پیدا کنید که اگر سرعت شما بالاتر از عدد به دست آمده باشد، بدون شک موفقیت برای شما خواهد بود.
74-یک شیوه جدید برای ارتباط برقرار کردن با مشتریان بیابید
شما همواره باید در کار خود تفاوت هایی را با سایرین داشته باشید. در غیر این صورت تفاوتی را در نگاه اول با سایرین نخواهید داشت. به همین خاطر نیز توصیه می شود تا به دنبال روش های جدیدتر برای افزایش ارتباط خود با مخاطبان و مشتریان پیدا کنید.
75-برندهای توانا در زمینه برقراری ارتباط عاطفی با مخاطبان را بیابید
این دسته از شرکت ها با مشتریان خود ارتباطی فراتر از یک رابطه اقتصادی داشته و به همین خاطر جلب توجه مشتریان و یا حتی جامعه هدف آنها، اقدامات سخت تری را نیاز دارد. به همین خاطر لازم است تا از وجود این امر در برندهای رقیب خود اطمینان حاصل کنید.
76-فراموش نکنید که تجربه افراد، هویت برند شما را می سازد
حتی بهترین شعارها نیز زمانی که تجربه اولیه مخاطب با شما همسو با مواردی که بیان کرده اید نباشد، بی نتیجه خواهد بود. در این رابطه توجه داشته باشید که شعار برند تنها تصور شما نسبت به برندتان است و هیچ ارتباطی به نظرات سایرین ندارد. به همین خاطر نیز لازم است تا برای ایجاد تجربه های جذاب نیز تلاش کنید.
77-کاملا در دسترس مخاطبان خود باشید
مخاطب باید بتواند به روش های گوناگون حتی دیدار مستقیم، با شما ارتباط داشته باشد. به همین خاطر نیز لازم است تا خود را در دسترس مخاطب قرار دهید.
78-مخاطبان خود را درگیر کنید
انجام هر اقدامی که مخاطب از انجام آن حس خوبی را به دست آورد، به افزایش محبوبیت برند شما منجر خواهد شد. به همین خاطر نیز ضروری است تا مخاطب را از طریق اقدامات جذاب، به مشارکت سوق دهید.
79-احساس متفاوت بودن را در مخاطب ایجاد کنید
نحوه رفتار شما باید به نحوی باشد که مخاطب خود را در یک گروه خاص تصور کند. این امر درست اقدامی است که برندهایی نظیر اپل از آن استفاده می کنند. درواقع دلیل عمده خرید محصولات این برند، نه به خاطر کیفیت بالای محصولات آن بلکه به خاطر قرار گرفتن در گروه افرادی است که این محصول استفاده می کنند. این خواسته به علت حسی است که اپل به خوبی در بین مخاطبان خود ایجاد کرده است.
80-تمامی وعده های خود را عملی سازید
دقیق بودن از جمله مواردی است که در زمینه برندینگ تاثیر بسزایی را خواهد داشت. به همین خاطر نیز لازم است تا اطمینان حاصل کنید که تمامی وعده های شما در زمان مقرر به اجرا درخواهد آمد.
مطلب مرتبط: برند و برند سازی/مدل های مختلف برند
81-فراتر از سطح توقعات اقدام کنید
این امر منجر به شگفت زندگی مخاطب شما خواهد شد و در همان برخورد اول تمایلی شدید برای استفاده از محصولات شما، در آنها شکل خواهد گرفت.
82-یک شهروند خوب باشید
به عنوان مدیر یک شرکت، شما تاثیرگذارترین فرد بر روی وجه برند خواهید بود. به همین خاطر نیز نباید هیچ گونه رفتار خارج از عرف و غیرقانونی ای را انجام دهید. درواقع شما باید در تلاش برای انجام کارهایی باشید که شما را به عنوان یک فرد خوب معرفی می کند.
83-هیچ اقدامی را کنار نگذارید
همواره مشاهده می شود که برندها خصوصا در سال نخست فعالیت خود، دست به اقدامات متنوعی می زنند. با این حال پس از کسب شهرت اولیه، بسیاری از آنها را کنار گذاشته و این امر باعث می شود تا مخاطب حس فریب خوردگی را داشته باشد. به همین خاطر نیز لازم است تا در این رابطه همواره به دنبال پیشرفت باشید.
84-به افراد کمک کنید
این امر که نیازهای اصلی مخاطبان خود را شناسایی کرده و راهکارهای جذابی را برای آنها ارائه دهید، باعث پیوند عمیق میان شما و مشتریان می شود. برای مثال در صورتی که در زمینه تولید لوازم کشاورزی فعالیت دارید، می توانید راهکاهای کاشت بهتر محصولات و جلوگیری از آفت زدگی هر یک را تشریح کنید.
85-سخاوتمندبودن خود را نشان دهید
برخی از استثناها باعث خواهد شد تا مخاطب حسی خوب را به شما پیدا کند. برای مثال در صورتی که در اثر یک حادثه، محصول شرکت شما با مشکل مواجه شده است، شما می توانید آن را نیز شامل گارانتی خود دانسته و با این اقدام مشتری خود را شگفت زده کنید.
86-احترام و محبت را با هم ادغام کنید
مخاطب باید حس راحتی را در کنار برند شما داشته باشد. در بسیاری از نمایندگی-های فروش مشاهده می شود که اگرچه رفتار فروشندگان کاملا محترمانه است، با این حال خالی از هرگونه محبتی است. همین امر نیز باعث می شود تا افراد از وقت گذاشتن برای بررسی محصولات منصرف شوند. به همین خاطر نیز لازم است تا رفتار شما حاوی هر دو ویژگی باشد.
87-روابط خود را گسترش دهید
بدون در اختیار نداشتن دایره روابط گسترده، رشد برند شما با کندی محسوسی مواجه خواهد بود. علت این امر به این خاطر است که دوستان، نخستین افرادی محسوب می شوند که برند شما را به سایرین معرفی خواهند کرد. به همین خاطر نیز لازم است تا به دنبال ایجاد ارتباطات گسترده با افراد موثر و همسو با اهداف خود باشید.
88-به بازخوردها توجه نشان دهید
شما باید نسبت به موفقیت هر اقدام خود اطمینان حاصل کنید. به همین خاطر نیز لازم است تا بازخورد افراد را جویا شده و آنها را مورد بررسی قرار دهید.
89-در کار خود صداقت داشته باشید
هیچ گاه نباید برند شما با عناوین منفی شناخته شود. به همین خاطر نیز لازم است تا در هر شرایطی حتی در زمان بروز یک مشکل، کاملا صادق باشید. این امر در صورتی که همراه با تلاش های شما برای بهتر شدن باشد، بدون شک تاثیرگذارتر از دروغگویی است که تنها یک آرامش موقتی را به همراه خواهد داشت.
90-از مشارکت سایرین استقبال کنید
هر اقدامی در راستای بهتر دیده شدن برند شما باید مورد توجه و استقبال قرار گیرد. بدون شک ایجاد تمایل برای مشارکت در صورتی که با پشتیبانی لازم همراه نباشد، بی نتیجه خواهد ماند.
91-آینده را به تصویر بکشید
این امر که مشتری بداند در صورت انتخاب برند شما چه آینده ای در انتظار آنها است، خود به کسب اعتماد آنها کمک خواهد کرد.
92-تمامی روش های کسب آرامش بیشتر را مورد توجه خود قرار دهید
حتی یک برخورد تند نیز می تواند اعتباری را که سال ها برای آن تلاش کرده اید را نابود سازد. درواقع با توجه به وجود برندهای مختلف در تمامی حوزه های کسب وکار، حتی یک اشتباه می تواند به سادگی منجر به از دست رفتن مشتری شود. به همین خاطر نیز لازم است تا روش های کسب آرامش را برای خود و تمامی افراد تیم به اجرا درآورید. در نهایت این امر که سایرین مشاهده کنند که شما حتی در سخت ترین شرایط نیز رفتار حرفه ای دارید، بدون شک تاثیرگذار خواهد بود.
93-از کار خود لذت ببرید
اگر شما و تمامی افراد تیم شرکت، از کاری که انجام می دهید، رضایت کافی را نداشته باشند، بدون شک نمی توان انتظار داشت که این حس در افراد دیگر شکل گیرد. به همین خاطر نیز لازم است تا نسبت به نگاه مثبت و رضایت کارمندان نسبت به شرکت و برند خود، اطمینان داشته باشید.
94-با افرادی که از قدرت تبلیغ بالایی برخوردار هستند، ارتباط برقرار کنید
برای مثال اینفلوئنسرها امروزه در شبکه های اجتماعی گزینه های بسیار محبوبی برای تبلیغات محسوب می شوند. در این رابطه توجه داشته باشید که معرفی برند شما از سوی آنها باعث خواهد شد تا به برند محبوب طرفداران این افراد نیز تبدیل شوید.
95-مشکلات آتی مشتریان خود را پیش بینی کنید
این امر که قبل از بروز یک نیاز در دل مخاطب، اقدام به پیشگیری از به وجود آمدن آن کنید، بدون شک بالاترین سطح مشتریمداری خواهد بود که باعث افزایش محبوبیت برند شما خواهد شد. به همین خاطر نیز لازم است تا به خوبی مشتریان خود را بشناسید تا بتوانید پیشبینی های درستی را داشته باشید.
96-همواره به دنبال بهترین ها باشید
ایده آلگرا بودن حتی در رابطه با کوچک ترین اقدامات باعث خواهد شد تا شرکت شما به عنوان یک برند دقیق و توانا معرفی شود. به همین خاطر نیز لازم است تا اجازه دهید برخی از اقدامات معرف شما باشد.
97-از اهمیت راهنمایی افراد غافل نشوید
مخاطبان ممکن است بنا به هر دلیلی وارد سایت شما شوند، بدون شک برخورد اول ممکن است باعث شود تا آنها نسبت به تمامی امکانات شما آگاه نشده و تصور یک برند معمولی در ذهن آنها شکل گیرد. به همین خاطر نیز وجود یک راهنمای آنلاین، باعث خواهد شد تا دیگر نیازی به تحقیق و گشتن در بین مطالب شما نبوده و در کوتاه ترین زمان با تمامی امکانات شما آشنا شوند. در این رابطه توجه داشته باشید که به هر میزانی که اطلاعات افراد بیشتر باشد، تمایل آنها برای انتخاب برند شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
98-همواره خود را به جای مشتری قرار دهید
این امر باعث خواهد شد تا بتوانید به خوبی نسبت به نیازهای افراد آگاهی پیدا کرده و عملکرد خود را بهبود بخشید. همچنین شما تنها باید محصولی را تولید کنید که خود و تمامی افراد شرکت حاضر به استفاده از آنها هستند.
99-برندینگ را تنها به مرحله قبل از خرید محدود تصور نکنید
این امر که از طریق برندینگ درست مشتری پیدا کنید، تنها نصف دستاوردهای شما در این زمینه خواهد بود. به همین خاطر نیز لازم است تا به دنبال اقداماتی موثر در راستای تبدیل آنها به مشتری دائم خود باشید.
100-از روش های سخت اجتناب کنید
با نگاهی به اقداماتی که به کسب شهرت سریع برندها منجر می شود، پی به ساده بودن آنها خواهید برد. درواقع شما به روش هایی نیاز خواهید داشت که به عنوان خلاقیت های کوچک شناخته شود و بتوانید آنها را در کمترین زمان ممکن به اجرا درآورید. به همین خاطر نیز تکنیک های سخت فروش، بازاریابی و برندینگ باید جزو اولویت های آخر باشند تا در صورت نیاز مورد توجه قرار گیرند.
101-سازگاری را به عنوان برگ برنده خود تلقی کنید
این امر که از قدرت سازگاری برخوردار باشید، باعث خواهد شد تا تحت هر شرایطی بتوانید به سوی جلو گام بردارید. درواقع بسیاری از شرایط بازار تابع رفتار شما نبوده و به همین خاطر تنها برندهایی می توانند به شهرت و موفقیت لازم دست پیدا کنند که به خوبی خود را با شرایط مختلف، هماهنگ کنند.
102-بر روی طراحی برند خود وسواس زیادی را داشته باشید
با توجه به این امر که برند شما، نماد بصری کسب وکارتان محسوب می شود لازم است تا به دنبال بهترین طرح ممکن برای خود باشید. در این رابطه استخدام یک تیم حرفه ای و مقایسه چندین طرح، باعث خواهد شد تا خروجی کار بهترین گزینه ممکن باشد.
103-طراحی هویت بصری سازمان خود را جدی بگیرید
هویت بصری سازمانی یعنی تصویری کلی از یک برند که در ذهن مخاطبان شکل میگیرد. در این رابطه این امر که هویت بصری شما در تمامی بخش ها نظیر برند، بستهبندی و... قابل مشاهده باشد، یک تیم حرفه ای را نیاز خواهد داشت.
مطلب مرتبط: نقش رنگ ها در فرآیند برندینگ
104-در استفاده از رنگ ها دقت کافی داشته باشید
انتخاب رنگ تنها به مرحله ایجاد برند محدود نشده و در تمامی بخش ها باید به معنای هر رنگ توجه کافی را داشت. برای مثال ممکن است بستهبندی یک محصول نیازمند رنگ های گرم و محصولی دیگر با رنگ های سرد کاملا هممعنا باشد.
105-از ایده های مشتریان خود استفاده کنید
این امر که برای ایده های مناسب افراد جایزه تعیین کنید، باعث خواهد شد تا افراد بیشماری برای شما ایده پردازی کنند که برخی از آنها می تواند کاملا کارساز باشد. در نهایت این امر به ارتباط بیشتر مخاطبان با برند شما منجر خواهد شد.
106-سبک خاص خود را داشته باشید
نحوه عملکرد شما نیز باید همسو با اهدافی باشد که آن را به نمایش می گذارید. برای مثال در صورتی که کوچک بودن و یا خلاقیت از جمله شعارهای شما محسوب می-شود، طراحی محصولات و نوع بسته بندی نیز باید کاملا در راستای معنایی مشترک با آنها باشد.
107-نسبت به مفاهیمی نظیر احیا، ادغام و برندسازی مجدد آگاهی داشته باشید
به مرور زمان این احتمال وجود دارد که برند شما دیگر از توان سابق خود برخوردار نباشد. به همین خاطر نیز ضروری است تا سیاست احیای آن را اعمال کنید. همچنین ادغام به حالتی گفته می شود که دو یا چند برند در راستای هدفی بزرگتر با یکدیگر تفلیق می شوند. برندسازی مجدد نیز به تعویض نام برند اشاره دارد. هر یک از این موارد دارای اصول و نکات مهمی هستند که لازم است تا نسبت به آنها آگاهی کافی را داشته تا در زمان مناسب اقدام به انجام هر یک کنید.
108-برای کپی برداری نقطه پایانی را مشخص کنید
اگرچه در ابتدای کار خود می توان از برخی از اقدامات موثر سایر برندها استفاده کرد، با این حال برای این امر باید یک نقطه پایان درستی تعیین شود. در غیر این صورت این اقدام به عادت کاری شما تبدیل می شود که شانس قرار گرفتن در رده های بالا را از برند شما سلب خواهد کرد.
109-از متفاوت بودن واهمه ای نداشته باشید
شما نیاز به تفاوت داشتن با سایرین برای کسب موفقیت سریع خواهید داشت. تحت این شرایط حتی این احتمال وجود دارد که برندهای دیگر به تمسخر شما بپردازند. درواقع این امر نشان دهنده این است که شما در مسیر درست خود گام برمی دارید.
110-از اهمیت اینترنت غافل نشوید
امروزه بدون توجه به دنیای اینترنت، برندینگ امری غیرممکن خواهد بود. به همین خاطر نیز لازم است تا بیشترین توجه خود را به این بخش اختصاص دهید. همچنین این امر که در زمینه تولید محتواهای خود به مواردی نظیر سئو سایت نیز توجه داشته باشید، به ارتقای جایگاه و محبوبیت شما کمک بسیاری را خواهد کرد.
111-از کمک گرفتن از برندهای دیگر واهمه نداشته باشید
هیچ شرکتی نمی تواند بدون کمک سایرین به کار خود ادامه دهد. به همین خاطر نیز این امر که تمامی برندهای دیگر را رقیب خود بدانید، در نهایت باعث خواهد شد تا در رقابت با سایرین شانسی برای بقا نداشته باشید. به همین خاطر نیز لازم است تا شرکای تجاری مناسبی نیز برای خود بیابید. درواقع می توان از دیگران برای ارتقای جایگاه برند خود استفاده کرد و این اقدام را به رابطه دوجانبه تبدیل کرد. درواقع نباید همه برندها را رقیب و دشمن خود تلقی کرد.
112-مخاطبان را در مرکز توجه خود نگه دارید
این امر که توجه شما به جامعه هدف کاملا مقطعی باشد، امکان نتایج طولانی مدت را نیز از شما خواهد گرفت. به همین خاطر نیز لازم است تا توجه به مخاطبان و مشتریان، همواره اولویت نخست شما باشد.
113-از برند خود محافظت کنید
در زمینه رقابت، هیچ گاه نباید آسوده خاطر باشید. درواقع هر برندی احتمال دارد که در تلاش برای ضربه زدن به شما باشد. به همین خاطر نیز لازم است تا برنامه های مناسبی برای حفاظت از جایگاه برند خود داشته باشید. در غیر این صورت ممکن است تمرکز شما برای پیشرفت، باعث آزادی عمل سایرین برای ضربه زدن به برند شما شود.
114-یک کتابچه برای خود داشته باشید
این کتابچه ابدا با راهنمای استفاده از محصولات یکی نبوده و در آن باید اهداف، چشم انداز و اسامی تمامی کارمندان شما با ذکر جایگاه و سابقه شان ذکر شود. این امر به خوبی شفافیت کار شما را نشان خواهد داد.
115-مرحله به مرحله پیش بروید
برندینگ ابدا یک اقدام زودهنگام نبوده و نمی-توان تمامی اقدامات لازم در این رابطه را به یک باره انجام داد. به همین خاطر نیز لازم است تا اقدامات را در مراحل مختلف قرار داده و با این اقدام، تجربه ای حرفه ای را رقم بزنید.
116-به دو زبان فعالیت کنید
این امر که در کنار زبان محلی خود، به زبان بینالملل نیز توجه داشته باشید، باعث خواهد شد تا برند شما، یکی از موارد لازم برای جهانی شدن را پیدا کند. به همین خاطر نباید فرصت های موجود برای هرگونه پیشرفتی را از خود دریغ کرد.
117-برای گسترش محدوده فعالیت های خود تنها به فکر ایجاد برند مادر باشید
همواره مشاهده می شود که افراد پس از کسب شهرت برند خود، اقدام به راهاندازی برندهای جدید میکنند. اگرچه گسترش محدوده عملکردی امری ضروری محسوب میشود، با این حال در اختیار داشتن چند برند جداگانه، بهترین اقدام ممکن نخواهد بود. به همین خاطر نیز توصیه می شود تا برند اصلی خود را که به شهرت لازم دست پیدا کرده است، به عنوان برند مادر معرفی کرده و سایر محصولات را تحت عنوان برندهای فرعی خود معرفی کنید، مثال بارز این امر را می توان شرکت اپل دانست که زیرمجموعههای آن نظیر آیپاد، مک بوک، مک ایر و... همگی زیر سایه برند اصلی هستند. این امر کمک خواهد کرد تا یک برند کاملا قدرتمند در ازای چند برند معمولی داشته باشید.
118-از هدف قرار دادن چند جامعه به طور همزمان خودداری کنید
حتی بهترین طرح ها نیز در صورتی که محدوده عملکردی آن بیش از حد گسترده باشد، با خطاهای متعددی مواجه خواهد شد. همچنین توجه داشته باشید که افراد هر منطقه، خصوصیات خاص خود را خواهند داشت. به همین خاطر نیز انجام یک روش یکسان، نمی تواند تصمیم درستی باشد. در این راستا لازم است تا برای شناخته تر شدن برند خود، هر بار تنها یک منطقه را مورد توجه قرار داده و به صورت کامل بر روی آن تمرکز کنید. این امر به سرعتبخشی در رسیدن به موفقیت مدنظر شما نیز منجر خواهد شد.
119-سفیرانی برای خود داشته باشید
بنا به هر دلیل ممکن است شرایط برای ایجاد نمایندگی در کشورهای دیگر فراهم نباشد. به همین خاطر نیز توصیه میشود تا سفیرانی برای آموزش و تحت تاثیر قرار دادن جامعه هدف خود داشته باشید. این افراد به خوبی برند شما را در نواحی مختلف معرفی خواهند کرد.
120-هرگز بیش از حد از خود تعریف نکنید
تعریف بیش از حد به این معناست که شما از سطح فعلی خود کاملا راضی هستید. این امر به سادگی باعث خواهد شد تا افراد شما را به غرور و یا برنامه نداشتن برای آینده متهم کنند. به همین خاطر نیز لازم است تا هیچگاه خود را به اندازه کافی خوب معرفی نکنید.
121-با مخاطبان خود ارتباط عاطفی برقرار کنید
این امر که برند شما یادآور یک لحظه خوب و یا حسی جذاب باشد، باعث می شود تا مخاطب دلایلی فراتر از یک خرید را برای دنبال کردن برند شما داشته باشد. برای مثال امروزه همه افراد برند استون مارتین را با سری فیلم های جیمز باند به یاد می آورند. آمارها نیز در این رابطه حاکی از آن است که نرخ بالایی از خریدهای این برند نیز به این خاطر است.
122-در بین جامعه حضور داشته باشید
به عنوان مدیر یک شرکت لازم است تا در جامعه حضور داشته و فردی کاملا شناخته شده باشید. به همین خاطر هیچ فرصتی را برای حضور در رسانه ها و یا بازدید از مراکز فروش برای صحبت با مشتریان خود، از دست ندهید.
123-ظرفیت رشد را برای برند خود ایجاد کنید
برای اینکه برند شما پیشرفت کند، لازم است تا از ظرفیت کافی برای این امر برخوردار باشد. به همین خاطر نیز ضروری است تا همواره ظرفیت های رشد برند خود را افزایش دهید.
124-یک نماد برای برند خود داشته باشید
بدون شک ارتباط برقرار کردن با یک نام و طراحی هنری، بسیار سخت خواهد بود. به همین خاطر نیز شما به یک موجود زنده تحت عنوان نماد، برای بیشترین میزان تاثیر، احتیاج خواهید داشت. به همین خاطر نیز لازم است تا یک فرد و یا موجود جانداری که که همسو با آرمان ها و شعار برند شما است، به عنوان نماد خود انتخاب کنید.
مطلب مرتبط: روان شناسی رنگ ها در بازاریابی و برندینگ
125-برند خود را در تمامی بخش ها وارد کنید
در همه چیز شرکت، برند شما باید به چشم بخورد، از وسایل نقلیه تا یونیفرم و حتی موارد کوچکی نظیر یک خودکار نیز به درج برند شما نیاز خواهند داشت. به همین خاطر لازم است تا از وجود آن اطمینان حاصل کنید.