پنجشنبه, ۶ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 26 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

کارآفرینانی که فکر می کنند مدیریت برند کار ساده ای است، همیشه مرتکب عجیب ترین اشتباهات می شوند. همانطور که بازیکنان فوتبال گاهی اوقات از شدت سادگی دروازه خالی را بیرون می زنند، وقتی مدیران کاری را دست کم بگیرند نیز دچار چنین اشتباهاتی می شوند. البته مدیریت برند اصلا کار ساده ای نیست. در عوض این اشتباه کارآفرینان است که آن را ساده تلقی می کنند. گاهی اوقات نیز کارآفرینان مدیریت برند را با ایده های رویایی و بلندپروازانه ترکیب می کنند. آن وقت معجون کسب و کارشان حسابی شور می شود. 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم موفق ترین کارآفرینان دنیا کسانی هستند که مدیریت برند را به شیوه ای واقع گرایانه جلو می برند. خب وقتی شما تا حد امکان خودتان را از شر رویاپردازی های بی سر و ته خلاص کنید، کارتان نظم بهتری پیدا می کند. این دقیقا همان کاری است که ما در این مقاله قصد داریم شما را نسبت به انجامش ترغیب کنیم.

تنها کاری که شما باید انجام دهید، راضی شدن برای استفاده از عینک واقع بینی است. شاید در ابتدا کنار گذاشتن برنامه های دور و دراز کمی سخت به نظر برسد، اما همین که روند کارتان را تغییر دهید، سوددهی بهتر برند را حس خواهید کرد. خب اجازه دهید به جای تعریف های خشک و خالی یک راست برویم سراغ اصل ماجرا.

مدیریت برند: تعریفی برای شروع

مدیریت برند به شیوه واقع گرایانه

مدیریت برند یکی از استراتژی های کلیدی برای اثرگذاری بهتر بر روی مخاطب هدف محسوب می شود. با این حال تا زمانی که معنای دقیق آن را ندانید، هیچ کمکی به بهبود وضعیت کسب و کارتان نخواهد کرد. به همین خاطر ما در این بخش اول از همه سراغ یک تعریف ساده و خودمانی از مدیریت برند رفته ایم. بر این اساس مدیریت برند مجموعه ای از فعالیت های هماهنگ برای حفظ مشتریان و آشناسازی مخاطب با هویت برند است. اینطوری نه تنها موقعیت کسب و کار در بازار حفظ می شود، بلکه روزنه های اساسی برای توسعه نیز به چشم خواهد خورد. 

مطلب مرتبط: مدیریت برند در کمترین زمان ممکن

متاسفانه خیلی از کارآفرینان خیال می کنند هر چقدر ولخرجی بیشتری در حوزه تبلیغات داشته باشند، برندشان بهتر نزد مخاطب شناخته خواهد شد. این مسئله ای است که می تواند دردسرهای زیادی برای کارآفرینان به همراه بیاورد. خب بودجه هر برند محدودیت هایی دارد. اگر راهی باشد که آشنایی مخاطب با برند کم هزینه تر صورت گیرد، ماجرا خیلی ساده تر خواهد بود؛ چراکه بودجه بیشتری برای توسعه برند یا حتی سرمایه گذاری های مفید باقی می ماند. این دقیقا همان کاری است که ما در بخش های بعدی قصد داریم برای تان انجام دهیم. این یعنی شما در آستانه آشنایی با یک الگوی مدیریت برند واقع گرایانه با چاشنی صرفه جویی در هزینه ها هستید. خب اجازه دهید بدون هیچ گونه اتلاف وقتی برویم سراغ بخش بعدی.

مدیریت برند در عمل

تعیین قوانین

تعیین قوانین برند

اولین کاری که شما باید برای مدیریت برند به شیوه رئالیستی انجام دهید، تعیین متر و معیارهایی مشخص است. این یعنی شما باید نشان دهید برنامه مدیریت برندتان قرار است کدام بخش ها را مورد توجه قرار دهد. به علاوه، تعیین معیار برای ارزیابی میزان موفقیت تان در گذر زمان ضروری خواهد بود. بدون متر و معیاری مشخص هیچ تلاش بازاریابی و مدیریتی در دنیا به ثمر نمی نشیند. 

خب مدیریت برند دامنه وسیعی از فعالیت ها را شامل می شود. با این حال تمرکز شما باید بر روی بازنمایی درست و حسابی برندتان باشد. از لوگو گرفته تا شعارهای تبلیغاتی و حتی کمپین های بازاریابی، همه باید پیام های واحدی به مخاطب ارسال کند. وگرنه خیلی راحت مخاطب تان را از دست می دهید. این مسئله شاید برای شما کمی ساده یا حتی خنده دار به نظر برسد، اما سالانه برندهای زیادی در دنیا به خاطر پراکندگی در پیام شان برای مخاطب با شکست رو به رو می شوند. 

اجازه دهید در این رابطه یک مثال ملموس بزنیم. نایک همیشه در میان برندهای پرفروش دنیا بوده است. فرقی هم ندارد شما در چه سن و سالی باشید، در هر صورت این برند غافلگیرتان خواهد کرد. اگر کمی دقیق به معیار این برند برای ارزیابی برندش نگاه کنیم، متوجه یک نکته جالب خواهیم شد. در واقع نایک همیشه سعی کرده علاقه مندان به ورزش را کمی هم که شده به تحرک و شروع ورزش ترغیب کند. این امر در شعارهایی مثل «فقط انجامش بده» نیز نمود پیدا می کند. بنابراین طبیعی است که تمام ارزیابی های نایک از وضعیت برندش بر مدار همین معیار کلیدی صورت گیرد. 

شما نیز باید دقیقا مثل نایک عمل کنید. البته معیار برند بستگی به هدفش نیز دارد. اینکه شما چه هدفی را در بازار دنبال می کنید، تاثیر انکارناپذیری بر روی اوضاع برندتان خواهد داشت. پس باید هماهنگی ایده آلی میان اهداف برند و پیام تان برای مخاطب ایجاد کنید. 

مطلب مرتبط: بازاریابی و مدیریت برند در عصر کسب و کارهای B2P

افزایش مشارکت کارمندان

افزایش مشارکت کارمندان

شاید فکر کنید برندهای موفق دنیا روی دوش مدیرعامل کاربلدشان به قله های کسب و کار رسیده اند. خب در این صورت باید کمی دیدگاه تان را اصلاح کنیم. قبول دارم مدیران حرفه ای نقش مهمی در این ماجرا دارند، اما بدون نقش آفرینی کارمندان سنگ روی سنگ بند نخواهد شد!

این کارمندان هستند که اوضاع شرکت شما را بهبود بخشیده و آن را متحول می سازند. درست به همین خاطر هر کسب و کاری که در زمینه جلب همکاری کارمندان برای مدیریت برند موفق تر عمل کند، در نهایت مشتریان پرتعدادتری در کنار خودش خواهد داشت. این مسئله ای است که جای هیچ اما و اگری ندارد. 

نکته کلیدی در این میان نحوه جلب مشارکت کارمندان است. خب خیلی وقت ها کارمندان انگیزه خاصی برای مشارکت در فرآیند همکاری با شما نشان نمی دهند. این همان زمانی است که باید از تکنیک های کاربردی رونمایی کنید. مهمترین توصیه ما در این میان تلاش برای توضیح ارزش های برند و نقش موثر کارمندان در ساختار سازمانی شرکت است. اینطوری نگاه آنها را نسبت به فعالیت کاری تغییر داده و صدالبته انگیزه شان برای یادگیری مهارت های بیشتر را نیز افزایش خواهید داد. در نهایت نیز می توانید با وعده افزایش حقوق یا سهم حاصل از سود شرکت انگیزه شان را به بالاترین حد ممکن برسانید. 

توجه به بازاریابی محلی

توجه به بازاریابی محلی

خیلی از کارآفرینان خیال می کنند همه مردم در سراسر دنیا یک الگوی واحد برای خرید دارند. این یعنی اگر محصولی مناسب با قیمتی منطقی تحویل شان دهید، بی برو برگشت خریدار شما خواهند شد. خب این الگو شاید در نیمی از موارد درست از آب درآید، اما گاهی اوقات دست تان را در پوست گردو خواهد گذاشت. آن وقت اصلا بعید نیست به ناگاه با سر سقوط کرده و دیگر شانسی برای تعامل با مخاطب تان نداشته باشید. 

این روزها بازاریابی محلی مفهومی است که بارها و بارها در دنیای کسب و کار تکرار می شود. با این حال کمتر کسی زیر و بم آن را بلد است. نکته کلیدی در این میان تلاش برای استفاده درست از آن است. ما در روزنامه فرصت امروز بازاریابی محلی را تلاش برای درک فرهنگ خاص هر منطقه می دانیم. این یعنی شما باید تلاش کنید محصول تان را جزئی از آن فرهنگ کنید. فقط در این صورت شانسی برای تجربه فروش بالا خواهید داشت. این مسئله گاهی اوقات مورد بی توجهی قرار می گیرد. به همین خاطر خیلی از کارآفرینان در مواجهه با شرایط تازه در یک بازار حسابی گیج می شوند. 

اشتباه نکنید، بازاریابی محلی به معنای فراموش بازاریابی در مقیاسی وسیع تر نیست. در واقع شما باید در کنار کمپین بین المللی تان یک نسخه جانبی برای مناطق مختلف نیز در چنته داشته باشید. اینطوری فرصت های بسیار بهتری برای تعامل با مخاطب هدف و اثرگذاری بر روی آنها نصیب تان خواهد شد. 

اگر دوست دارید کارتان تا حد زیادی بهبود پیدا کند، بد نیست گاهی اوقات بد نیست به فکر ارزیابی انتقادی از عملکرد گذشته تان نیز باشید. در واقع باید به این فکر کنید که قبلا چه کارهایی را اشتباه انجام داده اید و حالا چطور می توانید آن شرایط را به سود خودتان تغییر دهید. این نوع عملکرد در میان برندهای بزرگ دنیا خیلی خوب به چشم می خورد. به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز استفاده از آن را راهی برای تبدیل شدن به یک برند حرفه ای می دانیم. 

مطلب مرتبط: مدیریت برند: 10 روش ساده و مؤثر برای موفقیت

تخصص گرایی در حوزه کاری

تخصص گرایی در حوزه کاری

کسب و کارهایی که در یک حوزه تخصصی فعالیت دارند، همیشه اثرگذاری بهتری بر روی مخاطب خواهند داشت. این مسئله ای است که می تواند وضعیت شان در تعامل با مخاطب هدف را در مقایسه با سایر رقبا بهبود بخشد. شما را نمی دانم، ولی من که هیچ وقت به یک برند همه چیز دان اعتماد نمی کنم. خب در دنیای امروز حتی کوچک ترین کارها نیز حسابی تخصصی شده است. به همین خاطر کسی نمی تواند ادعا کند در حوزه های گوناگون یک پا کارشناس است. 

اگر تا حالا برندتان در چند حوزه مختلف فعالیت داشته، بد نیست فکری به حال تخصص گرایی کنید. بی شک هیچ کارآفرینی دوست ندارد از یک حوزه کاری دست بکشد. به همین خاطر می توانید چند برند زیرمجموعه تاسیس کرده و هر کدام از کارها را در قالب آن دنبال کنید. اینطوری وجهه تخصصی تان نیز دیگر به خطر نخواهد افتاد. ماجرا جالب شد، نه؟

هیچ کسب و کاری با تلاش برای حل تمام مشکلات مشتریان به قله های موفقیت دست پیدا نمی کند. در عوض شما باید مزیت رقابتی تان در مقایسه با رقبا را به خوبی درک کنید. مثلا میتسوبیشی در حالی که یکی از تولیدکنندگان خوشنام در دنیای خودرو محسوب می شود، هیچ وقت سراغ دنیای دیجیتال یا لوازم خانگی نمی رود. دلیل این امر فقدان سرمایه یا حتی توانایی راه اندازی یک کسب و کار تازه نیست. در عوض آنها وجهه برندشان را در نظر می گیرند. خب کسب و کاری که در همه حوزه ها خودش را متخصص بداند، در واقع «همه کاره و هیچ کاره» خواهد بود. این مسئله ای است که می تواند آینده یک کسب و کار را به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار دهد. 

اگر هنوز حوزه تخصصی تان را پیدا نکرده اید، لازم نیست خیلی نگران شوید. نکته کلیدی در این میان تلاش برای آشنایی با حوزه های مختلف و همچنین نگاهی انتقادی به سرگذشت برندتان است. خب احتمالا تا اینجای کار شما آزمون و خطای خوبی در بازار داشته اید. پس باید از همین الگو برای بهبود کارتان استفاده کنید. این مسئله ای است که اصلا نباید دست کم گرفته شود. وگرنه ممکن است آینده تجاری تان را با مشکلات عمده ای رو به رو سازد. 

خلق تجربه شخصی سازی شده

خلق تجربه شخصی سازی شده

تجربه مشتریان از برند نقش مهمی در تمایل شان برای ادامه همکاری با شما خواهد داشت. خب اگر تجربه ای مطابق با سلیقه و میل مشتری خلق کنید، احتمالا نه تنها دوباره از شما خرید خواهد کرد، بلکه دوستانش را هم ترغیب به خرید بیشتر می کند. البته در این میان یک مشکل اساسی وجود دارد و آن هم توانایی یک برند برای راضی نگه داشتن مشتریان مختلف است. این مسئله ای است که می تواند دردسرهای زیادی به همراه بیاورد. 

شاید در اولین نگاه سلیقه های مختلف مشتریان اصلا قابل جمع نباشد. این سوالی است که برخی از کارآفرینان آن را با برچسب «غیرممکن» حل و فصل می کنند. البته ما در روزنامه فرصت امروز اصلا چنین دیدگاهی نداریم. به همین خاطر ماجرا را طور دیگری دنبال می کنیم.

تنها کاری که شما باید انجام دهید، سرمایه گذاری بر روی شخصی سازی تجربه مشتریان است. این یعنی باید براساس شناخت تان از دامنه های متنوع مشتریان تعامل تان با آنها را شخصی سازی کنید. ماجرا جالب شد، نه؟

بی شک مشتریان سلیقه و حتی الگوی خرید متفاوتی دارند. نکته کلیدی در این میان تلاش برای دسته بندی مشتریان در الگوهای مختلف است. اینطوری تا حد زیادی امکان گروه بندی و برنامه‎ریزی برای تولید محتوا و ایجاد تجربه ای منحصر به فرد برای مشتریان را دارید. پس چرا هنوز منتظر هستید؟ همین امروز دست به کار شده و اوضاع را به سود خودتان تغییر دهید.

مطلب مرتبط: راهنمای مدیریت برند / چگونه همانند یک مدیر برند جهانی عمل کنیم؟

سخن پایانی

آشنایی با مدیریت برند

مدیریت برند در طول سال های اخیر پیوند نزدیکی با موفقیت کسب و کارها داشته است. به همین خاطر اگر شما بلد نباشید چطور از پس این ماموریت بزرگ برآیید، کلاه تان پس معرکه خواهد بود. ما در این مقاله سعی کردیم برخی از مهمترین نکات و میانبرهای مربوط به مدیریت برند را با شما در میان بگذاریم. البته محور اصلی بحث ما استفاده از تکنیک های تا حد امکان واقع گرایانه بود. بنابراین شما الان آمادگی لازم برای رهایی از افسانه ها و رویاهای بی سر و ته در این حوزه را دارید. 

من و همکارانم در روزنامه فرصت امروز امیدواریم نکات مورد بحث در این مقاله کمک شایانی به شما برای آشنایی با مدیریت برند به شیوه رئالیستی کرده باشد. مثل همیشه اگر سوالی درباره نکات مورد بحث در مقاله داشتید، کارشناس های ما همیشه آماده تعامل با شما هستند. پس تعارف را کنار گذاشته و با ما در ارتباط باشید.

منابع:

https://www.censhare.com

https://www.brandwatch.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/mVHkYEQy
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه