رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ایجاد صندوق های سرمایه گذاری شرکتی، خطرپذیر و جمعی را از برنامه های این صندوق نام برد و گفت در سرمایه گذاری جمعی درصدد هستیم تا پول های اندک مردم روی یک فناوری خاص سرمایه گذاری شود.
به گزارش ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری_ صنعتی و ویژه اقتصادی با صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برخی دستاوردهای علمی محققان دنیا افزود: اخیرا باتری لیتیومی – یونی ساخته و تحویل استرالیا داده شده است.
وی با بیان اینکه استرالیا مشکل ذخیره انرژی دارد، ادامه داد: این باتری قادر است 100 مگاوات انرژی را ذخیره کند.
وی مشکل روز ایران را طراحی و تولید موتورهای بنزینی 3 سیلندره نام برد و یادآور شد: این در حالی است که دنیا به سمت موتورهای الکتریکی، هیبریدی و هیدروژنی حرکت کرده و در صدد است موشک های قاره پیما را جایگزین هواپیماها کند تا مسافران را بتواند از قاره ای به قاره ای دیگر منتقل کند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر لزوم توجه به پیشرفت های علمی دنیا، تاکید کرد: در صورتی که به این تحولات علمی در دنیا توجه نکنیم، در آینده مجبور خواهیم بود فناوری های مورد نیاز خود را با صد برابر قیمت خریداری کنیم، ضمن آنکه قیمت های نفت در آن زمان نامشخص و مساله استقلال سیاسی و اقتصادی کشور نیز مطرح خواهد شد.
سلطانی توجه به این زمینه را در گرو وجود مدیران بزرگ و انباشت دانش ذکر کرد و ادامه داد: یکی از مزیت های کشور تعداد فارغ التحصیلان آن نسبت به جمعیت است.
به گفته وی، بر اساس آمارهای جهانی 42 صدم درصد جمعیت ایران فارغ التحصیلان رشته های فنی – مهندسی، علوم پایه و مهندسی هستند.
وی با تاکید بر اینکه این میزان جمعیت از جمله سرمایه های کشور به شمار می روند، خاطرنشان کرد: اما از سوی دیگر ما با چالش سرمایه گذاری مواجه هستیم، چراکه انباشت سرمایه در بخش خصوصی وجود ندارد و در بخش دولتی یا سرمایه زیادی وجود ندارد یا اگر این سرمایه ها موجود باشد، مقررات دست و پاگیری داریم که اجازه انجام حرکت های بزرگ را به ما نمی دهد.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 74 درصد شرکت های دانش بنیان از خدمات این صندوق بهره مند می شوند، اضافه کرد: از سوی معاونت علمی تعداد 3هزار و 260 شرکت، دانش بنیان شده اند و از سوی صندوق نیز تاکنون 915 میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: مبلغ 800 میلیارد تومان تعهد پرداخت به شرکت ها داریم که این میزان وجه به میزان پیشرفت پروژه ها اختصاص داده می شود.
وی یادآور شد: از مبلغ 2 هزار و 250 میلیارد تومانی که به صندوق نوآوری و شکوفایی داده شده است، مبلغ هزار و 750 میلیارد تومان آن به شرکت های دانش بنیان اختصاص یافته است و مابقی وجوه باقی مانده بالغ بر 450 میلیارد تومان می شود.
سلطانی همچنین افزود: از سوی دیگر 521 طرح که به صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه شده است، مبلغ هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات تقاضا کرده اند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به همکاری این صندوق با بانک ها برای ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان، گفت: مبلغ هزار و 100 میلیارد تومان تعهد نزد بانک ها گذاشته ایم که با معرفی شرکت های دانش بنیان از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به بانک ها خدمات مالی پرداخت می شود که تاکنون 266 میلیارد تومان از سوی بانک ها به این شرکت ها پرداخت شده است.
به گفته وی، 48 میلیارد تومان این مبلغ در قالب تسهیلات و مابقی آن در قالب صدور ضمانتنامه به شرکت ها داده شده است.
سلطانی با اشاره به اجرای 2 هزار و 210 طرح در حال اجرا و 784 طرح خاتمه یافته موفق، اضافه کرد: بر اساس سیاست های این صندوق ما به طرح های پژوهشی و دانشگاه ها اعتبارات نمی دهیم؛ بلکه اعتبارات این صندوق به شرکت های دانش بنیان اعطا می شود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی به تفاهم نامه امضاء شده در این جلسه اشاره کرد و گفت: بر اساس امضای این تفاهم نامه با مناطق آزاد، اقدام به ایجاد سرمایه گذاری خطرپذیر در این مناطق خواهیم کرد.
وی اخذ وام، شرکت در بورس و ایجاد صندوق های خطرپذیر کوچک و بزرگ را از جمله روش های تامین اعتبار برای شرکت های دانش بنیان نام برد و گفت: در صندوق های خطرپذیر یا VC برخلاف وام نیازی به دریافت ضمانت نامه ندارد، چون سرمایه گذاری به صورت مشارکتی است؛ ولی از سوی دیگر این صندوق ها برای طرح هایی که برگشت سرمایه زیاد، ولی ریسک بالایی دارند؛ اختصاص می یابد.
سلطانی همچنین به سرمایه گذاری CVC اشاره کرد و گفت: در این نوع سرمایه گذاری یک کارخانه یا یک شرکت بزرگ، چندین شرکت کوچک را در اطراف خود به مشارکت می گیرد و یک سرمایه گذاری را با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی صورت می دهد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تاکنون 4 هزار و 100 تقاضای وام و 400 تقاضا برای مشارکت سرمایه گذاری به این صندوق ارائه شده است، افزود: این عدد نشان می دهد فرهنگ مشارکت در سرمایه گذاری در کشور کم است.
وی با اشاره به برنامه های این صندوق برای سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان افزود: در این راستا چهار برنامه مشارکت عمومی، سرمایه گذاری خطرپذیر، سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی یا VC و سرمایه گذاری جمعی را در دستور کار داریم.
به گفته وی، سرمایه گذاری جمعی، سرمایه گذاری است که با افتتاح حسابی از مردم خواسته می شود که روی یک فناوری خاص سرمایه گذاری کنند. در این طرح پول های اندک مردم روی یک فناوری خاص سرمایه گذاری می شود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه با امضای تفاهم نامه صندوق های خطرپذیر در مناطق آزاد راه اندازی می شود، اضافه کرد: در صدد هستیم تا در 7 منطقه صندوق های خطرپذیر راه اندازی شود. به گونه ای که 49 درصد این صندوق از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی، 49درصد از سوی مناطق آزاد و 2 درصد از سوی سرمایه گذاران تامین شود.