یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: در نشست اتاق بازرگانی ایران با حضور وزیر ارتباطات، غلامحسین شافعی نیز از حرکت شتابان فناوری در اقتصاد دنیا و عقب ماندگی ایران در این حوزه سخن گفت و از ورود پارلمان بخش خصوصی برای توجه جدی به استارت آپ ها و کسب وکارهای نوین خبر داد.

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه رشد فناوری های نوین و توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات به سرعت در حال تسخیر عرصه ها و فعالیت های مختلف اقتصادی در سطح جهان بوده و ارتقای بهره وری و کارایی در گرو توسعه این بخش است، ادامه داد: اگر تا دیروز نام هایی همچون جنرال موتورز، سونی و سامسونگ به عنوان شرکت های بزرگ در جهان مطرح بود، به فاصله کوتاهی شرکت های بزرگ و تأثیرگذار به گوگل، مایکروسافت و آمازون تغییر یافته اند.

شافعی گفت: باید در ایران نیز ضمن حرکت در این راستا، در زمینه جبران مافات کرده و با هماهنگ کردن اقتصاد کشور با فناوری های نو، متناسب با آن رو به جلو حرکت کنیم. همگام با این مسئله، باید نیروهای جوان کشور را دریافته و نسبت به بهبود فضای کسب و کار اقدام کنیم؛ هرچند مقاومت هایی نیز در این راستا وجود دارد.

انتقاد از نبود بازار رقابتی در حوزه فناوری اطلاعات

همچنین حسین سلاح ورزی، نایب رئیس اتاق ایران در این نشست با نگاهی به گزارش اخیر Doing Business و جایگاه ایران در شاخص بهبود محیط کسب وکار گفت: از بین 190 کشور، 119 کشور حداقل یک گام اصلاحی در بهبود محیط کسب وکار خود برداشته اند، 80 درصد آنها دو گام و 65 درصد دیگر سه گام برداشته اند. متأسفانه این گزارش می گوید ایران در برخی شاخص ها روند نزولی و در برخی دیگر از موارد هم رشد اندکی داشته، این مسئله حکایت از آن دارد که به فضای رقابتی کشور اهمیت نمی دهیم.

سلاح ورزی ادامه داد: دولت یازدهم قدم های مثبتی در راستای پیش بینی پذیر بودن اقتصاد برداشت، اما با شروع دولت دوازدهم برخی دخالت های دولت و اتخاذ تصمیمات متناقض موجب نوساناتی در اقتصاد شد. در این مورد می توان مسئله نان را که به تازگی هم رخ داد، مورد توجه قرار داد.

نایب رئیس اتاق ایران افزود: قیمت گذاری وظیفه دولت نیست. باید سازوکاری ایجاد شود که رقابت در کشور شکل  گرفته و در قالب آن قیمت گذاری اتفاق افتد. بازار بهترین مکانیسم قیمت گذاری را در اختیار دارد.

اهمیت سواد دیجیتال در بین دانش آموزان

پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران نیز به هدف گذاری وزارت ارتباطات تا پایان دوره چهارساله برای ارتقای جایگاه ایران در گزارش های جهانی اشاره کرد و درباره مشکلات فعالان بخش خصوصی در ارتباط با دستگاه های دولتی گفت: ستیز با دستگاه ها مهم ترین وظیفه وزارت ارتباطات است. این دستگاه ها همچنان به سبک و سیاق گذشته عمل می کنند؛ وزارت آموزش وپرورش، بهداشت، حمل ونقل، بانک و بیمه همگی درگیر فرآیند دریافت مجوزها هستند، بنابراین استارت آپ ها در این بخش ها نمی توانند ورود کنند.

به گفته سلطانی، فناوری اطلاعات نقش مهمی در مبارزه با فساد دارد و دولت الکترونیک پاسخ مناسبی به این مشکل است. از طرفی قوه قضاییه نیز باید در این حوزه فعال شده و فعالیت های خود را به صورت الکترونیک دنبال کند.

نایب رئیس اتاق ایران درباره اهمیت سواد دیجیتال در بین دانش آموزان نیز گفت: در این بخش بسیار عقب هستیم و باید دوره های آموزشی در دوره دبستان و متوسطه تغییر کند.

سلطانی از موبایل به عنوان ابزاری برای توسعه یاد کرد و گفت: باید تلاش کرد که تعرفه واردات موبایل به کمترین میزان ممکن برسد؛ در حال حاضر 50درصد مردم گوشی های هوشمند در اختیار دارند و باید به گونه ای عمل شود که این رقم به بالای 90درصد برسد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/VyGHd46Z
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه