رئیس اتاق بازرگانی ایران از تشکیل اتاق بازرگانی ایران و اتریش تا پایان سال ۹۶ خبر داد و گفت دانش فنی و تکنولوژی باید در سرمایه گذاری های مشترک منتقل شود.
به گزارش اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران طی سخنانی در سمینار مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق اقتصادی فدرال اتریش، حضور نمایندگان پارلمان بخش خصوصی ایران در اتریش را فرصتی کم نظیر برای آشنایی با ساختار و فعالیت های دو طرف، تبادل آرا و آشنایی با پتانسیل های یکدیگر توصیف کرد و گفت: سال آینده برابر با صد و هشتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و اتریش کشور خواهد بود؛ خرسندیم که در این میان علاوه بر ارتباط بین دو ملت و دولت، همکاری اتاق های دو کشور نیز سابقه خوبی از خود به جا گذاشته است.
وی، هدف از حضور هیأت ایرانی در اتریش را تبادل تجربیات و اطلاعات مربوط به فعالیت های دو اتاق ایران و اتریش و آشنایی بیشتر با حوزه های فعالیت یکدیگر عنوان کرد و ادامه داد: در این مذاکرات می توان راه ها و امکاناتی را در نظر گرفت که در راستای خدمت رسانی بهتر به اعضای دو اتاق مورد استفاده قرار گیرد.
به باور شافعی، زمینه هایی مانند انرژی های نوین، محیط زیست، مدیریت منابع آب، تصفیه فاضلاب و پسماند، کشاورزی ارگانیک، مدیریت شهری و ترافیک، تولیدات دارویی، مواد غذایی، ماشین آلات صنعتی، همکاری در زمینه طراحی و ساخت خودرو و قطعات آن و ایجاد و همکاری استارت آپ ها، شرکت های دانش بنیان و فعالیت های تحقیق و توسعه ای، از حوزه هایی هستند که امکانات و زمینه های همکاری شرکت های ایرانی و اتریشی در آنها فراهم است.
عضویت ۴۵ هزار فعال اقتصادی در اتاق ایران
در ادامه سمینار مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق اقتصادی فدرال اتریش، دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تشریح ساختار، اهداف و موقعیت اتاق در اقتصاد کشور بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی ایران و اتریش تأکید کرد.
علیرضا اشرف گفت: امیدوارم با ارائه ساختار اتاق ایران شاهد گسترش همکاری های اقتصادی در زمینه های مختلف از جمله انتقال فناوری های نوین بین بخش خصوصی ایران و اتریش باشیم و فصل نوینی در روابط دو کشور ایجاد شود.
وی اتاق بازرگانی ایران را بزرگ ترین تشکل بخش خصوصی کشور برشمرد و گفت: اتاق ایران دربرگیرنده ۳۵ اتاق بازرگانی استانی، بیش از ۳۰شورا و اتاق بازرگانی مشترک، ۱۸۷ انجمن و اتحادیه صنعتی و تولیدی و ۴۵ هزار عضو از شرکت های فعال و معتبر سراسر ایران است.
دبیرکل اتاق ایران با برشمردن قدمت تاریخی اتاق ایران، شورای عالی نظارت، هیأت نمایندگان و هیأت رئیسه را از ارکان اتاق ایران عنوان کرده و وظایف اتاق ایران و معاونت ها و واحدهای مختلف اتاق را تشریح کرد.
اشرف در همایش فهرست وار به تشریح وظایف هیأت نمایندگان، هیأت رئیسه، شورای عالی نظارت، معاونت های بین الملل، اقتصادی، تشکل ها، امورمجلس، خدمات فنی و بازرگانی، امور استان ها، مالی و اداری و نیز شورای گفت وگو، اتاق ها و شوراهای مشترک بازرگانی و کمیسیون های تخصصی پرداخت.
حوزه های مستعد همکاری اقتصادی با ایران
پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران نیز طی سخنانی فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری در ایران را معرفی کرد. او گفت: ایران در حوزه های متعدد فرصت های خوبی برای همکاری و سرمایه گذاری دارد؛ گروه اول حوزه هایی هستند که روی منابع طبیعی، نفت، گاز و منابع معدنی و صنایع مربوطه مثل پتروشیمی، آهن، فولاد و... استوار است.
سلطانی گفت: ایران در زمینه انرژی های فسیلی در دنیا رتبه اول جهان را دارد، در حوزه مواد معدنی هم جزو ۱۰ کشور اول جهان است. او در عین حال تأکید کرد: بخش خصوصی ایران دیگر فقط به اقتصاد نفتی اتکا ندارد و در حوزه های غیرنفتی هم فعالیت می کند.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، درباره حوزه دوم سرمایه گذاری در ایران گفت: حوزه دوم بر مزیت های جغرافیایی ایران استوار است. ایران در چهارراه اتصال آسیا و جنوب آسیا به کشورهای CIS، خاورمیانه و آسیای صغیر و اروپا قرار دارد. ایران به تنهایی کشور بزرگ و پهناوری است. حمل ونقل زمینی و هوایی و دریایی فرصتی برای سرمایه گذاری و توسعه در ایران است که برای جذب سرمایه گذاری خارجی می تواند استعداد بالایی داشته باشند.
وی افزود: در حوزه حمل ونقل و لجستیک، کریدور شمال جنوب این فرصت را فراهم می کند که بازار ایران و بازار ۳۰۰ میلیونی اطراف ایران قابل دسترسی شود.
وی درباره حوزه سوم سرمایه گذاری تصریح کرد: حوزه سوم بخش هایی از اقتصاد ایران هستند که بر مبنای تاریخ فرهنگ و موقعیت آب و هوایی ایران استوارند. ایران با توجه به طبیعت متنوع و سابقه تاریخی اش می تواند در ردیف ۱۰ کشور اول دنیا شمرده شود. این حوزه طبیعتا صنعت گردشگری و خدمات وابسته به این صنعت در ایران است.
نایب رئیس اتاق ایران حوزه های کشاورزی و صنایع غذایی را نیز حوزه های مستعد سرمایه گذاری مشترک توصیف کرد.
پدرام سلطانی یکی از مهم ترین حوزه های مستعد سرمایه گذاری در ایران را حوزه منابع انسانی دانست و گفت: بیش از نیمی از جمعیت ایران زیر ۳۰ سال سن دارند و بخش قابل توجهی از این جوانان دارای تحصیلات عالیه هستند و ایران از این بابت در منطقه رتبه ممتازی دارد. از حیث رتبه و نسبت مهندسان به جمعیت، ایران رتبه اول منطقه را دارد. حتی در مقایسه با روسیه و آمریکا این رتبه برتر است. جمعیت فراوان و علاقه مند و آشنا به تکنولوژی ایران فرصت مناسبی در ایران برای سرمایه گذاری فراهم می کند.
وی اضافه کرد در کنار فرصت ها ما به عنوان ملت با تهدیدهایی روبه رو هستیم. نخستین تهدید منابع آب است. ما باید با ورود تکنولوژی در سال های آینده بتوانیم جلوی این تهدید را بگیریم و مصرف آب را در کشور در حوزه کشاورزی کاهش و بازیافت آب را افزایش دهیم.
سلطانی گفت: اگرچه کمبود آب تهدیدی برای ایران است ولی برای کشورهای دارنده تکنولوژی در این حوزه فرصتی برای سرمایه گذاری است. برای همین از طرف های اتریشی دعوت می کنیم در این زمینه همکاری کنند و با فناوری خود به کمک ایران بیایند.
ایران شریک مطمئن اتریش
کریستف لایتل، رئیس اتاق فدرال اقتصادی اتریش نیز طی سخنانی در سمینار مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق اقتصادی فدرال اتریش گفت: حجم روابط تجاری ایران و اتریش در حدود ۴۰۰ میلیون یورو است که از همکاری خوب دو کشور حکایت دارد، اما اعتقاد دارم که این میزان قابلیت افزایش دارد.