دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ضمن انتقاد از میزان تعرفه قطعات منفصله مربوط به صنعت لوازم خانگی اظهار کرد که مونتاژ، صنعت لوازم خانگی را فلج کرده است. وی همچنین وجود پدیده تولیدات زیرپله ای در کشور را شرم آور دانست.
به گزارش ایسنا، حبیب الله انصاری در نشستی خبری با تأکید بر اینکه نباید کارخانجاتی همچون ارج و آزمایش از بین برود، اظهار کرد: با توجه به اینکه مردم نسبت به برندهایی از جمله کارخانه ارج و آزمایش تعلق خاطر دارند باید این تولیدکنندگان مجددا احیا شوند و امیدواریم که با سابقه دیرینه ای که این دو برند دارند، با جذب سرمایه گذار خارجی و ایجاد تغییرات در فضای ماشین آلات مجددا بتوانیم این دو کارخانه را فعال کنیم.
وی همچنین در پاسخ به وجود تولیدکنندگان زیرپله ای در لوازم خانگی تصریح کرد: یکی از مسائل شرم آور در اقتصاد ما پدیده تولیدکنندگان زیرپله ای است و باید واحدهایی که مجوز تولید ندارند از بین بروند و حتی در صورت اخذ مجوز نیز باید به کیفیت و تولید بهینه آنها توجه ویژه ای شود.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی افزود: متأسفانه توسط برخی اتحادیه ها از جمله اتحادیه فلز و پلاستیک که مرتبط با صنعت لوازم خانگی است مجوزهایی صادر می شود که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست. آنچه مورد تأیید ما است مجوزهایی است که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه می شود و باید به این مسئله توجه ویژه ای شود، چرا که ارائه مجوز توسط برخی اتحادیه ها موجب شده محصولات بی کیفیت در بازار تولید شود.
انصاری در بخش دیگری از صحبت هایش به طرح کارت های اعتباری خرید کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: کارت های اعتباری در دوره های قبلی که مدنظر قرار گرفت پس از تغییراتی که در ارتباط با آن رخ داد مزیتش از بین رفت و در حال حاضر نیز شنیده ها حاکی از آن است که قرار است چنین طرحی مجددا مدنظر قرار گیرد، اما تا بدین لحظه اتفاقی رخ نداده و به طور حتم باید با اصناف، انجمن لوازم خانگی، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت توافقات لازم صورت گیرد.
وی همچنین با انتقاد از میزان تعرفه های وارداتی، عنوان کرد: ایران بیشترین تغییر تعرفه در طول سال را دارد که به عنوان یک آفت محسوب می شود. در مورد برخی برندهای یخچال تعرفه وارداتی ۷۴درصد است اما وقتی به صورت منفصله قطعه وارد می شود، تعرفه آن 7درصد مدنظر قرار می گیرد که موجب مونتاژ شده و این پدیده صنعت لوازم خانگی را فلج می کند.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی در پاسخ به تأثیر تغییر نرخ ارز در قیمت لوازم خانگی، بیان کرد: به طور حتم نظر ارز نمی تواند بر اقتصاد ما بی تأثیر باشد و روی تولیدات، صادرات و واردات اثرگذار خواهد بود. علاوه بر این امیدواریم در قانون سرمایه گذاری تجدید نظر و شرایط برای ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور فراهم شود.
انصاری در مورد پدیده کوله بری نیز خاطر نشان کرد: قرار بود که با کوله بری معیشت کوله بران مدنظر قرار گیرد، اما متأسفانه این موضوع به پایگاهی برای واردات تبدیل شده و قابل تأمل است.
وی از برگزاری هفدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی تهران از دو تا پنجم آذرماه با حضور ۲۰ کشور از مناطق مختلف جهان در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران خبر داد و اعلام کرد: در این نمایشگاه انواع لوازم خانگی در معرض دید علاقه مندان قرار خواهد گرفت و چند هیأت تجاری و بازرگانی از کشورهای مختلف در نمایشگاه حضور خواهند داشت و با تولیدکنندگان داخلی مذاکره خواهند کرد.