چهارشنبه, ۱۴ شهریور(۶) ۱۴۰۳ / Wed, 4 Sep(9) 2024 /
           
فرصت امروز

نشست خبری تعاون با رویکردهای اشتغال و تولید دیروز با حضور مهندس سیدحمید کلانتری، معاون وزیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر رستمی، مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی، دکتر پیمان باباخانلو مدیر کل توسعه تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

به گزارش «فرصت امروز»، سیدحمید کلانتری با اشاره به آمار تشکیل تعاونی ها در سال 1392 تا 1395 گفت: مجموعا 20 هزار و 513 تعاونی در این دوره تشکیل شده که تعداد اعضای آنها به رقمی معادل 463 هزار نفر می رسد و میزان 325 هزار ظرفیت شغلی ایجاد شده است.

وی در خصوص ترکیب تعاونی ها در دوره 1385 تا 1392 گفت: براساس بررسی های انجام شده 32 درصد تعاونی ها را در طول دوره 1385 تا 1392، تعاونی تولیدی، صنعتی و کشاورزی تشکیل دادند که در دوره 93 تا 95 به 45درصد رسیدند و این نشان دهنده گرایش به سمت تولید در حوزه های مزبور است.

معاون وزیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سیاست های کلی دولت یازدهم گفت: نسبت میانگین ایجاد اشتغال در دوره 1392تا 1395 نسبت به دوره 1384 تا 1391 به میزان 6.4 برابر افزایش داشته که نشان دهنده گرایش به سمت رفتارهای اقتصادی پایدار و توانمند ساز از طریق ایجاد اشتغال است.

رویکرد توسعه پایدار

وی اظهارکرد: دو رویکرد برای مقابله با فقر و رفع محرومیت وجود دارد. یکی رویکرد توزیع پول و پرداخت یارانه مستقیم نقدی به مردم است.

رویکرد دوم رویکرد توانمند سازی و سازماندهی شغلی و مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی است که رویکرد اول موجب افزایش نقدینگی، ایجاد تورم و تداوم فقر می شود و هیچ پیامدی جهت بهبود وضع رفاه مردم جز برای کوتاه مدت و به عنوان مسکن نخواهد داشت، اما رویکرد دوم رویکرد توسعه پایدار است و افراد با عزت و احترام سازماندهی می شوند، مهارت آموزی می شوند، تعاونی تشکیل می دهند و در قالب تعاونی ها خودشان تلاش می کنند و به ازای فعالیت اقتصادی که انجام می دهند برای شان درآمد ایجاد می شود، بنابراین در رویکرد اول ما نیازی به ایجاد شغل نداریم، اما رویکرد دوم با ایجاد اشتغال همراه است، درحالی که عزت و احترام مردم رعایت می شود و تداوم دارد، زیرا مردم احساس می کنند که اگر تنبلی کنند درآمدی نخواهند داشت.

به اعتقاد وی دولت و دولت ها باید در راستای تقویت تعاونی ها به عنوان نهادهای اقتصاد اجتماعی، که هم اشتغال آفرین هستند و هم فقرزدا- به ویژه در مناطق محروم - عمل کنند.

مهندس کلانتری ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده در حوزه تعاون، میزان نفوذ بخش تعاونی در استان های محروم مانند بوشهر، هرمزگان، ایلام، کهگیلویه و بویر احمد و چهارمحال و بختیاری به مراتب بالاتر از استان های برخوردار است و این نشان می دهد اگر بخواهیم رویکرد رفع فقر و محرومیت را در مناطق محروم دنبال کنیم باید به آموزش و سازماندهی مردم و ارائه تسهیلاتی که بتواند آنها را در جهت تولید، تشویق و ترغیب کند بپردازیم و تأمین مالی آنها از طریق تأمین مالی جمعی از منابع پراکنده و خرد صورت بگیرد که این رویکرد در قلعه گنج اجرا شده و نتیجه بخش بوده است.

وی تصریح می کند: ما هر رویکردی را که موجب حمایت از تشکل، آموزش و مهارت شود و ایجاد اشتغال کند رویکرد درست و پایداری برای توسعه و رونق اقتصادی کشورو رفع فقر و محرومیت می دانیم.

قانون بودجه و تعاونی ها

معاون وزیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به قانون بودجه سال 1396 می گوید: براساس تبصره 18 قانون بودجه به دولت اجازه داده می شود برای مردمی شدن اقتصاد، حداکثرسازی مشارکت اقتصادی، بهره گیری مؤثر از ظرفیت های عظیم جمعیت فعال کشور(جوانان، زنان و دانش آموختگان دانشگاهی) و برای بهره برداری مؤثر از مزیت های نسبی و رقابتی مناطق در پهنه سرزمینی ایران اسلامی (با اولویت مناطق روستایی و عشایری و محروم) نسبت به برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب برای ایجاد فرصت های شغلی جدید و پایدار در منطقه و شناسایی استعدادها و قابلیت های مناطق، از طریق حمایت های نهادی، اعتباری، آموزشی و اجرایی، اقداماتی را انجام دهد که یکی از این اقدامات تدوین و ارائه اولویت های سرمایه گذاری به تفکیک رشته فعالیت ها تا سطح شهرستان توسط دستگاه های اجرایی با همکاری بخش خصوصی و تعاون با توجه به قابلیت ها و محدودیت های محیطی و اقتصادی منطقه و تحلیل پویای (دینامیک) کسب و کار، بازار عوامل و اشتغال، بازار محصول و زیرساخت های موجود است و در بند ب این تبصره آمده که حداکثر 20 درصد اعتبار این ردیف به تعاونی هایی اختصاص می یابد که حداقل هفت عضو فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار داشته باشند.

از این رو ما امیدواریم با توجه به اینکه نزدیک به 80 درصد جمعیت فعال کشور دانشگاهی و متقاضی کار هستند، بتوانیم از این ظرفیت های قانونی بودجه استفاده کنیم.

تأکید بر اشتغال زایی در برنامه ششم توسعه

کلانتری با اشاره به ماده 24 برنامه ششم توسعه می گوید: براساس این ماده دولت مکلف است با همکاری اتاق بازرگانی، صنعت و معدن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مرکزی حداکثر تا پایان اجرای برنامه، تمهیدات قانونی لازم را جهت دستیابی به سهم تعاون در اقتصاد به 25درصد، با رویکرد کارآفرینی، اشتغال زایی، حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط و دانش بنیان به عمل آورد.

بنابراین سیاستی که در برنامه چهارم و پنج بود در برنامه ششم نیز پایدار شده تا با تأکید بر تعاونی هایی که در خدمت اشتغال و کسب و کارهای کوچک و متوسطSME ها می توانند فعالیت کنند به سهم 25درصد اشتغال در بخش تعاون در اقتصاد کشور برسیم.

کوچک سازی دولت از طریق تعاونی ها

وی با تأکید بر ماده 25 برنامه ششم توسعه می افزاید: در بند الف ماده 25 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه آمده است که به منظور مردمی شدن و گسترش سهم بخش خصوصی و تعاونی در اقتصاد و به منظور افزایش بهره وری و ارتقای سطح کیفی خدمات و مدیریت بهینه هزینه به تمامی دستگاه های اجرایی که عهده دار وظایف اجتماعی، فرهنگی و خدماتی هستند(از قبیل واحدهای بهداشتی و درمانی، مراکز بهزیستی و توانبخشی، مراکز آموزشی، فرهنگی، هنری و ورزشی و مراکز ارائه دهنده خدمات و نهاده های کشاورزی و دامپروری) اجازه داده می شود در چارچوب استانداردهای کیفی خدمات که توسط دستگاه ذی ربط تعیین می گردد، نسبت به خرید خدمات از بخش خصوصی و تعاونی  (به جای تولید خدمات) اقدام کنند.

وی می افزاید: تمام صاحب نظران معتقدند دولت و تشکیلات دولتی بزرگ است و یکی از سیاست های اصولی و منطقی که دولت باید دنبال کند که هم در جهت اشتغال، رفاه و سرعت بخشیدن به ارائه خدمات مؤثر است، کوچک سازی دولت است.

کلانتری معتقد است: تعاونی ها از لحاظ واگذاری ها بهتر می تواند عمل کنند و اگرچه در عمل متأسفانه سازمان خصوصی سازی در اصل 44سهم کمتری به تعاونی ها داده، اما امید است با پیگیری هایی که انجام می شود و با حمایت های دولت، در برنامه ششم توسعه شاهد حرکت دولت به سمت واگذاری امور به مردم باشیم.

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/0JOub3LE
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلا
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه