در بازار یک واقعیت غیرقابل انکار وجود دارد که شکست برای هر برندی اتفاق خواهد افتاد. درواقع حتی بزرگترین ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شما هم بارها با این مورد مواجه خواهید شد. با این حال شما می توانید تاثیرات این اقدامات را با تعیین چند استراتژی، به مراتب کاهش دهید. در این زمینه براساس آمارهای جهانی، بیش از 60 درصد مدیران نسبت به آینده کسب و کار خود و بحران های احتمالی، نگران هستند. به همین خاطر صحبت کردن در رابطه با این موضوع، کاملا ضروری است. در این رابطه اگر استراتژی مدیریت ریسک شکست ها را داشته باشید، بدون شک حتی بدترین اتفاقات نیز کاملا قابل کنترل هستند. در این راستا چهار استراتژی مورد نیاز، بررسی خواهد شد.
1-در برنامه ریزی های خود همواره ریسک های احتمالی را در نظر بگیرید
درواقع نخستین اقدام شما این است که ریسک های احتمالی را مدنظر قرار دهید. درواقع شما باید بدانید که هر اقدام، چه خطراتی را ممکن است به همراه داشته باشد. همچنین لازم است تا ریسک ها را رتبه بندی نمایید. با این اقدام می توانید خود را برای هر یک از آنها آماده کرده و نسبت به انجام دادن و یا رها کردن یک اقدام، تصمیم گیری به مراتب بهتری را داشته باشید. درواقع اقداماتی که بیش از 50 درصد ریسک را دارند، لازم است تا کنار گذاشته شوند. با این حال در مواردی ممکن است شما به انجام آنها نیاز زیادی را داشته باشید، به همین خاطر لازم است تا برای هر یک از آنها، راهکارهایی را پیدا کنید که احتمال وقوع، به مراتب کمتر شود و یا در صورت رخ دادن آنها، بتوانید اوضاع را مدیریت نمایید. در این زمینه ممکن است حتی استراتژی شما تغییر برنامه به صورت کلی باشد. درواقع در این زمینه تصمیم با خودتان خواهد بود که چه واکنشی نشان دهید.
مطلب مرتبط: شناسایی ریسک های کاری در 6 گام
2-جایگاه خود را در بازار مشخص نمایید
این امر که بدانید چه جایگاهی در بازار دارید، باعث خواهد شد تا به درک بهتری از اقداماتی که باید انجام دهید رسیده و خود را درگیر مواردی نکنید که خارج از توان و شرایط شرکت می باشد. در این زمینه براساس آمارها، یک استارت آپ به دو دلیل شکست می خورد؛ نخست آنکه به نیازهای روز بازار توجه نداشته است و دیگری خرج نکردن عاقلانه پول که مشکلات زیادی را به همراه دارد. بدون شک با توجه داشتن به این دو مورد اصلی، بیش از 80 درصد احتمال شکست شما کاهش پیدا خواهد کرد. در این زمینه ممکن است شما نیاز آتی مشتری را موردنظر داشته باشید که لازم است تا برای آن بازارسازی خوبی شکل گرفته باشد. درواقع مشتری باید قانع شود تا از شما خریدی را داشته باشد. در این زمینه منظور از توجه به نیاز بازار و عاقلانه خرج کردن پول را می توان در داستان برندهای مختلف نظیر اسپانکس، مشاهده کرد. به همین خاطر مطالعه نحوه شکل گیری برندهای موفق حال حاضر، اقدامی بسیار مهم خواهد بود. در این زمینه شما باید ظرفیت های رشد را برای خود ایجاد کرده و تنها به شرایط حال نیز توجه نداشته باشید.
3-ظرفیت تولید را افزایش دهید
این امر که بتوانید بیشتر از توان حال حاضر تولید کنید، بدون شک امری سخت خواهد بود. با این حال شما می توانید با هر ترفندی، هزینه ها را با کاهش چشمگیر مواجه سازید. درواقع می توانید با برندهای دیگر همکاری داشته باشید و برخی از تولیدات را به صورت برونسپاری انجام دهید. این امر امروزه توسط حتی بزرگترین برندها نظیر اپل نیز انجام می شود. درواقع دلیلی وجود ندارد که شما همه چیز را خودتان تولید کنید. با این استراتژی شما می توانید ضمن تولید بیشتر، تنوع بالاتری را هم داشته باشید. درواقع تک محصولی بودن، ریسک کارها را برای شما به مراتب بیشتر می کند. در این رابطه شما باید به دنبال قراردادهایی باشید که ریسک کاری کمی را دارند. برای مثال اگر با یک بحران مانند کرونا مواجه شدید، نباید شما تنها کسی باشید که متضرر می شود. رعایت این موارد باعث خواهد شد تا در زمان های سخت نیز بدون مشکل خاص، به کار خود ادامه دهید. در آخر تولید بیشتر کمک خواهد کرد تا با انبار کردن، همواره امکان عرضه را داشته باشید. این امر خصوصا در زمان هایی که امکان تولید وجود ندارد و یا با اختلال همراه شده است، مشکل خاصی را نداشته باشید. همچنین می توانید قراردادهای فروش به مراتب بیشتری را ایجاد نمایید که تمامی این موارد به معنای سود بیشتر است.
4-آزمایش های کوچک را جدی بگیرید
در آخر نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر چیزی را در معرض آزمایش های کوچک قرار دهید تا از کسب نتایج موردنظر، اطمینان داشته باشید. برای مثال این امر که مشتری نسبت به محصول شما چه واکنشی را دارد، یکی از مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. درواقع سنجش علاقه مشتری، امری مهم بوده و شما باید حداقل امتیاز 70 از 100 را به دست آورید. این آزمایش ها به صورت آنلاین نیز وجود دارد و نیازی به طرح ریزی های زمانبر نیست. با آزمایش های کوچک، شما می توانید خطرات و ریسک های احتمالی را به خوبی شناسایی کرده و با درک بهتری از اتفاقات، اقدامات خود را انجام دهید.
مطلب مرتبط: ریسک های رایج در کسب و کارهای انفرادی
در آخر توجه داشته باشید که همچنان استراتژی هایی را می توان نام برد که به بهبود وضعیت شرکت و کاهش احتمال وقوع شکست، کمک می کند. درواقع نباید تصور کنید که این چهار اصل حیاتی، پایان کار شما محسوب می شود. درواقع در بازار به شدت رقابتی حال حاضر، لازم است تا نگاهی همواره رو به رشد را داشته باشید.