تجهیزات ضد انفجار ، به تمامی وسایل و تجهیزاتی گفته می شود که در مکان ها و محل های مختلف که حساس بوده و مستعد انفجار و آتش سوزی است ، مورد استفاده قرار میگیرند . منظور از مکان های حساس و مستعد انفجار ، مکان هایی است که در آن انواع مختلف گاز ها و ذرات معلق وجود دارد که امکان انفجار و آتش سوزی را در این محل ها افزایش می دهد . در چنین مکان هایی از تجهیزات ضد انفجار استفاده می شود تا ریسک این نوع اتفاقات را به حداقل برساند و از هرگونه خسارت و آسیب جلوگیری گردد .
تجهیزات ضد انفجار دارای استاندارد ex هستند ک استاندارد ex بدین معناست که این تجهیزات در برابر افزایش دمای شدید ، شوک الکتریکی ، حرارت و شعله و ... مقاومت بالایی دارند. منظور از مقاومت در برابر این موارد این است که به دلیل ساختار خاصی که دارند در این موارد مقاوم هستند . اما بدین معنی نیست که در صورت انفجار هیچ آسیبی در برابر عوامل بیرونی نمی بینند . تنها می توانند از وقوع این حوادث تا جایی که ممکن است جلوگیری نمایند .
تجهیزات ضد انفجار در انواع مختلفی تولید گشته و در بازار موجود می باشد . هریک از تجهیزات ضد انفجار کارکرد متفاوتی دارد و افراد می توانند با توجه به نیاز و میزان بودجه ی خود آن ها را تهیه نمایند . تجهیزات ضد انفجار در پالایشگاه ها ، جایگاه های سوخت ، تاسیسات برقی و صنعتی ، و کلیه ی مکان هایی که به دلیل حساس بودن امکان وقوع انفجار و آتش سوزی در آن ها بالاست ، بیشترین استفاده را دارند .
از مهم ترین انواع تجهیرات ضد انفجار می توان به این موارد اشاره کرد :
در ادامه به بررسی چراغ ضد انفجار و چراغ قوه ی ضد انفجار که دو تا از پرکاربرد ترین تجهیزات ضد انفجار است ، می پردازیم .
یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات ضد انفجار ، چراغ ضد انفجار است . چراغ ضد انفجار ، چراغی است که استفاده از آن می تواند میزان احتمال وقوع انفجار و حادثه در محیط های حساس را کاهش داده و به حداقل برساند . در محیط های حساس که مملو از گاز ها و ذرات اشتعال آور است ، مانند کارخانه های استخراج گاز و نفت و امثال آن ، نمی توان برای تامین نور و روشنایی از چراغ های عادی استفاده کرد . به این علت که درون چراغ های عادی جرقه هایی وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد انفجار و سانحه ی آتش سوزی گردد . به همین دلیل استفاده از چراغ های عادی خطرناک است . در این مکان ها از چراغ ضد انفجار استفاده می شود . زیرا به دلیل ساختاری که دارد ، احتمال وقوع چنین اتفاقاتی را به حداقل می رساند .
ساختار چراغ ضد انفجار به این شکل است که دارای یک فریم آلومینیومی یا استیلی است . گاهی نیز ممکن است برای ضد ضربه شدن و جلوگیری از ترک خوردگی لنز هایی نیز داشته باشد . با داشتن چنین ساختاری هرگونه جرقه و یا اتصال در چراغ ضد انجار داخل محفظه ی آن محصور بوده و به هیچ عنوان به بیرون نفوذ نخواهد کرد .
چراغ ضد انفجار ویژگی های خاص خود را دارد که بدین شرح است :
چراغ قوه ضد انفجار یکی دیگر از محصولات و تجهیزات ضد انفجار است . چراغ قوه ضد انفجار نیز در برابر حرارت و ضربه و ... مقاوم است . به همین علت از این نوع چراغ قوه ها در مکان های حساس با قابلیت انفجار و اتش سوزی استفاده می شود . چراغ قوه های ضد انفجار در سایز های کوچک ، متوسط و بزرگ تولید شده و در بازار موجود می باشند .
این نوع چراغ قوه در مدل های مختلف و با کاربرد های مختلفی تولید شده است . از مهم ترین انواع چراغ قوه ضد انفجار می توان به چراغ قوه ضد انفجار WOLF ، چراغ قوه ضد انفجار پلیکان ، چراغ قوه ضد انفجار وارم ، چراغ قوه ضد انفجار دستی ، چراغ قوه ضد انفجار کلاهی ، چراغ قوه ضد انفجار EX اشاره کرد . هرکدام از این موارد کاربرد خاص خود را دارند .
از چراغ قوه های ضد انفجار در مکان های مختلفی استفاده می شود . اماکنی مانند :
میزان هزینه ی چراغ قوه ضد انفجار یکسان نبوده و متغیر است . علت این امر این است که چراغ قوه ضد انفجار در انواع مدل ها و سایز های مختلف و با کارکردهای متفاوتی تولید شده است . هرکدام از این انواع قیمت های متفاوتی دارد . به همین دلیل اگر قصد خرید چراغ قوه ضد انفجار دارید می توانید با مشاورین این مرکز تماس گرفته و استعلام قیمت نمایید . در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری نیز دارید ، می توانید از خدمات مشاوره ی رایگان این مرکز بهره مند شوید و بهترین انتخاب و خرید را داشته باشید .