فکاهش روش جهانی رایانههای شخصی سریعتر از آنچه پیشتر احتمال میرفت صورت میگیرد و سیستم عامل ویندوز ۱۰ مایکروسافت با بهروزرسانیهای رایگان خود عامل اصلی این اتفاق بوده است.
به گزارش theinquirer، براساس گزارش جدید منتشر شده از سوی مرکز تحقیقاتی IDC، فروش جهانی رایانههای شخصی سقوط ۷.۳درصدی را تجربه کرده است و این در حالی بوده که اوایل سال ۲۰۱۶ میلادی پیشبینی شد این کاهش فروش حدود ۵درصد خواهد شد.
شرکت IDC توضیح داد که بهروزرسانی رایگان نسخههای قبلی سیستم عامل مایکروسافت به ویندوز ۱۰ مهمترین مسئلهای بوده است که باعث شد فروش جهانی رایانههای شخصی کم شود. این اتفاق در حالی صورت میگیرد که شرکت HP سال ۲۰۱۵ میلادی پیشبینی کرده بود که عرضه ویندوز۱۰ کاربران جهانی را به خرید رایانههای شخصی جدید ترغیب میکند.
مرکز تحقیقاتی IDC در گزارش خود گفت: «در حالی که از فروش جهانی دیگر دستگاههای الکترونیکی از جمله گوشیها و تبلتها کاسته شده است، ولی باید گفت که این کاهش فروش در بازار جهانی رایانههای شخصی بسیار محسوستر است. ما هیچ گونه بهبود وضعیت در بازار جهانی رایانهها را پیشبینی نمیکنیم.»
این مرکز تحقیقاتی توضیح داد: فشارهای اقتصادی به کاربران در نقاط مختلف جهان و در دسترس بودن جایگزینها از جمله بهروزرسانی رایگان سیستم عامل رایانههای قدیمی با ویندوز ۱۰ باعث شد عرضه جهانی رایانهها سقوط قابل ملاحظهای را تجربه کند.
یکپنجم رایانههای جهان مبتنی بر ویندوز ۱۰
نتایج حاصل از گزارشهای اخیر نشان میدهد تلاشهای بیوقفه مایکروسافت برای ارتقای سیستم عامل رایانههای قدیمی به ویندوز ۱۰ کارساز بوده و با استقبال کاربران مواجه شده است. این نتیجه براساس دو بررسی مجزا که در طرح تحلیل باز دولت آمریکا انجام شد، منتشر شده است. این دو بررسی در آژانسهای دولتی StatCounter Global Stats و «برنامه تحلیل دیجیتالی دولت آمریکا» انجام شد.
مرکز تحقیقاتی Net Applications نیز در یک مطالعه مجزا بین ماههای مارس تا مه ۲۰۱۶ وضعیت ویندوز ۱۰ در بازار جهانی را بررسی کرد و در پایان متوجه شد محبوبیت این پلتفرم همچنان در حال افزایش است. این طور که بررسیها Net Applications نشان داد، در نوامبر ۲۰۱۵ حدود ۹.۸درصد از رایانههای جهانی مبتنی بر سیستم عامل ویندوز ۱۰ فعالیت میکردند که این رقم در مه ۲۰۱۶ به ۱۹.۴درصد رسید.
مرکز StatCounter نیز در گزارش مجزای خود اعلام کرد نوامبر گذشته ۱۱.۹درصد از رایانههای ویندوزی جهان مبتنی بر آخرین نسخه این پلتفرم فعالیت میکردند که این رقم در مه ۲۰۱۶ حدود ۲۳.۶درصد محاسبه شد.
این تحقیقات نشان داد طی شش ماه گذشته میزان استفاده از ویندوز ۷ در گستره جهانی ۴درصد کاهش یافته است و به گفته دو مرکز Net Applications و StatCounter این سیستمعامل هماکنون صاحب ۵۴ و ۵۷ درصد بازار جهانی رایانهها است.