نظریات مدیریت در خلأ شکل نگرفته است، بلکه هرکدام بازتابی از عوامل و پدیدههایی است که در دنیای پیرامون آنها در جریان است. برای درک ودستیابی به ماهیت هرکدام از تئوریهای موجود، لازم است به بستر تاریخی و شرایط فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی حاکم بر آنها توجه کرد و در نظر داشت که در چه حالوهوایی شکل یافته و به گسترش خود ادامه دادهاند. هریک از نظریهپردازان خود معلول و ساخته و پرداخته شرایطی هستند که با آن زاده و پرورده شدهاند و نظریهشان را در چارچوب همان شرایط و باتوجه به زمینههای فکری، تحصیلات و دیدگاههای شخصی خود مطرح کردهاند. از این رو است که فردی مانند امرسون باتوجه به تجربیات دوران جوانی خودکه در جنگ گذشته است، سازمان را در چارچوب مدل نظامی نگاه میکند.
کتاب نظریهپردازان و مشاهیر مدیریت تالیف دکتر علیاکبرفرهنگی، وحید شاه میرزایی و علی حسینزاده با رویکردی تاریخی خوانندگان اثر خود را به درون دیدگاهها و نظریههای مشاهیر مدیریت برده و آنها را با فرازو فرودهای حاکم بر آن نظریه آشنا میکند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: بحث اسمیت از تقسیم کار در سه فصل ابتدایی کتاب ثروت ملل، در تفکر مدیریت نقش بسزایی داشته است. او پیامد تقسیم کار را با تشریح زیر از یک کارخانه سوزنسازی نشان میدهد. کارگری که برای انجام این کار آموزش ندیده است و به استفاده از ماشین برای انجام این کار آشنا نیست، به ندرت و شاید با حداکثر تلاشش قادر است تنها یک سوزن در روز تولید کند. اما اگرکل کاری که اکنون به این طریق انجام میشود (توسط یک کارگر) به تعدادی اجزا تقسیم شود که هر فعالیت برای خود کار خاصی محسوب شود یعنی یک نفر سیم را آماده کرده، دیگری آن را صاف کند، نفرسوم بریده و چهارمین نفر آن را تیز کند و پنجمین نفر آن را با سوهان صیقلی کند، کار سوزنسازی با این روش به حدود 18 فعالیت متمایز میرسد.
این کتاب در 606صفحه و قیمت25هزارتومان توسط انتشارات مهربان نشر به چاپ رسیده است.