بازار مولوی چندین دهه است که بورس خریدوفروش انواع پارچه در تهران است، اما برخلاف جنس لطیف و رنگارنگی که عرضه میکند، ظاهری نچسب و تا حدودی زمخت دارد. ظاهر کهنه و رنگ و رو رفته بازار مولوی که چندین بورس کالایی را در خود جا داده است، سالهاست که حسابی توی ذوق میزند اما مسئولان خوشفکر مربوطه انگار خیلی به این بازار سر نمیزنند. شاید تنها کار مؤثر در این سالها جمعکردن پرندهفروشیهای این منطقه بوده تا حداقل بوی بهتری از بازار به مشام مشتریان برسد. پیادهروهای تنگ و کج و کوله راستههای مولوی حالا مراکز خرید اختصاصی به خود میبیند که میتوانند وجهه مثبتی برای بازار باشند.
مرکز خرید پرده نفیس یکی از همینهاست که معماری در خور توجهی دارد و هر چند تناقضی آشکار با بافت سنتی بازار دارد اما انگار عامدا میخواهد بگوید که قرار است حرفهای جدیدی بزند. رهگوی که از مسئولان این مرکز خرید است میگوید: کلنگ احداث این مرکز خرید، سال 91 به زمین خورد و دو سال طول کشید تا ساخته شود. همانطورکه میدانید این منطقه (مولوی) از گذشته بورس پرده و پارچه بوده و حرفه خریدوفروش پارچههای مختلف اعم از پارچههای پردهای در اینجا رونق داشته.
به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای تأمین نیاز مردم و اینکه خواستههایشان با هم تداخل نکند این مجتمع را راهاندازی کنیم تا مردم همان چیزی را که دلشان میخواهد و طالبش هستند، پیدا کنند. رهگوی درباره مختصات بنا و نحوه شکلگیریاش توضیحات کاملی میدهد. «این ساختمان 6500مترمربع مساحت دارد.چهار طبقه تجاری، دو طبقه انبار تجاری و دو طبقه هم اداری است. در مجموع هشت طبقه که سه طبقه زیر زمین است. کل واحدها روی هم 126واحد میشود که همه آنها به پارچه و پرده اختصاص دارد.
متراژ مغازهها از 12متر تا 30متر است که به صورت سرقفلی به متقاضیان واگذار شده.» این مرکز تنها یک ماه از شروع به کارش میگذرد و در تاریخ 25دیماه بهطور رسمی دایر شده. رهگوی درباره شرایط قبل از ساخت میگوید: حدود سال 88 اینجا چند خانه و مغازه قدیمی و مخروبه بود که به محل تجمع معتادان و افراد خلافکار تبدیل شده بود. با پیگیریهایی که صورت گرفت، قوارهها تجمیع و اقدامات اولیه برای شروع پروژه شروع شد که بین سه تا چهار سال زمان برد.
رهگوی این بازار را تنها مرکز متمرکز و تخصصی پرده در کشور میداند و اذعان میکند که تا به حال چنین مجتمعی با این امکانات و نوع طراحی نداشتهایم. «امکانات این مرکز در مقایسه با سایر پاساژهای اطراف، خیلی بهتر است. مجتمع ما امکانات عمومی مانند شش رشته پله برقی، آسانسور، سرویسهای بهداشتی مجزا، نمازخانه و... دارد که در مراکز قدیمیتر وجود ندارد یا بسیار ضعیف است.
ما بر آن شدیم که آسایش مردم به خصوص خانمها را که اکثر مشتریان ما را تشکیل میدهند، فراهم کرده و در کنار بورس کالا، اسباب راحتی آنان را مهیا کنیم. به همین دلیل فضای بیشتری برای مشاعات گذاشتیم تا امکانات مجتمع مدرن، به روز و مناسب باشد.» مجتمع نفیس از سایر امکانات فنی و تاسیساتی دیگر مانند اطفای حریق، سیستم هوشمند اعلان حریق، چیلر، هوارسان و اینترنت رایگان و دو پله اضطراری شرقی و غربی برخوردار است.
حساب و کتاب مغازههای پاساژ نفیس بیشتر به صورت سرقفلی واگذار شدهاند و نرخ سرقفلی این واحدها توافقی تعیین شده و متری 60 تا 70میلیون تومان است. رهگوی توضیح میدهد: «ما معتقدیم که مدیریت و هدایت پاساژ باید منسجم و یکپارچه باشد. اگر الان و در ابتدای کار مجتمع انتقال مالکیت صورت بگیرد، ممکن است به خاطر عدم شناخت کاسبها و مغازهدارها، صنوف دیگر در اینجا مستقر شوند و پاساژ آسیب ببیند.
شاید در آینده این اتفاق بیفتد ولی در حال حاضر انتقال ملکی نداریم. اجاره هم محدود است و بیشتر سرقفلیها را پیشفروش کردیم. البته قصد داریم طبقات اول و دوم را اجاره بدهیم و 10 تا 12 واحد را برای کرایه دادن مشخص کردهایم ولی تصمیمی برای نرخ اجارهبها نگرفتهایم.»