تیمهای استارتاپی شتابدهنده تریگآپ، برای جذب سرمایهگذار در دانشگاه خاتم طرحهای خود را ارائه دادند.
در این مراسم، شهاب جوانمردی بهعنوان مدیرعامل فناپ به فراگیر شدن مسئله نوآوری در جامعه اشاره کرد و گفت: تقریبا همه ما باور داریم که نوآوری جزء جدانشدنی از توسعه کسبوکارها است، اما آیا آنچه امروز در ایران روی میدهد محتوم به سرنوشتی شیرین و خوشایند خواهد شد؟
او ادامه داد: گفتوگو پیرامون دو موضوع ضرورت دارد؛ یکی در خصوص ایدهها، اینکه چطور بخواهیم ایدههای مهم را از ایدههای سطحی تشخیص دهیم و اینکه چقدر این ایدهها ناشی از نیازمندی جامعه، صنایع و خانوادههای ما مطرح میشوند و چه بخشی از آنها ممکن است کپیبرداری از نقاط دیگر دنیا باشد.
به گفته جوانمردی، موضوع دوم فاصله ذهنی موجود میان ایدهپردازان، استارتاپها، سرمایهگذاران و توقعاتی است که آنها از یکدیگر دارند که بخشی از این مسئله به عدم بلوغ طرفین برمیگردد و بخشی نیز ناشی از این است که طرفین باید از خواستهها، استراتژیها و راهبردهایشان قدری بیشتر بدانند.
در ادامه این برنامه، میزگردی پیرامون سرمایهگذاری برای استارتاپآپها شکل گرفت. حسین صابری، معاون توسعه فناوری پارک پردیس در پاسخ به اینکه نقش نهادهای حاکمیتی در تسهیل سرمایهگذاری خطرپذیر چیست؟ گفت: همه سازوکارهای قانونی لازم در این خصوص هنوز ایجاد نشده است، اما مسلما سلایق همه مجریان و شتابدهندهها باید در این اکوسیستم در نظر گرفته شود. از سویی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ممارست شدیدی برای آن داشت که مجریگری را در این چرخه به دست نگیرد و صرفا حمایتکننده باشد.
حامد ساجدی، مدیرعامل شرکت شناسا نیز در توضیح تفاوت سرمایهگذاری خطرپذیر با دیگر سرمایهگذاریها گفت: سرمایهگذاری خطرپذیر تأمین مالی است که با خود شراکت به همراه میآورد و در این فرآیند الزاما جابهجایی مالی اتفاق نمیافتد. به عبارت دیگر در برابر تأمین مالی، سهام جابهجا میشود.
او همچنین تأکید کرد که در چرخه نوآوری باید مراقب باشیم دچار نگاه تولیگری و شبهدولتی نشویم.