پنجشنبه, ۱ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Thu, 21 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

انتخاب مدیر، یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر کسب و کاری با آن رو به روست. اینکه یک مدیر چطور انتخاب می شود، سوالی است که نه تنها برای هیأت مدیره، بلکه کارمندان نیز مهم خواهد بود. خب اگر روند موردنظر به اندازه کافی شفاف نباشد، خیلی زود صدای همه در خواهد آمد. 

مدیران نه تنها وظیفه رهبری و هدایت تیم را برعهده دارند، بلکه نقشی کلیدی در تعیین مسیر استراتژیک و سرنوشت سازمان ایفا می کنند. به همین دلیل، انتخاب فردی مناسب و کارآمد برای این موقعیت، از اهمیتی حیاتی برخوردار است. 

اگر دقت کرده باشید، خیلی از برندها هیچ روند مشخصی برای انتخاب مدیر ندارند. انگار که همه آنها تا دقیقه ۹۰ منتظر مانده و در نهایت با سلیقه شخصی دست به انتخاب یک مدیر می زنند. اگر شما هم فکر می کنید چنین روندی از اساس مشکل دارد، این مقاله مخصوص شماست. ما در این مقاله قصد داریم برخی از مهمترین نکات در زمینه انتخاب مدیران را بررسی کنیم. 

بی شک استفاده از معیارهای دقیق کمک فراوانی به کارآفرینان برای توسعه کسب و کارشان می کند. اینطوری شما نه با یک انتخاب شانسی، بلکه روندی اساسی رو به رو خواهید بود. شما در این مقاله دو مدل از معیارهای اساسی برای انتخاب مدیر را یاد خواهید گرفت. ما اول سراغ برخی معیارهای پایه ای می رویم. سپس اصول و قواعد اولویت دار را زیر ذره بین خواهیم برد. این امر به شما کمک می کند تا کاندیداهای مدیریت در سازمان را از دو فیلتر جداگانه رد کرده و در نهایت بهترین انتخاب را داشته باشید. پس با ما همراه شوید تا این کلاس درس هیجان‎انگیز را به نتیجه برسانیم. 

معیارهای اساسی در انتخاب مدیر 

معیارهای اساسی در انتخاب مدیر 

در انتخاب مدیر باید به مجموعه ای از اصول و قواعد کلیدی توجه کرد. انتخاب های سرسری معمولا نتایج خوبی به همراه ندارد. دلیل این امر نیز پیچیدگی های دنیای کسب و کار و نیاز به انتخاب مدیران با استدلال های روشن است. وگرنه شما در میانه راه با کلی مشکل جورواجور تنها خواهید ماند. 

مطلب مرتبط: چگونه مدیر خوبی برای کسب و کارمان باشیم؟

ما در ادامه سعی می کنیم برخی از مهمترین نکات در رابطه با انتخاب مدیران را در قالب معیارهای کلیدی به شما توضیح دهیم. خب اجازه دهید با همین مقدمه کوتاه یک راست برویم سراغ اصل ماجرا.

تناسب با فرهنگ سازمانی

مدیر موردنظر شما باید با فرهنگ و ارزش های حاکم بر سازمان همسو باشد. در غیر این صورت، با چالش های متعددی در زمینه تعامل با کارکنان و سایر مدیران روبه رو خواهد شد.

متاسفانه امروزه خیلی از برندها عملا هیچ فرهنگ سازمانی ندارند. درست به همین خاطر اگر شما تا حالا درباره این مفهوم فکر نکرده اید، باید اوضاع را به طور کامل تغییر دهید؛ چراکه امروزه در دنیای کسب و کار هیچ کس منتظر شما نخواهد ماند. در عوض این خودتان هستید که باید به داد کسب و کارتان برسید. 

فرهنگ سازمانی در واقع به ارزش های کلیدی در یک محیط کار اشاره دارد. شما در این راستا می توانید برخی از ارزش های مثل کار تیمی یا تنوع قومی در میان کارمندان را مشاهده کنید. نکته کلیدی در این راستا توجه به همسویی افراد مورد نظر با فرهنگ سازمانی تان است. این امر به شما کمک می کند تا انتخاب بهتری از نقطه نظر مدیریتی داشته باشید.

مهارت های رهبری و مدیریت

مهارت های رهبری و مدیریت

توانایی رهبری و هدایت تیم، از جمله مهارت های کلیدی برای یک مدیر است. مدیر باید قادر باشد با انگیزه بخشی به کارکنان آنها را در مسیر تحقق اهداف مشترک هدایت کند.

احتمالا شما هم تجربه کار با مدیرانی که در یک چشم به هم زدن همه را ترغیب می کنند، داشته اید. چنین مدیرانی بدون اینکه کار عجیبی انجام دهند، با تک تک کلمات شان بر روی مخاطب اثرگذاری خاصی خواهند داشت. این امر به آنها کمک می کند تا مسیر ساده تری از نظر تعامل با نیروی کار را پشت سر بگذارند. 

اگر شما دنبال همکاری با یک مدیر خوب هستید، بد نیست نیم نگاهی به مهارت آنها در زمینه رهبری مدیریت کارمندان داشته باشید. این امر به شما فرصت تضمین آینده برندتان را خواهد داد.

تجربه و تخصص

داشتن تجارب مرتبط و تخصص کافی در زمینه فعالیت سازمان، از دیگر الزامات انتخاب مدیر است. این امر به مدیر کمک می کند تا در مواجهه با چالش های مختلف، تصمیمات درست و کارآمدی اتخاذ کند.

مدیرانی که هیچ تجربه ای در یک حوزه کاری ندارند، همیشه برای سازمان دردسرساز می شوند. درست به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز بر روی سابقه کاری مدیران تاکید داریم. 

گاهی اوقات در یک سازمان از خودِ کارمندان برای پذیرش پُست های مدیریتی استفاده می شود. در این صورت باید به سابقه هر کارمند در شرکت توجه ویژه ای داشت؛ چراکه کارمندان باسابقه معمولا از همکاران تازه وارد کمتر حرف شنوی دارند بنابراین اگر شما سراغ آنها بروید، کلاه تان پس معرکه خواهد بود. 

مطلب مرتبط: کارهایی که یک مدیر خوب انجام می‌ دهد

قدرت تصمیم گیری

قدرت تصمیم گیری

مدیر باید از قدرت تصمیم گیری قوی و قاطع برخوردار باشد. اتخاذ تصمیمات به موقع و مناسب در دنیای پویای کسب و کار امروز، از اهمیتی حیاتی برخوردار است.

وقتی درباره تصمیم گیری صحبت می کنیم، همیشه شرایط ایده آلی مدنظرمان نیست. خیلی وقت ها مدیران تحت فشارهای سنگین باید دست به تصمیم گیری بزنند. معمولا کسانی که تجربه کافی در این زمینه را نداشته باشند، خیلی زود جا زده یا تصمیم گیری را برای ماه ها به تاخیر خواهند انداخت.

توانایی حل مسئله

مدیر باید توانایی حل مسائل و چالش های مختلف را به طور خلاقانه و اثربخش داشته باشد. خب در دنیای کسب و کار کلی مسئله و چالش پیش روی کسب و کارها قرار دارد. درست به همین خاطر شما باید خودتان را برای انتخاب مدیر با توانایی حل مسئله آماده سازید. 

نکته ای که درباره حل مسئله باید مدنظر داشت، خلاقیت افراد در این حوزه است. خب اگر شما مهارت کافی برای حل مسئله داشته باشید، اما گزینه های خلاقانه را دنبال نکنید، همیشه کارتان با مشکل رو به رو می شود؛ چراکه راه های کلیشه ای بارها طی شده و دیگر طرفداری ندارد. 

مهارت های ارتباطی

مهارت های ارتباطی

برخورداری از مهارت های ارتباطی قوی، از جمله توانایی گوش دادن فعال، سخنرانی موثر و برقراری ارتباط با افراد مختلف، برای یک مدیر ضروری است.

بعضی ها فکر می کنند در سازمان فقط مدیران باید حرف بزنند. این در حالی است که هیچ مدیری بدون گوش دادن درست و حسابی به حرف دیگران توانایی رهبری تیمش را نخواهد داشت. درست به همین خاطر ما در روزنامه فرصت امروز گوش دادن فعال را یکی از مهارت های کلیدی می دانیم. 

مدیرانی که ارتباط نزدیک و راحتی با مخاطب شان برقرار می کنند، به طور معمول حرف‎شان قدرت بیشتری در ساختار سازمان پیدا خواهد کرد. درست به همین خاطر اگر شما مهارت ارتباطی خوبی برای خودمانی شدن با کارمندان داشته باشید، خیلی زود ایده های تان بدل به واقعیت شده و دیگر نیازی به طی مسیرهای دشوار نخواهید داشت.

تعهد و انگیزه

مدیر باید به اهداف و ارزش های سازمان متعهد باشد و انگیزه بالایی برای موفقیت در این مسیر داشته باشد. این نکته ای است که معمولا در فرآیند استخدام مدیران خیلی به چشم نمی خورد. 

یادتان باشد، انگیزه یک مدیر برای کسب موفقیت های متوالی در شرکت معیار بی نهایت مهمی است. خب مدیری که اصلا انگیزه ای به غیر از کسب درآمد ندارد، هیچ وقت در ساختار سازمان دیده های تازه ای رو نخواهد کرد. به علاوه او احتمالا همیشه با تغییرات کلیدی نیز مخالفت می کند. به همین خاطر شما درگیر نبردی طولانی با چنین مدیری شده و تمام توان تان برای اثرگذاری بر روی مشتریان از بین خواهد رفت.

مطلب مرتبط: چه چیز ما را به یک مدیر خوب تبدیل می کند؟

معیارهای اولویت دار در انتخاب مدیران 

معیارهای اولویت دار در انتخاب مدیران 

علاوه بر اصول کلی ذکر شده در انتخاب مدیر باید به برخی نکات و معیارهای خاص نیز توجه کرد که با توجه به نوع کسب و کار و شرایط آن، می توانند از اولویت بیشتری برخوردار باشند.

شما تا اینجا برخی از نکات و معیارهای پایه را یاد گرفته اید. با این حال استخدام یک مدیر خوب فقط یا اکتفا به این معیارها روی نمی دهد. به همین خاطر ما در بخش پایانی سعی می کنیم برخی معیارهای اولویت دار را نیز به شما یاد دهیم که این طوری دیگر بدل به فردی همه فن حریف در زمینه استخدام مدیران بدل می شوید. پس کمی بیشتر حوصله کنید و در بخش نهایی مقاله با ما همراه باشید. 

سابقه عملکرد

بررسی سوابق عملکردی و دستاوردهای گذشته فرد، می تواند به عنوان یک شاخص قابل اعتماد در پیش بینی عملکرد آینده او در مقام مدیر مورد استفاده قرار گیرد.

شما به طور ویژه در این بخش باید بر روی دلایل ترک موقعیت های شغلی قبلی از سوی افراد مورد نظرتان تمرکز کنید. واقعا چرا مدیر مورد نظر شما به همکاری اش در موقعیت سازمانی قبلی پایان داده است؟ این سوالی است که شما باید به طور مشخص بدان جواب دهید. خب اگر افراد مورد نظر شما به خاطر عملکرد غیرسازمانی یا غیرحرفه ای از موقعیت شغلی شان کنار گذاشته شده اند، احتمال تکرار این اتفاقات برای شما نیز وجود خواهد داشت. پس بهتر است دور آنها را خط بکشید. 

خلاقیت و نوآوری

خلاقیت و نوآوری

در دنیای رقابتی امروز، خلاقیت و نوآوری از عوامل کلیدی موفقیت هستند. به همین دلیل، انتخاب مدیری که از خلاقیت و نوآوری کافی برخوردار باشد، به ارتقای مزیت رقابتی کسب و کار کمک خواهد کرد. 

نکته اصلی در این میان نحوه ارزیابی میزان خلاقیت هر فرد است. در این راستا شما می توانید از انواع تست های هوش استفاده کنید . به علاوه، گفت وگویی کوتاه با هر فرد و تلاش برای طراحی سناریو در زمینه خلاقیت و نوآوری نیز ایده خوبی خواهد بود. اینطوری شما می توانید بدون هیچ دردسر خاصی افراد گوناگون را با هم مقایسه کنید. 

یادتان نرود، اینجا پای اعتبار کسب و کار شما در میان است. بنابراین اگر نتوانید انتخاب های درستی داشته باشید، آینده برندتان به خطر می افتد. پس نباید معیارهای مربوط به خلاقیت و نوآوری را همینطور الکی پشت سر بگذارید.

انعطاف پذیری و سازگاری

توانایی انطباق با شرایط متغیر و چالش های پیش بینی نشده، از جمله ویژگی های مهم یک مدیر موفق است. خب دنیای کسب و کار که همیشه مطابق میل ما پیش نمی رود. درست به همین خاطر گاهی اوقات شما باید انعطاف بیشتری از خودتان نشان دهید. 

معمولا مدیرانی که به هر قیمتی دنبال تحقق اهداف مورد نظر خودشان هستند، در نهایت کل تیم را به فنا خواهند داد. ویژگی مثبتی که در این میان باید دنبالش باشید، توانایی یک فرد برای انطباق با شرایط تازه و تصمیم گیری بر اساس آن است. چنین مدیری نقش مهمی در پیشگیری از شکست های سازمانی خواهد داشت. اگر ویژگی مورد نظر در مدیریت به چشم نخورد، دردسرهای شما برای پوشش کاستی های مدیریتی او دو چندان می شود. پس بهتر است تمام تمرکزتان را بر روی استخدام چنین مدیری قرار دهید. 

مطلب مرتبط: مدیران موفق چه ویژگی هایی دارند

هوش هیجانی

هوش هیجانی

هوش هیجانی، به توانایی درک و مدیریت احساسات خود و دیگران اشاره دارد. مدیری که از هوش هیجانی بالایی برخوردار باشد، می تواند روابط اثربخش تری با کارکنان و مشتریان برقرار کند.

معمولا کارشناس ها تصمیمات احساسی را دشمن اصلی یک کسب و کار می دانند. به همین خاطر توصیه اصلی شان در رابطه با مدیریت بهتر تلاش برای پرهیز از انتخاب های هیجانی است. 

ما در روزنامه فرصت امروز تصمیم های احساسی را همیشه بد نمی دانیم. خب شما باید درک درستی از احساسات و تجربیات کارمندان در سازمان داشته باشید. به همین خاطر گاهی اوقات نیاز به اتخاذ تصمیم هایی براساس احساسات خواهید داشت. این امر به شما برای فعالیت بهتر در سازمان کمک خواهد کرد. به علاوه، با اتخاذ چنین تصمیم هایی به مرور زمان بدل به مدیری محبوب در میان کارمندان خواهید شد. 

تعهد به توسعه و یادگیری

یک مدیر موفق، باید به طور مداوم در مسیر توسعه فردی و یادگیری مهارت های جدید گام بردارد. خب هیچ شرکتی دوست ندارد بعد از چند سال همچنان مدیرانی با همان سطح مهارت سابق را کنار دست خود داشته باشد. این نکته ای است که بسیاری از مدیران حتی بدان فکر هم نمی کنند. 

شما به عنوان یک کارآفرین برای استخدام مدیر باید به تعهد او برای یادگیری مهارت های تازه توجه داشته باشید. نکته کلیدی دیگری که در این میان مطرح است، توانایی شما برای ارزیابی مهارت مدیر مورد نظر به منظور ترغیب دیگران به یادگیری مهارت های تازه است. 

معمولا مدیرانی که کارمندان را بهتر به سوی یادگیری مهارت های تازه ترغیب می کنند، سرنوشت سازمانی بهتری خواهند داشت. به علاوه، تمایل آنها برای فعالیت طولانی در شرکت نیز بیشتر خواهد بود. درست به همین دلیل شما باید دائما چنین نکته کلیدی را در کانون توجه قرار دهید؛ چراکه تداوم کاری یک مدیر در این میان نکته مهمی محسوب می شود. 

یادتان باشد، شما نمی توانید مدیران را بدون ارزیابی سابقه یادگیری مهارت های تازه مورد ارزیابی قرار دهید؛ چراکه ادعای افراد در جلسات استخدامی اصلا معیار قابل اعتمادی نیست. پس چنین حرف هایی را کنار گذاشته و تمرکزتان را بر روی سابقه افراد قرار دهید. 

سخن پایانی

مهمترین معیارها برای انتخاب مدیر

انتخاب مدیر، فرآیندی پیچیده و چندوجهی است که نیاز به بررسی دقیق و موشکافانه مجموعه ای از فاکتورها و معیارها دارد. با در نظر گرفتن اصول و قواعد کلی و همچنین نکات و معیارهای اولویت دار، می توان شانس انتخاب فردی مناسب و کارآمد برای این موقعیت کلیدی را به طور قابل توجهی افزایش داد.

مطلب مرتبط: آیا مدیر خوبی هستید؟

ما در این مقاله تلاش کردیم برخی از مهمترین معیارها برای یک انتخاب درست را به اتفاق شما مورد بررسی قرار دهیم. از اینجا به بعد همه چیز به شما بستگی خواهد داشت. پس دفعه بعد که دنبال استخدام مدیر برای شرکت بودید، بد نیست به معیارهای مورد بحث در این مقاله نیم نگاهی داشته باشید. شاید این معیارها در ابتدا دشوار به نظر برسد، اما یادتان نرود یک انتخاب سختگیرانه نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت. در این میان هر جا به چالش خوردید، بد نیست با ما در ارتباط باشید. کارشناس های ما همیشه آماده کمک به شما و کسب و کارتان هستند. پس تعارف را کنار گذاشته و با ما در تعامل باشید.

منابع:

https://asana.com

https://www.industryweek.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Ghmb4tcI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفره
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه