اغلب مردم برای گذراندن اوقات فراغت یا فراموشی فشارهای روزمره در زمینه کار یا زندگی به سراغ مشاهده ویدئوهای سرگرمکننده یوتیوب می روند. این امر بخشی از تجربه مشترک همه ما را شکل داده است. بسیاری از ما در واکنش به رویدادهای روزمره مشاهده برخی از کلیپ ها یا ویدئوهای هیجانانگیز در یوتیوب را مدنظر قرار می دهیم. اگرچه استفاده تفریحی از یوتیوب رواج بسیار زیادی دارد، اما برخی از کاربران به منظور یادگیری نکات کلیدی یا مهارت های تازه اقدام به جستوجو در یوتیوب می کنند. این امر دارای اهمیت بسیار زیادی است. به این ترتیب پلتفرم های اجتماعی از ماهیت صرفا تفریحی فاصله گرفته اند. این امر اهمیت بسیار زیادی برای برندها و حوزه بازاریابی دارد.
براساس مطالعه ای از سوی برند گوگل اکنون کاربران به اطلاعات موردنیازشان در قالب ویدئو اهمیت بیشتری می دهند. این امر پایه ارزش فراگیر ویدئو در میان مخاطب را بنا نهاده است بنابراین جهتگیری برندها به سوی استفاده از محتوای ویدئویی برای بازاریابی بیجهت نیست. امروزه اغلب برندها سرمایه گذاری های هنگفتی در زمینه بهبود وضعیت بازاریابی شان با استفاده از فرمت ویدئو انجام می دهند. شاید در نگاه نخست این امر مخاطب هدف را به مشاهده ویدئو عادت داده باشد، اما ماجرا دقیقا برعکس است. بر این اساس کاربران آنلاین با توجه بیشتر به محتوای ویدئویی موجب ترغیب برندها برای استفاده از این فرمت شده اند.
نکته جالب درباره بازاریابی ویدئویی توجه بیشتر کاربران به چنین محتواهایی در مقایسه با الگوهای رایج همکاری با سلبریتی ها برای تهیه پوستر تبلیغاتی است. اگر کمپین ما فاقد سلبریتی مشخصی باشد، بازهم شانس زیادی برای موفقیت دارد. این امر مشروط به استفاده مناسب از فرمت ویدئو در کمپین مان خواهد بود.
مطلب مرتبط: راهکارهای جلب نظر مخاطب به محتوای بازاریابی
نسل جدید یا همان نسل Z به فرمت ویدئو اهمیت زیادی می دهند. براساس گزارش گوگل نیمی از کاربران متعلق به نسل جوان که مورد بررسی پژوهشگران این برند قرار گرفته اند، نسبت به گزاره «من بدون ویدئوی آنلاین نمی دانم چگونه زندگی را سپری کنم» همذاتپنداری بسیار بالایی نشان داده اند. این امر به خوبی بیانگر تاثیر محتوای ویدئویی بر روی مخاطب هدف در طول دهه های اخیر است. این امر به شدیدترین شکل ممکن برای کاربران نسل جوان مدنظر قرار گرفته است. یکی از دلایل مهم در این زمینه دسترسی بهتر نسل جوان به انواع فناوری های دیجیتال است. شاید در زمان نسل های قبلی امکان دسترسی به فرمت ویدئو چندان فراهم نبود. این امر در طول سال های اخیر با افزایش سرعت نوآوری های فناورانه به شدت تغییر یافته است.
نکته مهم درباره توجه نسل جوان به محتوای ویدئویی علاقه آنها به گونه های کوتاه اش است. به این ترتیب برندها با تولید محتوای ویدئویی طولانی در عمل شانس شان برای جلب نظر مخاطب هدف و تعامل با آنها را کاهش خواهند داد. در این میان ویدئوهای آموزشی براساس بیان دقیق شیوه کاربست یک مهارت یا تکنیک عملی در صدر فهرست علاقهمندی نسل جوان قرار دارد. نتیجه این امر نیاز برندها برای جهتگیری به سوی استفاده بهتر از فرصت های تولید ویدئوهای بازاریابی است. ما باید الگوی طراحی کمپین های مان را به طور کامل تغییر دهیم. در غیر این صورت دوام نتایج بازاریابی مان چندان پایدار نخواهد بود.
براساس گزارش گوگل، 78درصد از مردم در سراسر جهان نسبت به پرسش «چه میزان از یوتیوب استفاده می کنید؟» به مراجعه به این پلتفرم دست کم یکبار در طول 24 ساعت گذشته اشاره کرده اند. این امر در مورد مشاهده ویدئو در فیسبوک 45درصد است. جالب اینکه شبکه های کابلی، اینستاگرام، انواع ماهواره ها و سایت های اینترنتی در رتبه های بعدی قرار دارند. در نهایت نیز با سهم 12درصدی اسنپ چت در این عرصه مواجه هستیم. نکته مهم در زمینه پژوهش گوگل نمایش اهمیت روزافزون یوتیوب برای کاربران در سراسر جهان است. این امر اهمیت بسیار زیادی برای برندها در حوزه بازاریابی و تبلیغات خواهد داشت. شاید ما باید به گونه ای متفاوت نسبت به طراحی کمپین های بازاریابی مان فکر کنیم. در غیر این صورت به سرعت از عرصه بازاریابی حذف خواهیم شد. بیتردید بسیاری از برندها هنوز نسبت به کاربردهای یوتیوب در عرصه بازاریابی بیتوجه هستند. تمرکز صرف بر روی پلتفرم هایی نظیر اینستاگرام امکان توسعه دامنه مخاطب هدف را از بین خواهد برد بنابراین ما باید نگاهی دقیق و همهجانبه به مخاطب هدف مان داشته باشیم.
مطلب مرتبط: محتوای ویدئویی در استراتژی بازاریابی
نکته نهایی درباره اهمیت فرمت ویدئو در حوزه بازاریابی در پیوند با گوشی های هوشمند است. امروزه استفاده از گوشی های هوشمند به شدت افزایش یافته است بنابراین برندها در زمینه تولید محتوای بازاریابی باید به سازگاری با گوشی های هوشمند توجه داشته باشند. در غیر این صورت بخش قابل توجهی از مخاطب هدف شان حذف خواهد شد. امروزه نسل جوان بیش از هر دستگاهی با گوشی های هوشمند سازگاری دارند. همین امر توجه برندها به بازاریابی مبتنی بر گوشی های هوشمند را توجیه می کند.