دنیای کسب و کار بالا و پایین های زیادی دارد. در این میان حتی برخی از بزرگترین برندها نیز دچار مشکلات و اشتباهات گسترده می شوند. من همیشه با عینک بدبینی به حوزه کسب و کار نگاه می کنم. به نظر من یکی از ایرادهای اصلی برندهای آمریکایی تلاش برای تبدیل همه برندها به نوعی شرکت آمریکایی است. آنها توجه کافی به تفاوت میان ساختار خودشان و سایر رقبا ندارند. متاسفانه بسیاری از برندهای آمریکایی و جهانی خیلی دیر به اهمیت فرهنگ بومی در نقاط مختلف جهان پی می برند. امروزه در دنیای کسب و کار امکان نادیده انگاری فرهنگ بومی و سنتی هر منطقه وجود ندارد.
وقتی نوبت به عرصه فعالیت در حوزه فست فود می رسد، بسیاری از کارآفرینان آمریکایی هیچ توجهی به سلیقه غذایی متفاوت مردم سراسر دنیا ندارند. بدون تردید امکان یافتن منویی مشابه شعبه های مک دونالد در آمریکا در کشور اسپانیا وجود ندارد. مک دونالد برای موفقیت در بازارهای جهانی باید منوی خود را با فرهنگ بومی هر کشور منطبق سازد. این امر برگرکینگ را به سوی استراتژی تازه ای در مکزیک سوق داده است. برگرکینگ در مکزیک شعبه غذاهای تند خود تحت عنوان «مانگو هابانرو کنیگ» را تاسیس کرده است. در کمپین تبلیغاتی اصلی تاسیس این شعبه ها توریست های آمریکایی در دل مکزیک به تصویر کشیده می شوند. به این ترتیب آنها در حال لذت بردن از غذاهای تند شعبه برگرکینگ در مکزیک هستند.
نکته مهم در ویدئوی تبلیغاتی برگرکینگ تمرکز بر روی توریست های آمریکایی و نشان دادن زبان های سرخ آنها در پی استفاده از غذاهای تند است. در این ویدئو 1.5 دقیقه ای توریست های آمریکایی در شعبه جدید برگرکینگ در حال استفاده از برگر تند به تصویر کشیده می شوند. هدف اصلی از این امر ضبط تجربه آنها از استفاده یکی از تندترین برگرهای دنیاست. در این ویدئو تمام توریست های آمریکایی لب به انتقاد از تندی بیش از حد برگر می گشایند. در سوی دیگر برخی از افراد بومی در حال استفاده از این برگر مشاهده می شوند. نکته جالب اینکه آنها از خوردن این برگر هیچ احساس خاصی ندارند. در حقیقت این برگرها برای آنها به هیچ وجه تند نیست. برخی از انتقادهای توریست های آمریکایی در این ویدئو بسیار تند و گاهی بی دلیل است. به همین خاطر ساختار ویدئو برگرکینگ مورد انتقاد شمار بالایی از کارشناس های تبلیغاتی قرار گرفته است. بی تردید نقطه عطف این ویدئوی تبلیغاتی مصاحبه با افراد بومی است. آنها عقیده ای مبنی بر تندی بیش از حد این برگرها ندارند.
مطلب مرتبط: وقتی برگرکینگ مقابل مک دونالد قد علم می کند
نکته اصلی انتقاد از ویدئوی تبلیغاتی برگرکینگ چرایی تصور ضرورت وجود برگرکینگ آمریکایی به همان شکل در مکزیک است. وقتی توریست ها به یک کشور می روند، تمایل به مشاهده فرهنگ بومی آن دارند. بخشی از فرهنگ بومی هر کشور غذاهای سنتی اش است. به این ترتیب برگرکینگ با نمایش انتقادها از تندی غذا در حال توهین به مشتریان مکزیکی اش است. شاید ما به عنوان یک آمریکایی یا آسیایی علاقه ای به غذاهای تند نداشته باشیم، اما این امر دلیل موجهی برای توهین به فرهنگ بومی یک کشور نیست.
نکته مهم درخصوص تبلیغات برندهای آمریکایی در مکزیک عدم توجه آنها به ریشه قدیمی و کهن فرهنگ سنتی این کشور است. به همین خاطر اغلب کمپین های تبلیغاتی برندهای آمریکایی در مکزیک با شکست مواجه می شود. بدون تردید سطح انتظارات از برگرکینگ بسیار بیشتر از تولید یک ویدئو توهین آمیز است. به همین خاطر اقدام اخیر آنها نوعی شکست در تصاحب بازار مکزیک محسوب می شود. اگر مدیران برگرکینگ به سرعت اقدام به عذرخواهی و جبران حرکت نادرست شان نکنند، به احتمال فراوان علاوه بر بازار مکزیک در داخل نیز با انتقادهای فزاینده مواجه خواهند شد. نکته مهم برای برندها تلاش برای فهم تفاوت فرهنگی میان کشورشان و سایر نقاط جهان است. به این ترتیب دیگر اشتباهاتی مانند برگرکینگ پیش نخواهد آمد.