بیل گیتس موسس مایکروسافت، یکی از فعال ترین چهره ها در زمینه مبارزه با کرونا که در جدیدترین اقدام خود کمک 100 میلیون دلاری را به سازمان بهداشت جهانی انجام داده است. در سخنرانی اخیر خود از این بیماری به عنوان تهدید قرن نام برده و همه دولت ها و ثروتمندان جهان را به کمک برای رفع سریع آن دعوت کرد. به عقیده او باید نسبت به این تهدید توجه بیشتری را نشان داد و شیوع آن در کشورهای فقیر خصوصا در آفریقا می تواند تلفات آن را به ارقام میلیونی برساند. به همین خاطر به عقیده او وظیفه اخلاقی کشورهای ثروتمند، کمک به آنها است. بنا بر آمارهای رسمی، بیش از 3000 نفر تا به امروز بر اثر این بیماری، جان خود را از دست داده اند که در صورت یک مشارکت همگانی، تعداد آن به مراتب بیشتر خواهد شد.
آقای بیل گیتس به سرعت انتشار بسیار بالای این ویروس و دوره پنهان آن اشاره داشته و اعلام کرده است که باید بیش از حد مراقب باشیم. درواقع ممکن است حتی یک فرد به ظاهر سالم، ناقل این بیماری باشد و خود بعد از دو هفته، متوجه آن شود. این امر به معنای آن خواهد بود که هر فرد می تواند در طول روز، ده ها نفر را مبتلا کند. پیشبینی ها حاکی از آن است که این ویروس در نهایت در تمام کشورهای جهان قربانی بگیرد. درواقع امکان تشخیص سریع این بیماری در کشورهای پیشرفته کاملا مهیا بوده و این امر باعث می شود تا میزان مرگ و میز آن کم باشد، با این حال این امر در کشورهای فقیر کاملا متفاوت خواهد بود.
در این رابطه دکتر مایک رایان (از مسئولان سازمان بهداشت جهانی) ضمن تقدیر از سخنان و کمکهای فرد مطرحی همچون بیل گیتس که بدون شک مورد توجه بسیاری از سراسر جهان قرار خواهد گرفت، اعلام کرد که در حال حاضر دغدغه اصلی کشورهای فقیر آفریقایی و آسیایی است. علت این امر به این خاطر است که در اروپا و آمریکا به علت توجه دولت ها و وجود تجهیزات و امکانات پزشکی مناسب، امکان کنترل این ویروس کاملا عملی بوده است، با این حال در کشورهای مذکور، این مورد بدون شک بسیار سخت بوده و سرعت انتشاری فراتر از حد تصور را خواهد داشت. به همین خاطر ضروری است تا برای این دسته از کشورها برنامه ای اضطراری و توجه ای ویژه وجود داشته باشد. حال باید دید که طی روزهای آینده آیا شاهد کاهش خطرات این ویروس مرگبار خواهیم بود و یا اتفاقاتی بدتر در انتظار است.