بنا به هر دلیلی این احتمال همواره وجود دارد که اقدام به ترک محل کار خود کنید. با این حال شناسایی زمان مناسب برای این امر، بدون شک کمک بسیار خوبی برای شما محسوب خواهد شد. درواقع عدم زمان سنجی مناسب در این زمینه، می تواند منجر به ترک بدموقع و به اجبار شما شود. اگرچه همواره توصیه می شود تا در ابتدا به دنبال حل مشکلات خود در محل کار باشید، با این حال ترک شرکت نیز همواره از گزینه-های روی میز شما خواهد بود و نباید آن را یک فاجعه تلقی کنید. آمارها نیز حاکی از آن است افرادی که به موقع کار نامناسب خود را ترک می کنند، در شغل بعدی خود کاملا موفق ظاهر شده و توانسته اند تا پیشرفتی چشمگیر را تجربه کنند. با توجه به توضیحات ارائه شده در ادامه به بررسی 9 نشانه زمان مناسب برای تغییر شغل، خواهیم پرداخت.
1-به صورت مداوم در نگرانی به سر می برید
این امر که شغل شما فشار و استرس زیادی را به همراه داشته باشد، از جمله مواردی است که باید آن را کاملا جدی تلقی کرد. درواقع در صورتی که انجام کارها برای شما با زحمت و مشکل زیادی همراه است و ابدا نسبت به آنها حس خوبی ندارید، قادر به رشد و ترقی در کار خود نخوهید بود و در بهترین حالت ممکن تنها می توانید موقعیت فعلی خود را حفظ کنید. در این رابطه توصیه می شود تا مشکلات خود را شناسایی کرده و در صورت عدم امکان تغییر آنها، اقدام به ترک محل کار خود کنید. در رابطه با تغییر شغل نیز ذکر این نکته بسیار ضروری است که باید قبل از ترک محل کار، فرصت های شغلی دیگر خود را به خوبی مورد ارزیابی قرار دهید تا اطمینان داشته باشید که این تغییر، کاملا سودمند بوده و منجر به بیکاری بلندمدت شما نخواهد شد.
مطلب مرتبط: چه مدت برای تغییر شغل باید منتظر ماند
2-هیچ دانش و یا مهارتی به شما افزوده نمی شود
هدف اصلی هیچ فردی در رابطه با شغل خود، نباید تنها کسب درآمد باشد. درواقع شغل شما باید پیشرفت شخصی ای را برای شما به همراه داشته باشد. در غیر این صورت شما نمی توانید به موقعیت فعلی خود به عنوان یک سکوی پرتاب نگاه کرده و انتظار تحولی در زندگی خود داشته باشید. در نهایت نیز توجه داشته باشید که شغل شما نباید بیش ترین زمان طول روز شما را اشغال کند. درواقع این امر تنها خستگی بیش از حد و عدم امکان پرداختن و رسیدگی به بخش های دیگر زندگی را به همراه خواهد داشت. به همین خاطر ادامه دادن به چنین کارهایی، نمی تواند تصمیمی هوشمندانه و آینده ساز محسوب شود.
3-سلامت شما با تهدیدی جدی مواجه می شود
هیچ شغلی نباید سلامت شما را با تهدیدی جدی مواجه سازد. در این رابطه توجه داشته باشید که شما باید برای چندین سال فعالیت آمادگی داشته باشید. به همین خاطر پرداختن به کارهای بیش از حد سخت و با ساعت کاری بسیار زیاد بدون شک بازنشستگی زودهنگام را برای تان به همراه خواهد داشت. با این حال در صورتی که آینده کاری مناسبی را برای خود می بینید، می توانید آن را به عنوان یک مرحله و آزمون سخت تلقی کنید. با این حال مدت زمان این امر نباید بیش از حد طولانی شود.
4-در گفت وگو با همکاران خود بیش از حد از شرایط کاری گله مند هستید
در رابطه با موقعیت شغلی، هیچ فردی بهتر از خودتان نمی تواند تصمیم گیرنده باشد. به همین خاطر نیز همواره توصیه می شود تا با خود کاملا صادق بوده و در صورتی که نارضایتی های شما بیشتر از موارد رضایت بخش است، خود را محکوم به ادامه دادن در شرایط فعلی ندانید.
5-قابلیت ها و تلاش های شما نادیده گرفته می شود
هر کاری باید برای فرد عزت نفس را به همراه داشته باشد به نحوی که از انجام آن احساس خوبی را داشته باشید. در این رابطه نقش مدیریت کاملا پررنگ است و همواره این احتمال وجود دارد که مدیر شرکت از قابلیت ها و مهارت های مدیریتی لازم برخوردار نباشد. به همین خاطر نیز عنوان می شود که کارمندان معمولا به علت مدیریت ضعیف اقدام به ترک شرکت می کنند. به همین خاطر در صورتی که مدیر شرکت توجهی به شما ندارد، نمی توانید انتظار داشته باشید که در کار خود پیشرفت خاصی را به دست خواهید آورد و این امر نشان می دهد که بهتر است تا به دنبال شغلی دیگر باشید.
6-با سایر کارمندان ارتباط خوبی ندارید
با توجه به این امر که شما باید به صورت روزانه ساعت هایی را در محل کار خود سپری کنید، می توان عنوان کرد که این محیط عملا خانه دوم شما محسوب می شود. بدون شک عدم راحتی کافی مشکلات متعددی را به همراه خواهد داشت. در این رابطه نحوه ارتباط شما با سایر کارمندان از جمله موارد تعیین کننده محسوب می شود. به همین خاطر توصیه می شود تا در صورتی که پس از مدتی نتوانسته اید با سایرین ارتباط لازم را برقرار سازید، به دنبال پیداکردن محیط دلخواه خود باشید.
7-میزان دستمزد شما با حجم کاری تان همخوانی نداشته و برنامه ای برای افزایش آن مشخص نشده است
هر فردی برای گذران زندگی خود به حداقل درآمدهایی نیاز خواهد داشت. تحت این شرایط در صورتی که درآمد شما مطابق انتظارتان نیست و در آینده نیز تغییر چشمگیر در این زمینه رخ نخواهد داد، بهتر است تا به دنبال شغلی دیگر برای خود باشد. در این رابطه توجه کنید که امروزه با توجه به رشد چشمگیر اینترنت، شرایط برای پرداختن به شیوه هایی نظیر دورکاری بسیار فراهم است که می تواند از جمله گزینه های مناسب برای شما باشد.
8-علاقه لازم در شما شکل نگرفته است
برای این امر که تمایل به پیشرفت داشته و بتوانید به خوبی با سختی های کار کنار بیایید، لازم است تا از علاقه کافی به کار خود بهره مند باشید. این امر تنها قبل از انتخاب شغل نبوده و ممکن است در جریان انجام کارها و با شناخت بیشتر، این علاقه شکل گیرد. با این حال در صورتی که پس از مدتی همچنان کمترین علاقه ای را به کار خود ندارید، ضروری است تا به دنبال شغلی دیگر باشید.
مطلب مرتبط: نشانه هایی از اینکه در مسیر شغلی اشتباه قرار دارید
9-فرهنگ سازمانی شرکت مناسب شما نیست
بدون شک هر شرکتی از فرهنگ سازمانی خاص خود برخوردار است. این امر یک اتفاق کاملا طبیعی است که فرهنگ موجود با شخصیت کلی شما ارتباط نداشته باشد. تحت این شرایط تطابق پذیری شما با آن کاری بسیار دشوار خواهد بود. به همین خاطر نیز لازم است تا در صورتی که فرهنگ سازمانی شرکت را قبول نداشته و یا نمی توانید با آن کنار بیایید، شغلی دیگر با فرهنگ دلخواه خود را انتخاب کنید.
در آخر توجه داشته باشید که باید برای خود معیارهای مشخصی را در انتخاب کار داشته باشید تا انتخابی درست را تجربه کنید. بدون شک ورود به یک حرفه و خارج شدن ناگهانی از آن نیز مشکلات خاص خود را به همراه خواهد داشت. به همین خاطر لازم است تا در انتخاب های خود نیز دقت عمل کافی را داشته و صرفا برای کسب درآمد به فعالیتی نپردازید.