برای رسم علائم راهنمایی و رانندگی در خیابان ها، جاده ها و پارکینگ ها از رنگ ترافیکی استفاده می کنند. علائم راهنمایی و رانندگی نقش بسیار مهمی در کاهش ترافیک، تصادفات و حوادث رانندگی دارند و باید با رنگ های باکیفیت و مقاوم کشیده شوند.
رنگ هایی که برای رسم خطوط عابر پیاده و تابلوهای راهنمایی و رانندگی استفاده می شوند باید ویژگی های خاصی داشته باشند و از هر رنگی نمی توان به این منظور استفاده کرد.
در این مقاله به معرفی رنگهای ترافیکی و نکاتی که هنگام سفارش و خرید رنگ ترافیکی باید توجه کنید، می پردازیم.
رنگ ترافیکی در کنار رنگ پلی اورتان دو رنگ پرکاربر صنعتی هستند، پوشش ترافیکی است که برای رسم تمام خطوط و علائم راهنمایی و رانندگی کاربرد دارد. این رنگ ها انواع مختلفی دارند که هرکدام دارای ترکیبات متفاوتی هستند.
ویژگی مشترک تمام رنگ های ترافیکی، مقاومت و دوام بالا در برابر عوامل جوی است.
از مهم ترین ویژگی رنگ های ترافیکی، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
برای خرید رنگ ترافیکی به این نکته توجه داشته باشید که این رنگ ها به دو گروه کلی رنگ های سرد و رنگ های گرم تقسیم می شوند.
بخش بزرگی از رنگ های ترافیکی را رنگ های سرد تشکیل می دهند. این رنگ ها به دلیل شرایط ساده ای که برای اجرا دارند، پرکاربرد هستند.
پوشش ترافیکی سرد برای اجرا نیازی به گرم شدن ندارد و در دماهای پایین نیز قابل استفاده است.
رنگ های سرد با توجه به ترکیباتی که دارند به سه دسته تقسیم می شوند.
این رنگ ها از ترکیب حلال ترموپلاستیک و رزین های آکریلیک ساخته می شوند و از پرکاربردترین رنگ های ترافیکی سرد هستند.
هنگام سفارش رنگ ترافیکی برای مناطقی که شرایط جوی نامساعدی دارند، بهتر است رنگ های سرد ترموپلاست را انتخاب کنید.
این رنگ ها استحکام و چسبندگی بالایی دارند و در آب و هوای نامناسب حداقل شش الی یک سال بدون کوچک ترین رنگ پریدگی و تغییر شکلی، دوام می آورند.
رنگ های ترافیکی سرد چند جزئی از ترکیب سخت کننده های پراکسایدی و رزین های آکریلیک ترموپلاستیک ساخته می شوند و با توجه به ترکیباتی که دارند، دو جزئی یا سه جزئی هستند.
معمولا از این رنگ ها برای رسم خطوط عابر پیاده و خط کشی جاده ها و خیابان ها استفاده می کنند.
این رنگ ها بر پایه رزین های آکلیدی و کلرو کائوچو ساخته می شوند و نسبت به رنگ های ترموپلاستیک، مقاومت کمتری دارند.
به دلیل مقاومت کم و دیر خشک شدن این رنگ ها، خرید رنگ ترافیکی سرد کلروکائوچو برای فرودگاه ها و جاده های فرعی که رفت و آمد کمتری دارند، کارایی بیشتری دارد.
یکی از انواع رنگ های ترافیکی، رنگ های گرم هستند که در شرایط ویژه ای استفاده می شوند. این رنگ ها ماندگاری بالایی دارند و جایگزین مناسبی برای رنگ های سرد محسوب می شوند.
رنگ های گرم برخلاف رنگ های سرد، نیاز به شرایط ویژه ای برای اجرا دارند و باید قبل از استفاده تا دمای مشخصی گرم شوند. این رنگ ها پس از گرم شدن، ذوب می شوند و روی سطح کار می چسبند.
پوشش ترافیکی گرم با وجود آثار مخربی که بر محیط زیست دارد بسیار پرکاربرد است و گزینه اصلی برای رسم خطوط راهنمایی و رانندگی در معابر پرتردد به شمار می رود.
از مهم ترین مزایای رنگ ترافیکی گرم نسبت به رنگ های سرد، می توان به سرعت بالای خشک شدن و مقاومت بیشتر در برابر سایش اشاره کرد.
دسته ای از این رنگ ها به عنوان رنگ ترافیکی پایه آب شناخته می شوند و به دلیل این که از آب به جای حلال در ترکیب آن ها استفاده شده است، زیانی برای محیط زیست ندارند.
از پوشش های ترافیکی برای موارد زیر استفاده می کنند.
مهم ترین مزیت این رنگ ها استفاده از آن ها در رسم خطوط و علائم راهنمایی و رانندگی است. ویژگی ها و کیفیت پوشش ترافیکی نقش مهمی در کاهش تصادفات و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی دارد.
مهم ترین مزایای استفاده از رنگ های ترافیکی در راهنمایی و رانندگی
هنگام سفارش رنگ ترافیکی به این نکته توجه داشته باشید که این رنگ ها روش های اجرایی مختلفی دارند و بر اساس نوع رنگ و ترکیبات آن، به شیوه ای خاص اجرا می شوند.
روش های مرسوم اجرای رنگ های ترافیکی
از روش دستی برای اجرای رنگ های چند جزئی سرد استفاده می کنند. در این روش، طرح مشخصی را با کاردک مخصوص یا به کمک یک غلتک روی زمین رسم می کنند.
در شیوه اسکرید، ابتدا سطح کار را تمیز و آماده ترسیم می کنند. پس از آن، پوشش ترافیکی گرم را حرارت می دهند تا ذوب شده و به مایع تبدیل شود. این رنگ را در مخزن ماشین خط کشی می ریزند و خطوط مورد نظر را رسم می کنند.
این روش نیز برای اجرای رنگ ترافیکی گرم کاربرد دارد و باید رنگ را پس از حرارت دادن و ذوب شدن به مخزن ماشین های مخصوص اسپری، منتقل کنند.
برای اجرای پوشش ترافیکی به شیوه اکستروژن، رنگ را در مخزن ماشین خط کشی گرم می کنند و خط های منقطع و جدا از هم، روی زمین می کشند.
انواع مختلفی از رنگ های ترافیکی در بازار وجود دارند که هرکدام کارایی و قیمت متفاوتی دارند.
از مهم ترین عوامل موثر بر قیمت رنگ ترافیکی می توان به نوع رنگ و درصد ترکیبات آن اشاره کرد.
شرکت و برند تولید کننده رنگ نیز نقش مهمی در قیمت آن دارد و رنگ های مشابه از برندهای مختلف، قیمت یکسانی ندارند.
مقدار عرضه و توان عرضه شرکت تولید کننده از دیگر عوامل موثر بر هزینه سفارش رنگ ترافیکی به شمار می آید.
معمولا رنگ های ترافیکی برای مصارف شخصی استفاده نمی شوند و خریداران این رنگ ها، عمدتا پیمان کاران و سازمان های دولتی و خصوصی هستند.
خرید و سفارش رنگ ترافیکی به صورت اینترنتی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود زیرا در این صورت، شما از تولید کننده اصلی، محصول مورد نیاز خود را خریداری می کنید و واسطه های فروش در این شیوه خرید، حذف می شوند.
شرکت پخش رنگ تهران یکی از قدیمی ترین و معتبرترین فروشگاه های پخش و عرضه انواع رنگ های صنعتی، رنگ نسوز ، ترافیکی، روغنی و ... به شمار می رود. شما می توانید برای خرید رنگ ترافیکی به سایت مجموعه رنگ تهران مراجعه کنید و با محصولات متنوع این شرکت آشنا شوید.