شنبه, ۳۰ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
مهارت‌ های مدیریتی

راست ذهن‌ ها و چپ ذهن‌ ها از هم جدا اما مکمل هم

1 سال پیش ( 1401/5/30 )
 

نبرد میان راست ذهن و چپ ذهن ها در طول تاریخ همواره وجود داشته و دارد و در بسیاری از موارد در سطوح زندگی، کسب و کار و کارهای تیمی وجود این دو نوع تفکر فضای بسیار عمیقی جهت تحقیق و پژوهش برای علاقه مندان ایجاد کرده است. وجود پررنگ تر یکی از این دو خصوصیت در همه افراد قطعی است و به عبارتی یکی از این نیمکره ها بر دیگری غالب خواهد بود و تصمیم گیری های افراد بر اساس عملکرد چپ یا راست ذهن شان متغیر و متفاوت خواهد بود.
راست ذهن ها افرادی حساس، رویایی و با تفکر بصری و چپ ذهن ها افرادی منطقی، استدلالی، پردازشگر و قاعده مند هستند. در حوزه کسب و کار بیشتر مدیران ارشد و تصمیم گیران نهایی معمولا چپ ذهن و مدیران خلاق و ایده پرداز مثل مدیران فروش و بازاریابی و کارآفرینان در زمره راست ذهن ها قرار می گیرند. اطمینان و اعتماد زود هنگام یکی از ویژگی های افراد راست ذهن و عدم اعتماد و اطمینان ویژگی چپ ذهن های تحلیلگر و پردازشگر است.

وجود افراد دوسونگر بین ابناء بشر بسیار نادر است؛ زیرا استفاده از هردو توانایی به طور یکسان برای انسان غیرممکن و شاید محال به نظر برسد، همان طور که همه ما بیشتر از یک دست مان نسبت به آن یکی استفاده می کنیم.

راست ذهن‌ ها و چپ ذهن‌ ها از هم جدا اما مکمل هم

بنابراین توازن اداره این دنیا و زندگی اجتماعی بشر به همین گوناگونی و تنوع وابسته است و این خاصیت طبیعی جهان است که انسان ها بتوانند در کنار یکدیگر یک کل منسجم را تشکیل تا اموراتشان به خوبی و نظم خاصی تامین شود مانند حضور هنرمندان، بانکداران، معلمان، مهندسان، وکلا، ورزشکاران، مدیران و... در کنار یکدیگر. ناگفته نماند مقصود این نیست که همه مدیران، چپ ذهن و همه کارآفرینان و بازاریاب ها، راست ذهن هستند.

در بیشتر موارد راست ذهن ها هنگام سخنرانی از طریق نمایش اسلایدهای جذاب تصویری و زیبا به این کار مبادرت می ورزند در صورتی که مدیران چپ ذهن از اسلایدهایی دارای متن و اعداد استفاده می کنند. آنها تمایل زیادی به کلمات دارند بنابراین سخنرانان ماهری هستند در حالی که راست ذهن ها نویسندگان قابلی به شمار می آیند.

مدیران چپ ذهن با تفکر تحلیلی خود همواره به دنبال فروش بیشتر و مشتاق کاستن هزینه های مربوط به آن، ولی راست ذهن ها به فکر ساخت برند هستند و برای به دست آوردن آن از صرف هزینه های بالا هیچ ابایی ندارند و به همین دلیل همواره برداشت تیم مدیریت با تیم بازاریابی متفاوت بوده و هست و آنها همواره در جلسات با یکدیگر به بحث و مجادله می پردازند. مدیران ارشد بیشتر با «واقعیت های موجود» و بازاریاب ها و کارآفرینان با «برداشت های موجود» سروکار دارند، هرچند بهترین ایده ها هم می تواند با بدترین اجراها به شکست بینجامد.

 از نظر بازاریابان، همیشه «درک مشتری» به واقعیت های موجود مطرح شده توسط مدیران ارجح  و نزدیک  است چراکه در کسب و کار این درک مشتری است که برگ برنده بازی را در اختیار دارد و متاسفانه این تفکر در دید مدیران ارشد جایی ندارد و قبول آن به لایه های بالاتر شرکت ها یعنی ذهن مدیران همواره کار بسیار سخت و دشواری بوده و هست.

همان طورکه مدیران طرفدار تولید محصولات بهتر و بازاریابان طرفدار محصولات متنوع تر هستند و به تجربه اثبات شده که تاکنون در بازار پیروی از تفکر «بهتر بودن» تقریبا نتیجه دلخواه را در پی نداشته است.

شما چند صنعت را می شناسید که با محصولات بهتر خود توانسته برنده بازار هدف شده و بیشترین میزان فروش را به خود اختصاص داده باشد؟

به گواه آنچه به وضوح نمایان است تعداد این نوع صنایع نیز روز به روز در حال افول است مثلا ساعت رولکس که بهترین ساعت به لحاظ کیفی را تولید می کند، آیا توانسته رتبه اول فروش را هم با خود یدک بکشد؟

در دنیای پر رمز و راز کسب و کار کنونی برای اینکه بدانیم شرکتی موفق است یا خیر، نباید به این توجه کنیم که چه تعداد محصول را به بازار ارائه کرده است بلکه باید به میزان درآمدی که ایجاد کرده توجه ویژه کرد.

مدیران چپ ذهن در پی نتایج سریع و بازاریابان راست ذهن با صبوری به فرآیند تولید، عرضه و تغییر ذهن مشتری می اندیشند. مدیران در پی ورود فوری به بازار هدف و بازاریابان با یک شروع آرام بیشتر موافق اند.

مدیران به رویکردهای کوتاه مدت و بازاریابان به رویکردهای بلندمدت معتقدند.

با مروری مختصر به اعصار بازاریابی، انسان پس از طی دو دوره عصر محصول گرایی و مصرف گرایی اکنون در ایستگاه عصر سوم یا ارزش آفرینی قرار دارد که در این دوره به جای اینکه مردم به عنوان مصرف کنندگان صرف کالا و خدمات در نظر گرفته شوند، باید منبعد به آنها به عنوان انسان های کامل با مغز متفکر، قلب و روح آگاه بنگرند و مقصود در این دوره ارائه راه حل و رفع مشکلات این طیف از جامعه هدف است.

هم اکنون که دنیا در حال گذار از تغییرات سریع و ناگهانی است و توفان بحران های مالی، جغرافیایی، سیاسی و... سطح فقر و بیکاری را در سطح وسیع تری گسترش داده، این تحولات موجب شده نیاز به تولید افکار جدید در حوزه مدیریت و بازاریابی به خوبی احساس و حتی این دو مقوله به عنوان عامل متوازن کننده در اقتصاد کلان مورد توجه ویژه قرار بگیرد. زیرا مصرف کننده کنونی به عنوان مشتری دانش محور و مطلع، مورد عنایت ویژه قرار دارد و بر این اساس شرکت ها نیز در جهت رفع سریع تر چالش های پیش روی مشتریان اقدامات عملی خویش را با توجه به دو نیاز زیر که در شرایط کنونی لازم الاجرا و حیاتی است به کار ببرند:
 

  نیاز جهت رشد بیشتر در آینده

  نیاز به تمایز قوی نسبت به رقبا

لذا می توان با ترکیب درست و منطقی مدیران چپ ذهن و کارآفرینان و بازاریابان راست ذهن، تحولات اینچنینی و حتی بسیار شگفت انگیزتر را در حوزه کسب و کارهای آینده ایجاد کرد همان طور که می توان با ترکیب آبلیموی ترش و شکر شیرین، شربتی گوارا به دست آورد.

نویسندگان: ال ریس - لورا لیس

نویسنده: دکتر حسین بهبودی

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/9VzDp1O1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه