همه گیری ویروس کرونا در سراسر جهان و تاثیرات مختلف آن، بر روابط کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه با فناوری های دیجیتال تاثیر عمیقی گذاشته است.
شاید پیش از این همه گیری، وابستگی جهانی ما به فناوری دیجیتال، همه جوانب جامعه، از آموزش و پرورش تا بهداشت را تحت تاثیر قرار نداده بود. به تبع همه گیری کرونا، کار از راه دور، آموزش از راه دور و تجارت الکترونیک در سراسر کشورها افزایش یافته و همچنین کسب وکارها، بیش از پیش، به استفاده از ابزارهای دیجیتال جذب شده اند.
ضرورت دسترسی ایمن به داده های داخل کشور
دولت ها، کسب وکارها و دانشگاه ها به سرعت توانایی های هوش مصنوعی را برای کمک به واکنش در برابر بحران و همچنین نیاز به دسترسی به موقع، ایمن و قابل اعتماد به داده ها در داخل کشورها و مرزها درک کرده اند و اشتراک جهانی و همکاری در داده های تحقیقاتی به سطح بی سابقه ای رسیده است.
با این حال، این فعالیت های مبتنی بر اینترنت و پهنای باند، باعث ایجاد تقاضای اتصالات با کیفیت بالا شده و به شکاف های دیجیتالی موجود دامن زده است.
ایجاد محیطی مناسب برای مجرمان اینترنتی
این موضوعات، نیاز به رویکردی فراگیرتر برای تحول دیجیتال را تقویت می کنند. علاوه بر سرعت بخشیدن به کار از راه دور و افزایش سطح تجارت الکترونیکی، شیوع ویروس کرونا همچنین یک محیط مناسب برای مجرمان اینترنتی ایجاد می کند.
آژانس های امنیتی دیجیتال در کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصاد، بلافاصله با به صدا درآوردن زنگ هشدار و پشتیبانی از اپراتورهایی که انجام فعالیت های پراهمیت را، به ویژه در بخش بهداشت، بر عهده دارند، واکنش نشان دادند. بسیاری از این آژانس ها، راهنمایی های لازم در مورد جمع آوری، پردازش و اشتراک اطلاعات شخصی برای پشتیبانی از ردیابی تماس و سایر اقدامات پاسخگویی صادر کرده اند.
اثرات طولانی مدت همه گیری این ویروس بر تحول دیجیتال هنوز در حال ظهور است. ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ارائه راهکارهایی مبتنی بر پیشرفت نوین جامعه جهانی، در تلاش برای اجرایی کردن وضعیت بهینه ای برای اقتصاد دیجیتال به عنوان نقطه عزیمت سیاست گذاران برای شکل گیری آینده دیجیتالی قدرتمندتر و فراگیر است.