براساس مطالعه پژوهشگران کینگز کالج لندن، طی دهه های آینده متوسط عمر افراد افزایش خواهد یافت و در برخی کشورها همچون کره جنوبی امید به زندگی حتی از 90سال هم فراتر خواهد رفت. این بررسی که در نشریه پزشکی «The Lancet» به چاپ رسید، متوسط عمر را در 35 کشور توسعه یافته جهان مورد بررسی قرار داده است. این بررسی همچنین نشان می دهد متوسط عمر در زنان بیشتر از مردان است.
یافته پژوهشگران کینگز کالج لندن نشان می دهد که متوسط عمر زنان کره جنوبی تا سال 2030 به 91 سال می رسد. این آمار در فرانسه و ژاپن به ترتیب 88.6 و 88.4 سال خواهد بود. این بررسی همچنین توضیح می دهد متوسط عمر در مردان به میزان کمتری نسبت به زنان افزایش خواهد یافت.
این بررسی پیش بینی می کند که امید به زندگی در کشورهایی همچون کره جنوبی، اسلوونی، پرتغال و مجارستان سریع تر از مردم سایر کشورها افزایش خواهد یافت. این در حالی است که پیش بینی های پژوهشگران حاکی از آن است که سرعت افزایش امید به زندگی در کشورهایی همچون یونان، بلغارستان، سوئد، ژاپن و آمریکا کمتر از سایر کشورهاست. پژوهشگران نابرابری های اجتماعی و ضعف بهداشت و درمان را عوامل اصلی کاهش امید به زندگی در کشورهای توسعه یافته می دانند.
با توجه به مطالعات منتشر شده در مجله پزشکی «The Lancet» در سال 2030، زنان در کشور کره جنوبی با امید به زندگی به طور متوسط 91 سال بالاترین امید به زندگی را در جهان حتی بالاتر از ژاپن خواهند داشت. کره ای ها ممکن است در آینده نزدیک با داشتن بالاترین نرخ امید به زندگی در بین کشور های جهان بدرخشند.
با توجه به مطالعه انجام شده توسط کینگز کالج لندن در سه شنبه 21 فوریه در مجله The Lancet تا سال 2030، آنها امید به زندگی به طور متوسط 91سال را خواهند داشت که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود. با توجه به آخرین اطلاعات از سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر کره جنوبی از نظر امید به زندگی برای زنان بعد از اسپانیا، سنگاپور و ژاپن (86.8 سال) که در رده اول است، رده چهارم را با 85.5 سال در اختیار دارد. در حالی که کره جنوبی به طور متوسط در امید به زندگی برای مردان در رده یازدهم دنیا قرار دارد.
جمعیت شناسی و سلامت
چگونه این کشور چنین عملکردی را به دست می آورد؟ چه عواملی در جمعیت شناسی آن نقش بازی می کنند؟ پارک یون چئول در فایننشال تایمز در این باره می گوید: «ارتباطی میان امید به زندگی بالا و باروری پایین در کشور ها وجود دارد.» این بدین معناست که مرگ ومیر در کودکان روی امید به زندگی تاثیر دارد که در سال های آینده کمتر خواهد شد.
بانک جهانی در سال 2014 به ازای هر کره ای به طور متوسط 1.2 فرزند را پیش بینی کرده بود که یکی از پایین ترین نرخ ها در جهان است که این آمار در مورد ژاپنی ها 1.4 است، اما کره جنوبی به خوبی از وضعیت بهداشت و سلامت در کشور خود سود می برد.
مطالعات کینگز کالج لندن نشان می دهد که هنگامی که امید به زندگی افزایش می یابد، باعث کاهش تعداد مرگ ومیر بر اثر عفونت می شود. علاوه بر این، این کشور دارای نرخ پایین چاقی و فشار خون در مقایسه با بسیاری از کشورهای غربی و توسعه یافته است و این موارد به طور خاص از طریق تغذیه مناسب ممکن است.
نتایج این پژوهش همچنین نشان داد ژاپن پس از کره جنوبی بیشترین نرخ امید به زندگی را دارد. در این کشور امید به زندگی میان زنان بیشتر از مردان است. این درحالی است که آمریکا در میان کشورهای ثروتمند پایین ترین امید به زندگی را تا سال 2030 دارد. نتایج این پژوهش نشان داد متوسط طول عمر در آمریکا برای مردان 80 سال و برای زنان 83 سال است.
این رقم برای کشورهای مکزیک و کرواسی هم تقریبا در همین سطح است. نتایج این پژوهش که در هفته نامه پزشکی The Lancet به چاپ رسید حاکی از آن است که امید به زندگی در میان مردان و زنان متفاوت است. بین سال 2015 تا 2030، انتظار می رود امید به زندگی در انگلیس برای مردان از 79 به 82 سال و برای زنان از 83 به 85 سال افزایش یابد.
در همین خصوص گفته شده که مردان سبک زندگی ناسالم تری دارند و به همین دلیل امید به زندگی هم در آنها پایین تر خواهد بود. آنها بیشتر سیگار می کشند و در حوادث رانندگی هم تصادفات بیشتری دارند.
رابطه امید به زندگی و موقعیت جغرافیایی
براساس یک مطالعه انجام شده در آمریکا در سال 2016, مردم فقیری که شانس زندگی کردن در یک شهر ثروتمند و غنی را داشته اند,طول عمر بیشتری هم داشته اند. مجله انجمن پزشکی آمریکا مطالعه ای در این خصوص انجام داده که نتایج آن به شرح زیر است؛ افراد فقیر بیشتر از ثروتمندان در سنین جوانی می میرند، اما اگر همین افراد تهیدست فرصت تجربه زندگی کردن در شهر های ثروتمند را داشته باشند، چند سال به عمرشان اضافه خواهد شد.
محققان در این مطالعه به دنبال کشف تاثیر موقعیت جغرافیایی روی امید به زندگی افراد بودند. آنها می خواستند بدانند جغرافیا چگونه بر طول عمر افراد تاثیر می گذارد. پیش از این در یک مطالعه مشابه در مونترال کانادا، طول عمر و امید به زندگی افراد در محله های مختلف بررسی شده بود.
طبق این مطالعه، امید به زندگی در یک محله کارگرنشین شهر مونترال نسبت به محله های دیگر 9سال کمتر است. یک اقتصاددان در دانشگاه استنفورد آمریکا امید به زندگی افراد را در سطح آمریکا براساس نقشه شهر و موقعیت جغرافیایی مورد مطالعه قرار داد. به این منظور این اقتصاددان و تیم همراهش 1.4 میلیارد اظهارنامه مالیاتی ارائه شده توسط آمریکایی های 40 تا 76 ساله و بین سال های 1999 تا 2014 را بررسی کردند.
نتایج این مطالعه جالب به نظر می رسد؛ بین سال های 2001 و 2014 امید به زندگی در 5درصد از ثروتمندان دو تا سه سال افزایش داشته در حالی که امید به زندگی در 5درصد از افراد تهیدست تقریبا بدون تغییر باقی مانده است. محققان این مطالعه دریافته اند که افراد فقیر در برخی مناطق به خصوص در نواحی کناری و حومه بیشتر عمر می کنند. به گفته محققان، هرچه به مناطق داخلی شهر و مراکز شهر ها نزدیک می شویم، امید به زندگی کاهش می یابد.