یکشنبه, ۱۱ شهریور(۶) ۱۴۰۳ / Sun, 1 Sep(9) 2024 /
           
فرصت امروز

فـارس‌- بـازار سـهـام از بیست‌و‌دومین ماه رکود دنباله‌دار خود عبور کرده و همچنان عدم انگیزه سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار و تحریک تقاضا برای خرید سهام را به نظاره نشسته است. آنچه در بازار این روزها می‌توان به وضوح دید تحرک نوسان‌گیرانی است که زیر سایه معاملات کد به کد و درون گروهی بازارگردان‌ها و مـدیـران صـنـدوق‌های سـرمـایـه‌گـذاری بـه دنبال بازدهی‌های چند‌درصدی برای گذران روزمرگی در این بازار است. در این میان تداوم رکود بازار سهام بر منابع صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری که از آنها به‌عنوان حقوقی‌های بزرگ بازار یاد می‌شود، خطر سرایت مخاطره‌های کاهش سودآوری بر معیشت مردمی را افزایش داده که به نوعی ذی‌نفعان بازار سهام به‌شمار می‌روند.

مردمی که در ارتباط با این صندوق‌ها یا مستمری‌بگیران و بازنشستگان جامعه محسوب می‌شوند یا کارگر و حتی سهامدار. اغلب دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی در بورس تبدیل به سهام و اوراق بهاداری شده که اکنون با تداوم رکود حاکم بر بازار سهام از ارزش این دارایی‌ها کاسته شده است. تداوم این موضوع در شرایطی که صندوق‌های بازنشستگی قادر به تامین نقدینگی در گردش خود نیستند، می‌تواند به ایجاد مخاطره در بازار بینجامد که دود آن در نهایت در چشم اقشار کم‌درآمد جامعه برود.

دلیل تداوم این وضعیت هرچه باشد، اما نمی‌تواند بهانه‌ای قابل قبول برای دولتمردان و متولیان بازار سرمایه کشور در صرفه‌نظر از وضعیت کنونی بازار و سرباز زدن از حل مشکلات حاکم بر آن باشد.در همین ارتباط علی اسلامی بید گلی، با رد تحلیل‌های تکنیکال برای پیش‌بینی روند آتی نماگرهای بورس گفت: به‌طور‌عام زمانی می‌توان با تکیه بر تحلیل‌های چارتیستی نقطه بهینه برای ورود یا خروج از بازار سهام را پیش‌بینی کرد که بتوان مسائل بنیادی را حل کرد.

پارادوکس معنی‌دار بازار سهام میان دو معیار مالی

وی ادامه داد: از منظر سود‌آوری قدرت بنگاه‌های اقتصادی در حالی کاهش یافته که تداوم آن از انگیزه سرمایه‌گذاری صاحبان سرمایه کاسته است، چرا‌که با وجود سپری شدن دوره عملکرد شش ماهه شرکت‌ها اما همچنان این انتظار نیز وجود دارد که درعملکرد 9 ماهه نیز انحراف از پیش‌بینی‌ها ادامه داشته باشد. در عملکرد شش ماهه شرکت‌ها در سال جاری حدود 10 هزار‌میلیارد تومان از آنچه در بودجه‌های برآوردی انتظار می‌رفت، محقق نشد.

بازار سهام در برخی مواقع شاهد اتفاقاتی خارج از اراده متولیان بازار است که کاری از دست هیچ کس ساخته نیست. وی افزود: بزرگ‌ترین چالش امروز بازار سرمایه جدای از موضوع کاهش سودآوری شرکت‌ها؛ وضعیت نابسامان شبکه پولی کشور است که از حوزه اختیار متولیان بورس خارج است. رفتارهای متناقض در فضای سرمایه‌گذاری باعث شده تا با وجود نرخ تورم 14‌درصدی در برابر نرخ سود تامین مالی 30‌درصدی هیچ منطقی حاضر به سرمایه‌گذاری بلند‌مدت در چنین شرایطی نباشد. وضعیت نابسامان بازار پولی کشور در حالی به افزایش ریسک سرمایه‌گذاری انجامیده که ارزش بنیادی سهام شرکت‌ها به دلیل افت نرخ رشد اقتصادی به سرازیری نزول افتاده است.

نقطه بهینه برای ورود به بازار سهام

ابوالقاسم آقا‌دوست، کارشناس بازار سرمایه نیز در گفت‌وگو با فارس با بررسی آخرین وضعیت بازار سرمایه گفت: تداوم رکود در بورس ناشی از عوامل مختلفی است که همواره فراز و فرود قیمت سهام را در این بازار در پی داشته است. وی افزود: در حال حاضر بازار سهام با محکم کردن کف قیمتی نماگرهای خود به آرامی در حال جذب اعتماد سرمایه‌گذاران برای بازگشت به مدار صعودی است، اما این موضوع محقق نمی‌شود به جز با تقویت قیمت جهانی کالاهای پایه و فلزات اساسی و نیز کاهش جذابیت نرخ‌های سود در بازار پول و بدهی.

این کارشناس بازار سرمایه کاهش نرخ سود بانکی را اصلی‌ترین انتظار بازار سهام در شرایط کنونی عنوان کرد و افزود: با وجود برخی اقدام‌های بنیادی اما سستی برای حل مشکلات بنیادین از سوی تصمیم‌سازان کلان کشور جای سوال دارد.با توجه به بازتاب اوضاع اقتصادی کشور از سوی نماگرهای بورس می‌توان انتظار داشت که نقطه بهینه برای ورود دوباره نقدینگی تازه به بازار سهام در محدوده شاخص 60 تا 62‌هزار واحدی باشد.

بازار سهام انتظارها را برآورده نکرده

مهدی دلبری، یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه است که می‌گوید: آنچه این روزها به تداوم رکود بازار سهام دامن زده، ناشی از عدم برآورده شدن انتظارها از بابت گزارش‌های شش‌ماهه و از سویی افت قیمت فرآورده نفتی، پتروشیمی و فلزات اساسی در بازارهای جهانی در کنار کاهش حجم معاملات صنایع در بورس کالا بوده است. همچنین از آنچه به‌عنوان گشایش‌های سیاسی یاد می‌شد به وقوع اتفاق جدیدی در بازار سهام منجر نشد چرا‌که انتظار می‌رفت منابع پولی و مالی سرمایه‌گذاران خارجی به بازار سهام سرازیر شود.

مدیر عامل کارگزاری بانک رفاه کارگران با بیان اینکه افزایش سرمایه‌های پی‌در‌پی توان نقدینگی بازار سهام را کاهش داده، افزود: بازار سهام انتظار داشت در بسته خروج از رکود دولت در کنار برخی اقدام‌ها برای تحریک تقاضا موضوع‌های حل نشده بازار از جمله قیمت‌گذاری نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به‌طور شفاف اعلام شود اما متاسفانه با وجود سپری شدن هشت ماه از سال هنوز درباره این موضوع تصمیم جدی گرفته نشده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ELRUoF3p
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوکخرید اقساطی آیفون 13 با تخفیف ویژهخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید کتاب استخدامیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلا
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه