در گذشته فرش ایران در بازار چین جایی نداشت اما هماکنون چین میتواند بهعنوان بازاری بالقوه برای ایران باشد. حمید کارگر، سرپرست مرکز ملی فرش ایران در گفتوگو با ایلنا اظهار داشت: در پایان سال93 بیش از 330 میلیون دلار فرش دستباف با وزن 5 هزار و 150 تن از کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه در سال 92 به لحاظ وزنی و ارزشی تا حدودی رشد داشته است. وی افزود: در سال 92 بهعنوان بدترین سال صادراتی 314 میلیون دلار فرش از کشور صادر شد که با متوسط میزان صادرات فرش در دهههای گذشته که حدود 500 میلیون دلار بود فاصله زیادی داشت، اما این روند کاهشی در سال 93 متوقف و روند افزایشی جایگزین آن شد، طوری که عدد 314 میلیون دلاری در بهمن ماه 93 محقق شد و در پایان اسفندماه این رقم به 330 میلیون دلار رسید و امیدواریم با تلاش فعالان کشور و بهبود مناسبات سیاسی که در حال رخ دادن است امسال این روند افزایشی شتاب بیشتری یابد.
سرپرست مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه فرش دستباف در تمامی مناطق جغرافیایی کشور تهیه میشود، افزود: یکی از ویژگیهای این هنر صنعت این است که این محصول در تمامی روستاها و شهرها و از سوی عشایر تولید میشود و تجارت این محصول همیشه پر رونق بوده است. کارگر با اشاره به ابزارهای مورد استفاده برای معرفی بهتر فرش ایرانی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاههای داخلی و خارجی، انجام فرآیندهای تبلیغاتی، اعزام یا پذیرش هیاتهای تجاری، تلاش در اخذ و ارائه مشوقهای صادراتی و کوشش در تسهیل همه فعالیتهای صادراتی و رفع موانع بازدارنده در این حوزه و انجام انواع پژوهشهای حوزه تجارت و بازاریابی و مطالعه در این بخش از جمله مهمترین فعالیتهای این حوزه به شمار میرود. وی تصریح کرد: این در حالی است که در گذشته فرش ایران در بازار چین جایی نداشت اما هماکنون چین میتواند بهعنوان بازاری بالقوه برای ایران باشد.
کارگر خاطرنشان کرد: هرچند در ابتدا پیداکردن جایگاه مناسب برای فرش ایرانی در این کشور آسان نبود اما با ارائه سیاستهای تشویقی و حمایتی از سوی مرکز ملی فرش ایران و برگزاری نمایشگاههای تخصصی در چین و اعزام هیاتهای تجاری به این کشور این اتفاق ممکن شد. کارگر ادامه داد: در این سالها صادرات فرش ایران به آمریکا که ناشی از پیامدهای غیرمستقیم تحریم عمومی کشور بود کاهش یافت که این موضوع حاشیههایی به همراه داشت که از جمله آنها افزایش هزینههای صادرات، ریسکهای بیمهای و انتقال ارز و هزینههای حملونقل بود. کارگر افزود: اما با حفظ وضعیت کنونی میتوان خوشبین بود که روند صادرات فرش رو به افزایش باشد و از رقم 350 میلیون دلار فراتر رود.