روند جهانی توسعه اقتصاید موید این مطلب است که اقتصاد کشورهای درحال توسعه در حالگذار از اقتصاد دانشبنیان به اقتصاد مقاومتی مبتنی بر نوآوری است. امروزه جمهوری اسلامی ایران در توسعه علوم فناوریهای پیشرفته همچون نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، ICT و هوافضا تواناییهای چشمگیری را کسب کرده است.
از سوی دیگر نهادینهسازی اقتصاد مقاومتی که بهعنوان اولویت اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران تعیین شده، تنها از مسیر تمرکز بر فناوری و نوآوری و تجاریسازی دستاوردها با رویکرد نگاه به بازار داخلی، منطقهای و بینالمللی میسر است.
پنجمین نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری (INOTEX 2016) همراه با برگزاری دومین نشست بینالمللی شبکهسازی نوآوری و با توجه به ورود کشور به فضای جدید سیاسی و تجاری در عرصه بینالملل (پسابرجام)، میتواند نقش موثری در همکاریهای بینالمللی هوشمندانه فناوری ایفا کند، بهگونهای که طرفهای خارجی علاقهمند به همکاری با جمهوری اسلامی ایران در ارائه فناوریهای خود، بهخصوص فناوریهای پیشرفته از مسیر تجارت به مسیر همکاریهای فناوری و ایجاد و توسعه آن سوق پیدا کنند و از طرف دیگر شرکتهای دانشبنیان داخلی در سایه حمایتی این نمایشگاه به افق بازارهای بینالمللی و صادرات محصولات دانشبنیان خود دست یابند.
نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری مفتخر به میزبانی 83 شرکت از 14 کشور دنیا از کشورهای روسیه، بلاروس، فرانسه، یونان، رومانی، چک، بلغارستان، ایتالیا، آلمان، بلژیک، کره جنوبی، هند، چین و اتریش است که توانمندیهای فناوری خود را در كنار بیش از82 شركت فناور منتخب ایرانی در حوزههای مختلف تكنولوژی به مخاطبان عرضه خواهند کرد.
مشاركت كشورهای خارجی در این دوره از نمایشگاه با رشدی 100 درصدی مواجه شده كه میتواند فرصتی مناسب برای شركتهای فناور و دانشبنیان داخلی برای توسعه تعاملات بینالمللی خود در حوزه فناوری باشد.
رئیس نمایشگاه