بیستویکمین نمایشگاه الکامپ (الکترونیک و کامپیوتر) با همه مزایا و معایب خود بعد از چهار روز به کار خود پایان میدهد. گرچه برگزاری چنین نمایشگاهی هر سال با هدف درخشیدن بخشخصوصی و توسعه صنعت الکترونیک و تجهیزات رایانهای آغاز به کار میکند اما امسال هم سازمانها و نهادهای مختلف در این گردهمایی حضور داشتند. غرفههایی که فعالیت آنها چندان هم با ماهیت الکامپ ارتباطی نداشت و وجود چنین غرفههایی در بزرگترین گردهمایی شرکتهای رایانهای و الکترونیکی جای تعجب داشت.
سعید میرزاجانی، یکی از غرفهداران درباره برگزاری نمایشگاه امسال به «فرصت امروز» گفت: خوشبختانه الکامپ هرسال بیشتر به اهداف خود نزدیک میشود و کمی و کاستیهای گذشته خود را جبران میکند اما مواردی هم وجود دارد که توجهی به آنها نمیشود و این امر منجر به تضییع حق سایرین میشود.
وی با اشاره به اینکه شرکت در نمایشگاه برای بسیاری از شرکتهای کوچک و نوپا هزینه بالایی دارد گفت: هدف از برگزاری چنین گردهماییهایی شناخته شدن شرکتهای نوظهور است بنابراین باید فضا طوری باشد تا این فعالان راحتتر بتوانند در نمایشگاهها حضور داشته باشند. میرزاجانی افزود: علاوه بر اینها اگر در کل نمایشگاه قدم بزنیم میبینیم که تنها چند غرفه فعالیت زیادی دارند که این غرفهها هم به نحوی وابسته به نهاد و ارگان خاصی است.
این غرفهدار ادامه داد: طبیعتا وقتی شرکتهایی که با بودجه فراوان پا به این نمایشگاه میگذارند جا را برای شرکتهای کوچک و نوپا تنگ میکنند و اجازه نمیدهند تا فضای رقابتی بین فعالان اصلی این صنعت ایجاد شود. غرفههای اپراتورهای تلفن همراه یکی از پرازدحامترین غرفههای الکامپ امسال بودند و این در حالی است که کمتر از سه ماه گذشته نمایشگاهی با نام تلکام با حضور شرکتهای فعال در حوزه تجهیزات ارتباطی و مخابراتی برگزار شد و همه اپراتورهای تلفن همراه نیز در آنجا فعالیت مشابه داشتند و انواع محصولات و تجهیزات خود را به بازدیدکنندگان ارائه دادند.
اما مسئله ادغام دو نمایشگاه تلکام و الکامپ چند سالی است که بر سر زبانها افتاده و امسال آنطور که از سخنان مسئولان حوزه ارتباطات کشور استنباط میشد دال بر جدی شدن این موضوع بود. این در حالی است که اکثر فعالان و کارشناسان ICT موافق ادغام این دو نمایشگاه هستند و معتقدند با یکی شدن این دو گردهمایی شرایط بهتری برای فعالیت شرکتها مهیا میشود و از موازیکاری و از همه مهمتر اتلاف هزینههای گزاف برای برگزاری این نمایشگاهها جلوگیری میشود.
در روز اول برگزاری الکامپ نیز نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات گفت: «تقاضای تجمیع دو نمایشگاه تلکام و الکامپ را به وزارت صنعت دادهایم که برای تحقق این امر با مشکلاتی روبهرو هستیم که البته این مشکلات با مدیریت نمایشگاه حل خواهد شد.»
ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی کشور نیز معتقد است تعدادی از شرکتهای فعال حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در هر دو نمایشگاه حضور مییابند اما درصورتیکه نمایشگاه الکامپ روال طبیعی خود را بیابد، نیازی به برگزاری دو نمایشگاه در این حوزه در یک سال نیست و شرکتهای فعال این حوزه میتوانند دستاوردها و محصولات خود را در نمایشگاه الکامپ ارائه کنند.
علیرضا آجرلو، کارشناس ارتباطات درباره ادغام این دو نمایشگاه به «فرصت امروز» گفت: تلکام و الکامپ فعالیت و هدف بسیار مشابهی دارند و از طرف دیگر فاصله زمانی برگزاری این دو نمایشگاه بسیار کم است و به همین دلیل انتقادات فراوانی به برگزاری این دو نمایشگاه است. وی افزود: مسلما با ادغام این دو نمایشگاه توجه بیشتری به صنعت ICT میشود و بازدیدکنندگان به نمایشگاه ادغام شده هجوم میآورند.
آجرلو در پاسخ به این سوال که با توجه به ازدحامی که هرسال در نمایشگاه الکامپ شاهد آن هستیم فکر نمیکنید با یکی شدن دو نمایشگاه، مشکلاتی برای برگزاری به وجود بیاید؟ گفت: جایی که این دو نمایشگاه برگزار میشود از نظر وسعت مساحت بسیار زیادی دارد و از نظر فضا هیچ مشکلی برای ادغام وجود ندارد اما از نظر وضعیت کیفی نیز باید گفت اگر نهادهایی که مسئول برگزاری این دو نمایشگاه هستند بایکدیگر همکاری کنند مطمئنا ضعفی در اجرای آن نخواهیم داشت و میتوانیم حتی شاهد برگزاری بهتر نیز باشیم.
وی درباره وضعیت برگزاری الکامپ امسال نیز گفت: امسال بیستویکمین نمایشگاه الکامپ برگزار شد و برگزارکنندگان این نمایشگاه تجربه کافی را برای این گردهمایی کسب کردهاند و همانطور که میبینیم هرسال انتقادات بر نحوه برگزاری این نمایشگاه کمتر میشود و در مقابل شاهد اجرای بهتر کیفی این نمایشگاه هستیم.