شرکت مشاوره سرمایه گذاری Mercer در اقدامی فهرست گران ترین شهرهای دنیا را منتشر کرده است. جالب اینکه برخلاف تصور همگان، شهرهای اروپایی و آمریکایی سهم کمی را در این رده بندی دارند و این بار حضور آسیایی ها و آفریقایی ها در این فهرست پررنگ تر است.
1. هنگ کنگ
هنگ کنگ گران ترین شهر دنیا برای زندگی است. هنگ کنگ استقلال خود را در سطحی خاص حفظ کرده است، هرچند اتحاد خود با چین را هم دارد. این شهر یکی از مهم ترین مراکز مالی دنیا به لطف قوانین تجارت آزاد است. هنگ کنگ همچنین بیشترین بازدیدکننده را در جهان دارد. قیمت ها در این شهر سر به فلک می کشند.
2. لوندا، آنگولا
جالب است که دومین شهر گران دنیا در آفریقا است. شهر لوندای آنگولا که در سواحل غربی قاره سیاه قرار دارد، یکی از گران ترین شهرهای دنیا است. در این شهر سرمایه گذاری های زیرساختی عظیمی انجام شده است. رشد خیره کننده تولید ناخالص ملی این کشور که حاصل فعالیت در معادن است، لوندا را به یکی از شهرهای گران دنیا تبدیل کرده است.
3. زوریخ
زوریخ گران ترین شهر اروپا و سومین شهر گران جهان است. این شهر مرکزی جهانی برای بانکداری است و یکی از باکیفیت ترین شهرهای جهان از نظر شاخص های زندگی است. طبعا دستیابی به بالاترین استانداردها برای زندگی راحت چندان ارزان تمام نمی شود.
4. سنگاپور
تنها شهر-کشور جزیره ای دنیا بیش از هر چیز به خاطر سیستم حمل ونقل قدرتمند و قوانین سختگیرانه شناخته می شود. بانک جهانی این شهر را «راحت ترین جا برای کسب وکار» می داند. به همین دلیل شرکت های گوناگون از سراسر دنیا به این شهر-کشور آمده اند و درنتیجه قیمت ها بالا رفته است.
5. توکیو
توکیو برج ایفل ندارد، اما برج توکیو را دارد که در قلب این کلانشهر ژاپن قرار گرفته است. توکیو نسبت به سال گذشته شش پله در این رده بندی صعود داشته که این به لطف قدرتمندتر شدن ین به دست آمده است. اما باید توجه داشت که ژاپن همواره یکی از گران ترین کشورها برای بازدیدکنندگان است.
6. کینشاسا، جمهوری دموکراتیک کنگو
یکی از شهرهایی که حتما درباره اش هیچ نشنیده اید، اما در این فهرست حضور دارد، شهر کینشاسا در کشور آفریقایی کنگو است. این شهر با جمعیت 13میلیون نفر یک کلانشهر به شمار می آید. کینشاسا نسبت به سال گذشته هفت پله در این رده بندی بالا آمده که یکی از دلایل آن سرمایه گذاری چینی ها در این شهر است.
7. شانگهای
شانگهای با 24 میلیون نفر جمعیت، پرجمعیت ترین شهر چین است. این شهر نیز مثل دیگر شهرهای چین تحت تأثیر پایین آمدن ارزش یوان قرارگرفته و ارزان تر شده است. اما هرکسی که پا به این شهر می گذارد هنوز هم باید پول زیادی همراه خود داشته باشد.
8. جنوا
جنوا در ایتالیا مثل هر شهر دیگری که برای خودش مرکز مالی بزرگی است، شهری گران در دنیا است. کاهش ارزش یورو تا حدی از هزینه های زندگی در این شهر کاسته اما قرار گرفتن در رده هشتم به خوبی نشان می دهد که این شهر همچنان برای زندگی و بازدید گران است.
9. انجامانا، چاد
انجامانا، سومین شهر آفریقایی این فهرست است. این شهر یکی از قطب ها و بازارهای اصلی موادغذایی در منطقه به شمار می آید. یکی از دلایل گران بودن این شهر آفریقایی را می توان جمعیتش دانست که تنها در 70 سال 100 برابر شده است.
10. پکن
در بین 10 شهر گران باز هم به یک شهر دیگر چین و این بار پایتخت چشم بادامی ها رسیدیم. پکن شاید بیش از هرچیز به خاطر آلودگی هوای وحشتناکش شناخته می شود اما حتی آلودگی هم چندان تأثیری در ارزان تر شدن این شهر برای زندگی نداشته است.
11. نیویورک
نیویورک، مثل لندن به گرانی مشهور است، اما برخلاف پایتخت انگلیس نسبت به سال گذشته پنج پله بالاتر آمده و گران تر شده است. اگر قرار باشد بیش از یک تعطیلات چند روزه در این شهر بمانید، قطعا باید پول زیادی همراه داشته باشید.
12. شنژن
شنژن نسبت به دیگر شهرهای چین چندان شناخته شده نیست اما همچنان یکی از شهرهای گران دنیا است. این شهر 10 میلیون نفر جمعیت دارد و نسبت به سال گذشته دو رده بالاتر آمده است که این هم به لطف کاهش ارزش یوان است.
13. لاگوس، نیجریه
لاگوس در نیجریه قطعا یکی از شلوغ ترین شهرهای جهان است. 23میلیون نفر در این شهر زندگی می کنند. افزایش فقر و قیمت کالاها باعث شده لاگوس از رده بیستم به سیزدهم این رده بندی بیاید.
14. برن
این شهر برای خارجی ها بسیار گران است و تأمین مواد غذایی در آن هزینه زیادی دارد. اما برن یکی از بهترین شهرهای دنیا از نظر شاخص های کیفیت زندگی است.
15. سئول
یافتن محل اقامت در سئول که کلانشهری با 25میلیون نفر جمعیت است، یک معضل واقعی است. اما ساکنان این شهر با افتخار می گویند که سئول یکی از پرسرعت ترین اینترنت های جهان را در اختیار دارد. همین باعث شده که سئول یکی از قطب های فناوری در جهان باشد.