سازمان فضایی ناسا طی کنفرانسی اعلام کرد سیارهای شبیه به زمین وجود دارد. این خبر توجه بسیاری از افراد، بهخصوص طرفداران نجوم را به خود جلب کرد! اما شباهت کره زمین با این سیاره جدید در چیست؟ کپلر B452، سیاره قابل سکونت تازه کشفشده، در اطراف ستاره بزرگی شبیه به خورشید واقع شده که مساحتش دقیقا 60درصد از مساحت زمین بزرگتر است و پیرامون ستارهای میگردد که حدود 10درصد از خورشید ما بزرگتر و نورانیتر است. سن آن را 1.5میلیارد بیشتر از زمین تخمین زدهاند.
آیا احتمال حیات روی این سیاره وجود دارد؟ این موضوع تقریبا شبیه به یک فیلم علمی-تخیلی و یک پیشبینی برای آیندهای است که چندان نزدیک نخواهد بود. جانجنکینز، مسئول آنالیز دادههای کپلر در ناسا، این مسئله را بدون تردید میداند: «فرصت قابل توجهی برای ظهور حیاتی جدید در پیشرو خواهیم داشت البته اگر تمام شرایط لازم برای زندگی در این سیاره مهیا باشد.» آن ماری لاگرانژ، از رصدخانه گرونوبل، اضافه میکند: «ابتدا لازم است طبیعت آنجا را، اینکه از سنگ است، از گاز یا ترکیبی از آن دو و اینکه آیا دارای اتمسفری است یا نه، بررسی کرد.»
تحقیقات درباره شرایط و قابلیت زندگی در این سیاره همچنان در دست انجام است. ... اما این نخستین باری نیست که سیاراتی برای حیات جدید کشف میشود. در حقیقت پیشترها سیارههای دیگری هم شبیه به زمین معرفی شده بودند اما هیچکدامشان قابلیت حیات را نداشتند. فاصله آنها از ستارههایشان خیلی بیشتر از فاصله کپلر B452 از ستارهاش بود، کوتاه بودن این فاصله باعث میشد که اشعهها هرگونه فعالیت زیستی را نابود کنند.
برای مثال سال پیش سیارهای کشف شد که بسیار بزرگتر از کره زمین بود. تنها مشکلش این بود که به دور یک ستاره کوچک قرمز رنگ میگشت که روشنایی خیلی کمتری نسبت به خورشید ما داشت. با توجه به اینکه کپلر B452 به کره زمین نزدیکتر از باقی سیارات کشف شده است، کورسویی از امید درباره اینکه این سیاره جدید قابل سکونت باشد ایجاد میشود. یکی دیگر از پژوهشگران ناسا اعلام کرد که تحقیقات تنها به این سیاره دوقلوی زمین منتهی نخواهد شد.
این پژوهشگر اظهار میدارد: «مطالعه بیشتر سیارات نامزد برای جایگزین زمین و بررسی نهایی دادههای علمی از کپلر B452، به ما کمک خواهد کرد که سیارات قابل سکونت دیگری را کشف کنیم.»