چهارشنبه, ۷ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Wed, 27 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

دونالد ترامپ، هفته گذشته در نخستین روز های فعالیتش به عنوان رئیس جمهور، سه فرمان اجرایی امضا کرده که مانع از مهاجرت اتباع برخی کشورهای مسلمان به آمریکا شود، برخی مهاجران را وادار به بازگشت به کشورهای خود کند، دیواری بین آمریکا و مکزیک بسازد و قوانین دریافت ویزا توسط برخی کشورهای مسلمان را بسیار سختگیرانه کند.

فرمان اجرایی که دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا هفته گذشته آن را امضا کرد و مبنی بر محدود کردن مهاجران بود، باعث اعتراض همگانی شد تا جایی که یکی از قضات فدرال ایالت «واشنگتن» آمریکا با صدور حکمی، سیاست مهاجرتی ترامپ را به چالش کشید و آن را به رغم اعتراض کاخ سفید، به طور موقت تعلیق کرد.

«جیمز رابرت» یکی از قضات فدرال شهر سیاتل ایالت واشنگتن آمریکا طی حکمی، دستور لغو موقت سیاست مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور، مبنی بر ممانعت از ورود اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا برای یک بازه زمانی ۹۰ روزه را صادر کرد.

چرا آمریکا به مهاجران نیاز دارد؟ 

براساس نظر اقتصاددانان، چنین تصمیمی به ضرر اقتصاد ایالات متحده آمریکاست. موضوع مهاجرت این روزها موضوعی جنجالی در محافل و میان ساکنان آمریکا است. چندین کارآفرین بزرگ ایالات متحده از جمله مدیرعامل شرکت وال مارت،ای بی ام، جنرال موتورز، جنرال الکتریک، جی پی مورگان چیس، تسلا و بلک راک روز جمعه در جلسه خود روی موضوع مورد بحث با دونالد ترامپ در کاخ سفید جلسه داشتند.

این نخستین جلسه از «انجمن استراتژیک» با گروه هم مسلک با رئیس جمهور ایالات متحده و جمع آوری 20 کارفرمای بزرگ آمریکاست که تاکید آنها روی سیاست های اقتصادی و فرمان ضد مهاجرتی است که در جامعه کسب و کار اعتراضات زیادی را برانگیخت. اعتراض روی این حکم که مرزهای آمریکا به اتباع هفت کشور مسلمان بسته شود، پناهندگان و گرفتاری مهاجران را نشانه رفته است و معترضان یادآور می شوند که مهاجرت کارگران ماهر خارجی برای بسیاری از شرکت های ایالات متحده ضروری است.

یک گروه از این کارفرمایان رئیس جمهور ایالات متحده را مخاطب قرار داد که چگونه می توان اجازه ورود را از مهاجرانی که ویزا در اختیار دارند گرفت و زمانی که سوار هواپیما شده اند و قصد مسافرت به آمریکا را دارند از ورود آنها به خاک آمریکا ممانعت به عمل آورد؟ دونالد ترامپ پیش از انتخاب به عنوان رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی های خود تضمین کرده بود که دولت او ورود هیچ شخص قانونی را به ایالات متحده مسدود نمی کند.

شرکت های بزرگ آمریکایی نه تنها از اقدامات تلافی جویانه از طرف کشورهای هدف، بلکه از منع کارکنان خود تحت تاثیر سیاست های مهاجرتی موقتی اتباع هفت کشور مسلمان و ورود پناهندگان آنها به ایالات متحده هم می ترسند. برخی از شرکت های تکنولوژیکی هزاران نفر از مهندسان خارجی را استخدام کرده اند و با ممنوع شدن ورود مهاجران خارجی به آمریکا، کشور های دیگر مثل چین از ظرفیت کشور های مورد هدف ترامپ در راستای توسعه طرح های خود بهره مند می شوند.

25 میلیون شغل جدید

اعتراض روی این حکم که مرزهای آمریکا بر روی اتباع هفت کشور مسلمان بسته شود، روی پناهندگان و گرفتاری مهاجران تاکید می کند و معترضان یادآور می شوند که مهاجرت کارگران ماهر خارجی برای بسیاری از شرکت های ایالات متحده ضروری است.

دونالد ترامپ نشان داده که تمایل به پیاده کردن سیاست اقتصادی دارد که براساس اصل اول آمریکایی به نفع کارگران آمریکایی و جویندگان کار آمریکایی است. از زمانی که پای ترامپ به کاخ سفید رسیده، از روی جاه طلبی خود اعلام کرده که 25 میلیون شغل جدید را در 10 سال آینده ایجاد می کند که بیش از دو برابر نرخ رشد 4درصدی آمریکاست.

اقتصاددانان با این حال می گویند که این امر غیر ممکن خواهد بود، چرا که برای رسیدن به این هدف باید بازنشستگی بدون تاخیر باشد یا به آمریکا میزبان تعداد زیادی از مهاجر باشد یا هر دو. براساس خبرگزاری فرانسه و به گفته جنیفر هانت، اقتصاد دان ارشد سابق در وزارت کار این کشور، «تنها راه موفقیت این وعده دونالد ترامپ برای ایجاد 25 میلیون شغل سیاست افزایش جمعیت است.»

جنیفر هانت که در حال حاضر در دانشگاه راتگرز فعالیت می کند و همچنین در پروژه های آکادمی ملی علوم شرکت دارد، به این نتیجه رسیده که در دراز مدت، مهاجرت نفع بسیاری برای اقتصاد ایالات متحده دارد و «اثر کم یا هیچ اثر منفی» روی اشتغال و دستمزد آمریکایی هایی که در ایالات متحده متولد شده اند، ندارد. در 90 سال گذشته، مهاجران به طور قابل توجهی به اقتصاد آمریکا از طریق نو آوری و رشد کمک کرده اند.

جنیفر هانت خاطر نشان کرد که در سال 2000 در مقایسه با 1990، تولید ناخالص داخلی سرانه بین 1.5 تا 2.5درصد بسیار رشد کرده است با مهاجرت یا بدون آن. او همچنین اشاره کرد که یک سوم اختراعات ثبت شده جدید در بین سال های 1990 تا 2000 به مهاجران اختصاص دارد.

غیر عملی با تصمیم فعلی

هدف دونالد ترامپ از این تصمیم افزایش رشد اشتغال در آمریکا است. اقتصاددان شرکت پانتئون ماکرواکونومیست گفته جلوگیری از فعالیت شرکت های برون سپار به خاطر نیروی کار ارزان یا محافظت از ویرانی محصولات آمریکا در کشور های دیگر و سرقت کسب و کار آمریکا و از بین بردن شغل در آمریکا با این تصمیم ترامپ کاملا غیر واقعی به نظر می رسد. او می گوید که برای شرکت های خودش خیلی دشوار است که بدون این مهاجران پاسخگوی تقاتضاها باشد و به خصوص که اگر به یک برنامه کاری عمده متعهد است.

براساس گفته موسسه سیاست اقتصادی بن زیپر، رشد مهاجرت نیاز آمریکا است زیرا که در دهه آینده از هر چهار آمریکایی یک نفر آنها بیش از 65 ساله خواهند بود. این کارشناس در وبلاگ خود توضیح می دهد که تنها راه برای پر کردن 25 میلیون شغل در ظرف 10 سال آینده این است که آمریکا در این فرمان اجرایی خود تجدید نظر کند. این اقتصاد دان در ادامه می گوید که در حال حاضر کارگر مهاجر در حدود 25 میلیون نفر هستند که این یک بخش بسیار ضروری از اقتصاد ما است.

منبع : BFMtv
برچسب ها : فرصت آزاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/faN9j2Bp
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتامحاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه