رییس سازمان توسعه تجارت پیشنهاد راهاندازی خط تولید خودرو و لوازم خانگی مطرح کرهای در ایران را ارائه و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک این خواسته ایران محقق شود. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، ولیالله افخمیراد در دیدار با معاون وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی و هیات تجاری همراه وی، با اشاره به حجم تجارت خارجی میان دو کشور اظهار کرد: در سال 2014 حجم تجارت ایران و کره جنوبی 2/4 دهم میلیارد دلار بوده است که سهم عمده آن مربوط به واردات ایران از کره است.
او با اشاره به کیفیت و مرغوبیت کالاهای کرهای در ذهن مردم ایران، پیشنهاد مشارکت دو کشور برای راهاندازی خط تولید برندهای مطرح کرهای در زمینه لوازم خانگی و قطعات خودرو در داخل کشور را ارائه کرد و گفت: سالانه یک میلیون و200هزار خودرو در ایران تولید میشود که باید به مرز 3میلیون دستگاه برسد. ما آمادگی داریم که در زمینه ساخت قطعات یا تولید خودرو بهصورت مشترک در داخل ایران اقدام کنیم. به گفته او، ایران یکی از مصرفکنندگان عمده برندهای مطرح کرهای در زمینه لوازم خانگی محسوب میشود. بنابراین، شرکتهای کره میتوانند خط تولید این محصولات را در ایران راهاندازی کنند.
رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به پیشرو بودن کره در برخی از رشتههای صنعتی یادآور شد: ایران با توجه به تحریمهای اقتصادی در برخی موارد نتوانسته به پیشرفتهای موردنظر برسد. اکنون رویکرد ما این است که کاستی و عقب ماندگیها را جبران کنیم. او با بیان اینکه در برخی رشتههای صنعتی از جمله تولید لوازم خانگی و خودرو با تکنولوژی روز دنیا فاصله داریم، خاطرنشان کرد: فاصله ایران با کشورهای توسعهیافته در صنایع پیشرفته با فناوری بالا نسبت به برخی رشتههای صنعتی مانند تولید لوازم خانگی و خودرو کمتر است.
او با اشاره به اینکه بستر مناسب قانونی حمایت از سرمایهگذاران خارجی در ایران وجود دارد، تصریح کرد: در رشتههای نفت و گاز، پتروشیمی، خودرو، صنایع معدنی، فولاد و نانوتکنولوژی آمادگی همکاری مشترک برای توسعه صنایع دو کشور را داریم.
افخمیراد با پیشنهاد کرهایها برای راهاندازی دوباره کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور و برگزاری کنفرانس مشترک سرمایهگذاری در ایران موافقت کرد. او همچنین از مشارکت کرهایها با یک شرکت ایرانی برای راهاندازی کارخانه فولاد در چابهار اظهار رضایت کرد و گفت: در برنامه توسعه صنعت فولاد در ایران تا سال آینده باید ظرفیت را از 15میلیون تن به 50 میلیون تن افزایش دهیم.
در ادامه این نشست، معاون وزیر تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی با بیان اینکه کره جنوبی با پشت سر گذاشتن سختیهای زیاد به تکنولوژی دست یافت، متذکر شد: کره جنوبی کشور بسیار فقیری بود که با پشتکار زیاد، موفق به دستیابی به تکنولوژی روز دنیا شد. ایران در زمینه تکنولوژی علمی و صنعتی بسیار قوی است. معتقدیم همسو شدن تکنولوژی دو کشور باعث پیشرفت طرفین خواهد شد.