وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر ضرورت فعالیت و کار بیشتر در شرایط پسابرجام گفت: این شرایط فرصت مطلوبی را برای بخش صنعت و تولید و عرصه خدمترسانی ایجاد کرده است که باید از آن نهایت استفاده را برد. به گزارش شاتا، «محمدرضا نعمتزاده» در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به شرایط پسابرجام، نقش مدیران و سازمانها را در حرکت روبهجلوی اقتصادی مورد اشاره قرار داد و گفت: برای رشد و توسعه نیازمند کار و فعالیت بیشتر هستیم و باید تلاش کنیم تا شرایط پسابرجام بتواند تحول خوبی را به دنبال داشته باشد.
نعمتزاده خطاب به مدیران و مسئولان سازمانی گفت: شما باید با تفکر در خصوص اینکه وظیفه شما در قبال شرایط پس از برجام چه خواهد بود به ما کمک کنید و با ایجاد امید و شادابی در شهرکها، زمینه سرمایهگذاری بیشتر را فراهم آورید. باید موجی ایجاد کنید تا روند اقدامات و توسعه و پیشرفت مهیا شود که در این راه با تفکر اصولی و سیستماتیک میتوانید انگیزه بیشتر ایجاد کنید. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این زمینه برگزاری بازدیدها و تورهای صنعتی را برای مسئولان، دستاندرکاران و مردم مورد تاکید قرار داد و گفت: این اقدام موجب میشود تا از نزدیک بتوان با وظایف، کمبودها و اقدامات آشنا شد.
کمیسیون مشترک اقتصادی با تایلند
محمدرضا نعمتزاده همچنین در نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تایلند بر گسترش همکاریهای صنعتی، معدنی و تجاری دو کشور تاکید کرد و افزود: ایران از گذشته ارتباط خوبی با تایلند داشته است که امیدواریم این رابطه پس از لغو تحریمها ارتقا یابد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این کمیسیون که با حضور «دون پرامودوینای» وزیر امور خارجه تایلند برگزار شد، اضافه کرد: اکنون همه درهای کشور برای گسترش روابط باز است و محدودیتی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ما تنها به دنبال همکاریهای بلندمدت و استراتژیک هستیم و از هر ارتباطی استقبال میکنیم، ادامه داد: زمینه برای سرمایهگذاری مشترک در بخش انرژی، معدن، صنایع غذایی، شیشه، فولاد، لاستیک خودرو، پتروشیمی، گاز، نفت، داروسازی، نانو و طرحهای فنی و مهندسی وجود دارد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران و تایلند دارای ظرفیتها و تواناییهای بالایی هستند، گفت: به هر میزان که دیدارها بیشتر شود، ظرفیتهای بیشتری برای گسترش همکاریها فراهم میشود.
نعمتزاده همچنین با تاکید بر برقراری روابط بانکی افزود: این موضوع در سالهای اخیر وضعیت مطلوبی نداشته است و به دلیل طولانی شدن و نداشتن همکاری لازم، بانکهای هر دو طرف ضرر کردهاند که البته این مشکلات هماکنون رفع شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: ما باید بازرگانان و سرمایهگذاران دو کشور را تشویق کنیم تا با همتایان خود دیدار و همکاری داشته باشند و در این میان، سفر هیاتهای تجاری هر دو کشور میتواند موثر باشد.
نعمتزاده با بیان اینکه تایلند از شرکتهای مهندسی قوی برخوردار است، افزود: در صورتی که در این بخش با هم تعامل و همکاری داشته باشیم میتوانیم با راهاندازی تشکلهای خصوصی، پیشرفتهای خوبی را شاهد باشیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به ظرفیتهای بالای معدنی کشور اشاره کرد و گفت: ایران دارای 60 نوع ماده معدنی است بهگونهای که اکنون بزرگترین صادرکننده سیمان هستیم.
وزیر امور خارجه تایلند نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از توسعه فعالیت و همکاریهای مشترک افزود: در دستان دو کشور، قراردادهای امضاء نشدهای وجود دارد که بهتر است به نتیجه برسد؛ برای تحقق آنها لازم است نسبت به قبل بیش از پیش بکوشیم. دون پرامودوینای با تاکید بر لزوم اجرای تفاهمنامهها، افزود: امیدواریم در همه زمینههای مطرح شده همکاری لازم و خوبی داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، هفتمین و هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تایلند به ترتیب در سالهای 1383 و 1389 در تهران و بانکوک برگزار شده بود. نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تایلند نیز با حضور دون پرامودوینای وزیر امور خارجه تایلند و محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت روز شنبه برگزار شد. دو کشور در نهمین اجلاس مشترک، پیشنویس سندهای تجاری را در زمینههای نفت و انرژی، حمل ونقل، توریسم، زیرساخت و کارهای عمرانی آماده کردهاند.
قرار است با سفر «سومکید جاتو سریپیتاگ»، معاون نخستوزیر تایلند در ششم و هفتم بهمن ماه به ایران که در رأس یک هیأت 200 نفری به تهران خواهد آمد، این اسناد امضا شود. براساس آمارهای منتشر شده، تایلند در نیمه نخست امسال 168میلیون دلار صادرات به ایران داشت که این رقم نسبت به پارسال 31.5درصد کاهش را نشان میدهد.