رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: 8/8 میلیارد تومان غرامت به خسارت دیدگان پرورشدهنده ماهی پرداخت میشود که از بیماری VHS خسارت دیدهاند، به شرطی که بعد از اعلام سازمان دامپزشکی بلافاصله تولید خود را قطع کرده باشند. به گزارش فارس، مهدی خلج با بیان اینکه ویروس VHS یکی از خطرناکترین بیماری ماهیان قزلآلاست، گفت: ردپای ویروس مذکور از سال 1382 در کشور تایید و به مراجع بینالمللی اعلام شده است.
وی افزود: با تغییر اقلیم و گرم شدن هوا، آبهای سطحی کاهش مییابد و همین موضوع با توجه به اینکه ماهی قزلآلا نوعی ماهی سردآبی است ویروس را در این ماهی اثرگذار میکند. وی با اشاره به تعدد مزارع پرورش ماهی و افزایش روز افزون آنها چه به لحاظ تعداد و چه به لحاظ تولید، گفت: نیاز سالانه به تخم چشمزده ماهی قزلآلا حدود 650 تا 700 میلیون است در حالیکه حدود 200 میلیون آن در داخل تامین میشود.
رییس سازمان دامپزشکی اظهارداشت: سازمان شیلات کمیت تخم چشمزده ماهی را تعیین میکند و سازمان دامپزشکی در تعیین کمیت و در تعیین شرکت واردکننده آن نقشی ندارد بلکه فقط نقش حاکمیتی را بر عهده دارد. خلج اظهارداشت: فقط نظارت بر محصول وارد شده بر عهده سازمان دامپزشکی است که این سازمان با این موضوع بهصورت جدی برخورد میکند. رییس سازمان دامپزشکی اظهارداشت: هماکنون از کشورهای مختلف مانند فرانسه، دانمارک و اسپانیا با شرایط منطقی تخم چشمزده ماهی به کشور وارد میشود و در سه سال اخیر حدود 1122 نمونه از همه محمولههای وارداتی برداشت و 1608 آزمایش روی آنها انجام شده که در نتیجه آزمایشها هیچگونه ردپایی از ویروس VHS در محمولههای وارداتی نبوده است.
وی افزود: اگر از طریق قاچاق محموله آلوده وارد میشود ما نمیتوانیم آن را کشف کنیم و این وظیفه بر عهده ما نیست. رییس سازمان دامپزشکی اظهارداشت: برای آینده در پرورش این ماهی باید به سمت تجهیز و سیستمهای مداربسته حرکت کنیم و قاب ورودی و خروجی از استخرهای مزارع پرورش ماهی مشخص باشد. خلج بیان داشت: در حال حاضر مزارع پرورش ماهی قزلآلا به شرایطی رسیده که آمادگی مجدد برای ریختن بچهماهی را دارد، مشروط بر اینکه ضوابط بهداشتی در آن رعایت شود.