ضعفهای وزارت صنعت باعث شده تا شرکتهای پتروشیمی نهایت استفاده را از فضای جدید ببرند. هوشنگ پارسا، عضو صنایع همگن پلاستیک کشور در گفتوگو با ایلنا و در واکنش به ادامه برخی تلاشها برای خروج معاملات محصولات پتروشیمی از بورس کالا گفت: اگر این موضوع را ریشهیابی کنیم به دو ضعف بزرگ وزارت صنعت، معدن و تجارت میرسیم که امروز برخی با نیتهای خاص این ضعفها را به بورس نسبت میدهند. وی افزود: این دو ضعف شامل عدم حمایت وزارت صنعت از صنایع تکمیلی و همچنین انجام ندادن وظایف کنترلی و نظارتهای این وزارتخانه بر سامانه ثبتنام بهین یاب است.
این عضو صنایع همگن پلاستیک با بیان اینکه این ضعفهای وزارت صنعت باعث شده تا شرکتهای پتروشیمی نهایت استفاده را از فضای جدید ببرند، افزود: امروز برخی افراد به بهانههای مختلف از اختیاری شدن عرضه مواد پتروشیمی در بورس کالا سخن میگویند، اتفاقی که تبعات آن در سالهای قبل برای تولید و صنعت کشور تجربه شده است. همچنین از آنجا که صنایع پاییندستی نقش عمده و مهمی در صنایع اصلی دارند با هر تصمیم اشتباهی میتوان ضرر بزرگی به پایههای اصلی اقتصاد زد.
پارسا اظهار داشت: اگر عرضه محصولات در بورس کالا اختیاری شود، در وهله نخست قیمت و عرضه کالاها با مشکل مواجه و روند تولید نیز با معضل روبه رو میشود. البته ناگفته نماند که بورس کالا نیز ضعفهایی در قوانین خود دارد اما این ضعفها قابل حل است؛ در این بین نباید با خروج محصولات پتروشیمی از بورس زمینه ایجاد رانت و فساد در فروش و عرضه محصولات ایجاد شود.
عضو انجمن صنایع همگن پلاستیک تصریح کرد: بازهم تاکید میکنم که مشکل اساسی صنایع تکمیلی دیده نشدن از سوی وزارت صنعت است، در شرایطی که این صنایع در چند سال گذشته با وجود محدودیتهای بینالمللی عملکرد قابل قبولی داشتهاند، اما در این میان فقط صنایع بالادستی هستند که مورد حمایت قرار میگیرند و قدرت تصمیمگیری و اظهار نظر دارند.
به گفته پارسا، تلاشهای وزارت صنعت برای خروج معاملات از بورس کالا باعث شده امروز برخی پتروشیمیها بخشی از مواد را در بورس و مابقی را به شکل مستقیم و آزاد به فروش رسانند که این موضوع موجب ایجاد فساد و در نهایت متضرر شدن صنایع تکمیلی شده است که همه این مشکلات به دلیل نظارت ناکافی در سیستم ثبتنام بهینیاب وزارت صنعت است.