معاون اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درخصوص هزینههای منفی بیماریهای ناشی از غذا توضیحات مبسوطی ارائه کرد. دکتر سهیل اسکندری، درخصوص هزینههای منفی بیماریهای ناشی از غذا گفت: این هزینهها صرفا متوجه فرد مصرفکننده غذای آلوده نیست و میتواند از جنبههای مختلفی اعم از صنایع غذایی و دولت، قابل توجه باشد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان غذا و دارو، وی با تشریح اینکه ایراد فوق در گام نخست متوجه فردی خواهد بود که بیماری بر او حادث شده است، عنوان کرد: هزینههای پزشکی، کاهش درآمد، درد و رنج، از دست دادن اوقاتی که میشد به فراغت و کسب انرژی مجدد گذراند و همینطور هزینههای لازم جهت تغییر رفتار، توانبخشی، بازپروری و هزینههای قانونی مواردی هستند که اگرچه دربارهشان صحبتهای مطول وجود دارد بهصورت تیتروار میتوان به آنها اشاره کرد.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو ادامه داد: در بخش صنعت نیز تصور کنید نام محصول فاقد مصداقهای سلامت محور در رسانهها منعکس شود آنوقت سرنوشت متخلف چه خواهد بود؛ از دست دادن بازار به قطع یقین در چند روز نخست بازتابهای منفی رقم خواهد خورد و وجهه و اعتباری که ذرهذره جمع شده است در کمترین زمان از دست خواهد رفت و با از دست رفتن فروش، طبیعی است که کارخانه تعطیل خواهد شد ضمن آنکه هزینه جمعآوری محصول از سطح عرضه و کش و قوسهای قانونی نیز هزینههای کمی را متوجه آن شرکت متخلف نخواهد کرد.
دکتر اسکندری در بخش دیگر سخنانش از هزینههای کشوری که بر دولت وارد خواهد آمد نیز گفت: اینها بسیار فراتر آن چیزی است که میشود به آن اندیشید. بودجهای که میتواند صرف آبادانی و عمران شود باید در بخش مراقبت و سلامت خرج شده و هزینههای بیمههای اجتماعی و مراقبتهای پزشکی که خود حدیثی مفصل دارد. وی عدم توانایی فرد بیمار و بیکاریهای ناشی از آن را که تحت عنوان فقدان نیروی انسانی قابل بررسی و پیگیری است از دیگر معضلات بیماری ناشی از آلودگی غذا دانست و افزود: اگر کلان بنگریم قدرت تولید ملی از این طریق کاهش خواهد یافت.
معاون اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از زاویه دیگری نیز به این مبحث مهم اشاره کرد و گفت: خودتان را جای مسافری بگذارید که میخواهد به کشوری برود که مشهور به غذای آلوده است و بیماریهای ناشی از آلودگی غذایی در آن مسئهای جدی است نظرتان راجع به آن کشور چه خواهد بود آیا هنوز علاقهمند به سیر و سیاحت در آن کشور خواهید بود؟ وی در پایان سخنانش خاطر نشان کرد: اینها فقط شمهای از آسیبهایی است که عدم رعایت ایمنی غذایی بر کشورها وارد میکند، بنابراین هنوز هم جا دارد که بیاد بیاوریم «پیشگیری بهتر از درمان» است.