سیمان یک کالای استراتژیک است و این صنعت بهعنوان یکی از صنایع پایه شناخته میشود و در حال حاضر حدود 20 شرکت سیمانی در بورس فعال هستند. این صنعت باوجود کوچک بودن توجه سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب میکند اما در دو سال اخیر کاهش پروژههای عمرانی، صنعت سیمان را با کاهش تقاضا روبهرو کرده. همچنین کاهش ساختوساز و ضعیف شدن بازار مسکن نیز از دیگر دلایلی است که بر شدت رکود بازار سیمان دامن زده است.
از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر صنعت سیمانی میتوان ابتدا به روند اجرای طرحهای عمرانی و زیربنایی اشاره کرد. افزایش بودجه عمرانی به طور مستقیم بر سودآوری شرکتهای سیمانی تاثیرگذار است.
دومین عامل تاثیرگذار بر این صنعت نوسانات نرخ ارز است. این عامل از دو بعد بر صنعت سیمان تاثیرگذار است. از طرفی اگر صادرات سیمان افزایش یابد به تبع افزایش نرخ ارز موجب سودآوری خواهد شد اما از بعد دیگری هزینههای تعمیر و نگهداری صنعت سیمان را افزایش میدهد. شایان ذکر است که مهمترین هزینه در تولید سیمان هزینه انرژی است که در پی آن افزایش قیمت انرژی یا کاهش آن میتواند بر بهای تمام شده تولید سیمان اثرگذار باشد.
و اما خبرهای مهم نمادهای گروه طی هفته اخیر: شرکت سیمان خاش در جدیدترین گزارش خود سود هر سهم منتهی به 29/12/94 شرکت را مبلغ 1903 ریال اعلام کرده است که نسبت به گزارش قبلی با افزایش 25درصدی همراه بوده است. شرکت در شش ماهه خود توانست به ازای هر سهم 1446 ریال سود کنار بگذارد و 76درصد از پیشبینیهایش را پوشش دهد.
شرکت سیمان فارس در جدیدترین گزارش خود سود هر سهم منتهی به29/12/94 شرکت را مبلغ 559 ریال اعلام کرده است که نسبت به گزارش قبلی با تعدیل منفی 15درصدی همراه بوده است. شرکت در شش ماهه نخست خود توانست به ازای هر سهم 395 ریال سود کنار بگذارد و 71درصد از پیشبینی هایش را پوشش دهد.
* کارشناس بازار سرمایه