سه شنبه, ۱۸ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Tue, 7 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، بازار جهانی نفت نیز دستخوش تغییراتی شده که این تغییرات، دشوار شدن قیمت گذاری نفت را به دنبال داشته است. این امرعلاوه بر تاثیر در اقتصاد جهانی، می تواند باعث شود بین 14 کشور صادرکننده نفت خام نزاعی جدی صورت گیرد.

با این حال جان کمپ، تحلیلگر بازار نفت خبرگزاری رویترز می گوید: «در حالی همه رسانه ها مشغول گمانه زنی درخصوص سیاست های نفتی ترامپ هستند که رئیس جمهوری منتخب خود کمتر نظری درخصوص تاثیر سیاست هایش بر بازار نفت دارد.» با همه اینها سیاست های احتمالی ترامپ به شکل مستقیم و غیرمستقیم بازار نفت را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

تاثیر مستقیم ترامپ بر بازار نفت با سیاست های وی در حوزه انرژی آمریکا رخ خواهد داد که افزایش تولید نفت شیل از این دست است، تولیدکنندگان نفت شیل طی چند روز اخیر دست به اقداماتی زده  و در حال آماده کردن خود برای افزایش تولید در دوران ریاست جمهوری ترامپ هستند.

اما تاثیر غیرمستقیم ترامپ بر بازار نفت را می توان به دو دسته تقسیم کرد؛ اول اینکه با اعمال سیاست هایی از جمله افزایش نرخ بهره آمریکا و اتخاذ سیاست های اقتصادی بسته رشد تقاضای نفت جهان را دستخوش تغییر کند. دوم اینکه با اعمال برخی سیاست ها در قبال ایران و دیگر کشورهای عضو اوپک موجب نوسان بازار شود.

عربستان که تا دقایقی پیش از اعلام نتایج رسمی انتخابات آمریکا به مواضع کارشکنانه خود در اوپک تاکید می کرد، با برنده  شدن تاجر میلیاردر در دوئل انتخاباتی، ناگهان تغییر موضع داد و از درحمایت از تصمیم اوپکی ها برای کاهش میزان تولید درآمد. حالا عربستان که میلیاردها دلار صرف تبلیغات هیلاری کلینتون در انتخابات آمریکا کرده بود، با انتخاب ترامپ خطر را در بازار نفت احساس کرده است.

عربستان که با افزایش تولید نتوانست رقبایش را از گردونه رقابت خارج کند، دیگر به دنبال سهم خواهی از بازار نیست و به دنبال تثبیت بازار و مدیریت قیمت هاست. این تغییر موضع از یک سو ناشی از افت قیمت نفت در سال های گذشته است و از سوی دیگر می توان پیروزی ترامپ در انتخابات را دلیل اصلی آن اعلام کرد.

از آنجایی که آمریکا سالانه میزان قابل توجهی از نفت خود را از طریق واردات از کشورهایی همچون کویت و عربستان تامین می کرده، اظهارات ترامپ در رابطه با کاهش واردات از منطقه خلیج فارس موجی از نگرانی درمیان این کشورها به راه انداخته و بازار نفت این کشورها را با خطر مواجه کرده است. البته نگرانی ها به همین جا ختم نمی شود، چراکه این کشور به دنبال افزایش سطح تولیدات خود است.

دونالد ترامپ به صورت رسمی اعلام کرده قصد دارد تولیدات نفت شیل آمریکا را افزایش دهد و واردات نفت از خاورمیانه و خلیج فارس را کم کند. هم اکنون ظرفیت فعلی شیل نفت هم 4میلیون بشکه است که با توجه به کاهش قیمت نفت حدود ٢,٥ میلیون بشکه از آن تولید می شود؛ این بدان معناست که اگر ترامپ بخواهد برنامه خود را عملی کند، میزان مازاد عرضه به حدود 4 میلیون بشکه در کوتاه مدت خواهد رسید که پیام بدی برای بازار نفت دارد.

این تصمیم گیری ترامپ یک تهدید بزرگ برای بازار جهانی نفت ایجاد می کند. بنابر آمار ارائه شده با افزایش تولید نفت آمریکا، بازار جهانی که هم اکنون با 2 میلیون بشکه نفت مازاد مواجه است، با 4 میلیون بشکه نفت مازاد مواجه می شود و امکان سقوط قیمت نفت تا ٣٠دلار هم وجود دارد.

در حال حاضر ترامپ اوپکی ها را به یک انسجام رسانده و همه آنها متوجه شده اند که با ورود رئیس جمهوری جدید آمریکا ناچارند با یکدیگر توافق کنند، وگرنه بازار نفت صدمه بیشتری می بیند و کشورهای نفتی دچار مشکلات اقتصادی بیشتری می شوند.

دانیل یرگین، نویسنده و صاحب نظر در حوزه نفت و برنده جایزه پولیتزر، درباره این اوضاع می گوید: کمربندهایتان را محکم تر ببندید و آماده اوضاعی غیرقابل پیش بینی باشید. او می گوید انتخابات اخیر آمریکا موجب تضعیف رشد اقتصاد جهانی می شود چراکه در پی اقدامات رئیس جمهوری جدید ایالات متحده، روند افزایش نرخ بهره در این کشور سرعت خواهدگرفت.

افزایش نرخ بهره نیز رشد شاخص دلار را به دنبال دارد. افزایش ارزش دلار موجب می شود نفت و دیگر کالاهایی که با ارز دلار آمریکا در بازارهای جهانی مبادله می شوند، برای مشتریان غیر آمریکایی گران تر تمام شود و کاهش تقاضا و افت قیمت این کالاها را به دنبال دارد.

در نگاه اول شرایط پیش رو شاید چندان خوب به نظر نمی رسد اما باید توجه داشت که درصورت انتخاب هیلاری کلینتون چنین توافقی بر سر کاهش سقف تولیدات نفت وجود نداشت.

طی دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، او مقررات سختی را برای تولید نفت در آمریکا وضع کرد و اجازه نداد محیط زیست این کشور فدای تولید نفت شود. هیلاری کلینتون هم اعلام کرده بود پیرو سیاست های اوباما به عنوان هم حزبی اش خواهد بود.

همین مسئله موجب شده بود عربستان چندین  هزار میلیارد تومان به کمپ انتخاباتی او کمک کند، چراکه درصورت پیروزی او دیگر نگرانی بابت افزایش سقف تولیدات نفت آمریکا و افزایش سهم او از بازار و کاهش وارداتش از منطقه خلیج فارس به ویژه عربستان وجود نداشت.

 حال باید دید که تصمیمات دولت جدید آمریکا چه تاثیراتی بر روند رشد اقتصادی دنیا خواهد گذاشت.

منبع : fortune
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/OMWfimRH
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشده
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه