آبیاری مزارع کشاورزی در اطراف شهرها و کلانشهرها یکی از موضوعات مورد بحث ما (نمایندگان مجلس) است. تاکنون تحقیق و پژوهش جدی در راستای حفظ سلامت مردم در حوزه محصولات کشاورزی از سوی دولت انجام نشده است. برای آبیاری محصولات کشاورزی در برخی مناطق از فاضلاب استفاده میشود که دارای فلزات سنگین و آلودگیهای دیگر است. ریشه گیاهانی که با فاضلاب آبیاری میشوند، مواد خطرناک حاوی فلزات سنگین را جذب میکنند. به همین علت قرار شد در زمینهایی که با فاضلاب آبیاری میشوند الگوی کشت تغییر کند و درختان غیرمثمر کاشته شود. در این زمینه لازم است وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان تحقیق و پژوهشهای کامل را انجام دهند و از دانشگاهها نیز کمک گرفته شود.
تولید محصول سالم و ارگانیک یکی از مباحث مهم و اصلی در نشستهای کمیسیون کشاورزی مجلس است. دولت پیشین و دولت کنونی تلاشهایی در راستای کاهش مصرف بیش از اندازه کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات و همچنین کاهش ورود فاضلابها و پسماندهای صنعتی به زمینهای کشاورزی انجام دادهاند. وزارت جهاد کشاورزی طرحهایی در این زمینه ارائه داده اما تاکنون اجرایی نشده است. البته در این خصوص از وزیر جهاد کشاورزی در مجلس نیز سوال کردم.
آبیاری بخشی از محصولات کشاورزی با فاضلاب و آبهای آلوده یکی از دغدغههای اصلی ما در کمیسیون کشاورزی مجلس است و گویا مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیطزیست، چنین دغدغهای ندارند! موضوع به این مهمی که بخشی از سموم کشاورزی و پسماندهای صنعتی از راه سبزی و صیفیجات وارد غذای مردم میشود و سلامت جامعه را به خطر انداخته است، برای مسئولان مربوط چندان اهمیتی ندارد. البته خانم ابتکار در نشستی که در کمیسیون کشاورزی داشتند، قول پیگیری دادهاند اما تا به امروز گزارشی در این زمینه به کمیسیون کشاورزی مجلس ارائه نشده است. ناگفته نماند که این موضوع همچنان در دستور کار کمیسیون کشاورزی مجلس قرار دارد و از مسئولان خواهان اجرای قوانین هستیم.
* نماینده مبارکه و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس