شرکت صنایع تولیدی عروس تفلون، یکی از برندهایی است که این روزها جای خود را در بازار خریدوفروش ظروف تفلون باز کرده است. این شرکت از سال 73 در منطقه صنعتی اتحاد در تهران و با سرمایهای حدود 100میلیاردریال در زمینی به مساحت 3هکتار شروع به کار کرده و برای 110نفر اشتغالزایی کرده است.این شرکت در حال حاضر با استفاده از ماشینآلات مدرن دایکاست، توانایی بالا بردن تولید و افزایش نیروی کار تا سقف 150نفر را داراست.
محمدحسن کاظمی، مدیرعامل این شرکت در گفتوگو با «فرصت امروز» با اشاره به افزایش جمعیت کشور و بالا رفتن نیاز جامعه به ظروف تفلون میگوید: در حال حاضر تولیدات داخلی پاسخگوی نیاز کشور است ولی شاهد این مسئله هستیم که 70درصد لوازم خانگی و ظروف آشپزخانه، وارداتی است.
45سال حضور مستمر
کاظمی که از سال 51 وارد این صنعت شده و از بخش بازرگانی و بازار وارد سرمایهگذاری و تولید محصولات تفلون شده است، در مورد اوضاع کنونی این صنعت میگوید: در حال حاضر قاچاق کالاهای خارجی محصولات تولید داخل را تحت الشعاع قرار داده و با وجود اینکه در بسیاری از موارد، تولیدات داخلی از نمونههای وارداتی خود باکیفیتتر هستند اما به دلیل تبلیغات و جو روانی موجود در بین مردم، مصرفکنندگان بیشتر به سمت خرید کالاهای خارجی تمایل دارند.
وی در پاسخ به این سوال که میزان نیاز داخلی این نوع محصولات چقدر است، میگوید: به دلیل انبوه واردات که اغلب آنها به صورت قاچاق و بدون حساب و کتاب صورت میگیرد، نمیتوان به صورت دقیق از نیاز بازار سخن گفت و حدود آن را مشخص کرد. اما آن چیزی که مشخص است این است که در صورت وجود حمایتهای دولت و مسئولان از تولیدکنندگان داخلی و اقدام برای افزایش تولید آنها دیگر نیازی به واردات نخواهد بود.
میخواستم با تولید به کشورم خدمت کنم
مدیرعامل شرکت تولیدی عروس تلفون از کمتوجهی دولت نسبت به تولیدکنندگان داخلی گلایه میکند و میگوید: تولیدکنندگان داخلی در طول سالها فعالیت اقتصادی آموختهاند که چگونه خود را در کوران اتفاقات و ناملایمات حفظ کرده و به راه خود ادامه دهند و در این زمینه به بینش لازم جهت ماندگاری در این صنعت دست یابند.
این در حالی است که متولیان بخش دولتی و سیاستگذاران عملاً از این تجربه و بینش بیبهرهاند و در اتخاذ تصمیمات کلان اقتصادی خود، از راهنماییها و تجارب این افراد بهرهبرداری نمیکنند. وی با تأکید بر اینکه مواد اولیه در این بخش اکثرا وارداتی است، میگوید: قیمت مواداولیه بهویژه آلومینیوم، مواد سرامیکی و موادپتروشیمی برای تولید ظروف چدنی و تفلون گران است و اکنون هر کیلو آلومینیوم نسبت به سال گذشته تا 30درصد گرانتر شده است.
قوانین مخرب
کاظمی وضع قوانین مالیاتی سنگین را از بلاهای مخرب عنوان کرد که نهتنها مانع از پیشرفت تولیدکنندگان داخلی میشود بلکه آنها را با مشکلات عدیدهای در حفظ و ادامه فعالیتهای تولیدیشان مواجه میکند.
وی در همین حال از شرایط سختی سخن میگوید که بازار لوازم خانگی را احاطه کرده است و اضافه میکند: وضعیت تولید و بقای شهرکهای صنعتی همواره میتواند نشانگر وضعیت اقتصادی هر کشوری باشد. این در حالی است که بسیاری از کارخانجات تولیدی شهرک صنعتی پایتخت به دلیل عدم توانایی در ادامه تولید یا تعطیل شده یا در معرض تعطیلی قرار گرفتهاند.
کور سوی امید
کاظمی درباره رکود حاکم بر بازار خریدوفروش لوازم تفلون میگوید: از پایان سال گذشته و شروع سال جدید، رونق نامحسوسی در بازار ایجاد شده که این مسئله به دلیل خریدهای شب عید مصرفکنندگان در روزهای پایانی سال از یک طرف و خریدهای جهیزیه برای تازهعروسان بعد از نوروز و همزمانی با اعیاد مذهبی است.
رئیس سابق اتحادیه لوازم خانگی تهران همچنین درباره مدت زمان برگشت سرمایه در این صنعت اضافه میکند: وضعیت بازار و وجود چکهای برگشتی آنچنان ناامیدکننده است که تولیدکنندگان برگشت یکساله سرمایه در گردش خود را مایه امیدواری میدانند. این در حالی است که زمان برگشت این سرمایه گاه تا دو سال دوم به طول میانجامد.
کاظمی یکی از مهمترین اقدامات برای برونرفت از وضعیت فعلی را بازنگری دولت در وضع قوانین مالیاتی عنوان میکند و اعتقاد دارد که با استفاده از تجارب تولیدکنندگان داخلی و وضع قوانین حمایتی میتوانیم شاهد رونق در بخش تولید باشیم که این مسئله نهتنها میتواند کشور را از واردات بیرویه کالاهای خارجی بینیاز کند بلکه باعث صادرات و ارزآوری هم میشود.
عامل برتری
مدیرعامل شرکت صنایع تولیدی عروس تفلون در پایان یکی از تمایزهای رقابتی در این بازار را داشتن آزمایشگاههای مدرن و مجهز میداند، زیرا تولید اینگونه ظروف براساس استاندارد باید باشد و با اخذ تأییدیههای ملی و بینالمللی میتوان در بازار رقابت حضور پررنگتر و مطمئنتری داشت.