دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

استان ایلام استانی که با عنوان عروس زاگرس شناخته می شود، استانی مملو از سرمایه های طبیعی و خدادادی است. این استان بکر و تا حدی محروم که در غربی ترین گوشه نقشه جغرافیایی ایران جا خوش کرده به جهت سرمایه گذاری های داخلی و خارجی تا حدی مظلوم واقع شده است.

  «فرصت امروز» برای معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری استان ایلام گفت وگویی را با یارالله نصیری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام داشته است که در ادامه می خوانید.

تصویری کلی از استان

استان ایلام با مساحتی كمتر از 1/4 مساحت كل كشور و جمعیت حدود 600 هزار نفر در گوشه غربی كشور واقع شده است. این استان از جنوب با خوزستان از شرق با لرستان و از شمال با كرمانشاه همسایه بوده و از سمت غرب دارای 425 كیلومتر مرز مشترك با كشور عراق است. وجود مرز بین المللی مهران یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت این استان به منظور سرمایه گذاری در بخش های مختلف محسوب می شود.

نصیری در رابطه با اولویت های سرمایه گذاری استان ایلام در حوزه صنعت و معدن می گوید: وجود بازار بکر عراق و سایر کشورهای منطقه در مجاورت استان ایلام باعث شده که تولیدات صنعتی و بسیاری از طرح های صنعتی این استان برای صادرات به این مناطق، توجیه اقتصادی داشته باشد.

وی ادامه می دهد: استان ایلام ظرفیت های بسیار ارزشمندی در صنایع پایین دست گاز، نفت و پتروشیمی دارد. طرح های بزرگی در این حوزه ها احداث شده و همچنین تعدادی هم در حال احداث است.

این مقام مسئول با بیان این جملات می افزاید: به دلیل وجود مرز بین المللی مهران با استان ایلام و وجود یک جمعیت 20 میلیون نفری در مجاورت این مرز که نیازمند کالاهای تولیدی و صنعتی ایران هستند، سرمایه گذاری در هر زمینه ای در استان ایلام اقتصادی به نظر می رسد. این استان موقعیت ممتازی نسبت به سایر مرزهای ایران دارد که سرمایه گذاری را توجیه پذیر می سازد.

صادرات بیش از 600 میلیون دلاری استان ایلام

نصیری با بیان اینکه شتاب توسعه در استان ایلام با روند سریع تری از سایر نقاط کشور در جریان است، می گوید: این استان به جهت سرمایه گذاری هایی که در حوزه احداث سدها، احداث راه ها و تونل ها، آباد کردن زمین های کشاورزی و احداث صنایع بزرگ مثل نفت، گاز و پتروشیمی انجام داده و همچنین وجود نیروی تحصیلکرده دانشگاهی در کنار پتانسیل های بالقوه ای که استان در زمینه دسترسی به بازار عراق و مسیر مناسب برای عتبات عالیات داشته موجب شده استان ایلام در آستانه یک تحول بزرگ قرار گیرد و توسعه شتابان آن نسبت به سایر استان ها مشخص باشد.

وی در رابطه با حجم صادرات استان ایلام می گوید: خروجی کل صادرات سال گذشته از مرز مهران حدود یک میلیارد و 400میلیون دلار بوده که بیش از 600میلیون دلار آن مربوط به صادرات استان ایلام بوده است. این صادرات به ترتیب بیشترین درصد را در حوزه مصالح ساختمانی، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی و میوه و تره بار داشته است.

پیش بینی می شود سهم صادرات استان ایلام تا پایان سال 95 به 740 میلیون دلار برسد. همچنین گفتنی است مجموع خروجی کالای صادراتی از استان تا پایان سال جاری به بیش از 2میلیارد دلار می رسد.

پتانسیل استان ایلام برای سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی نفت و گاز

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام می گوید: من به عنوان کارشناس حوزه صنعت که بیش از 20 سال در این حوزه فعال هستم معتقدم استان ایلام پتانسیل و مزیت های ارزشمندی برای سرمایه گذاری در زمینه های مختلف دارد.

پیشنهاد من به سرمایه گذاران این است که در صنایع پایین دستی نفت و گاز، فرآوری مصالح ساختمانی و کانی های غیرفلزی با توجه به نیاز آتی بازار عراق و وفور گاز استان برای تأمین سوخت این واحدها به سرمایه گذاری در این استان اقدام کنند.

با توجه به اینکه زیرساخت های مورد نیاز برای سرمایه گذاری در بخش صنعت در شرف تکمیل شدن است به عنوان رئیس سازمان صنعت و معدن این استان این نوید را به سرمایه گذاران می دهم که اگر به دنبال مزیت هستند به سرمایه گذاری در استان ایلام روی آورند.

وی در رابطه با مهم ترین برنامه های استان برای سال های آینده می گوید: تکمیل زیرساخت های مورد نیاز صنعت، توسعه انبارها و سردخانه ها همچنین بهبود زیرساخت های تجاری و صادراتی از مهم ترین برنامه های استان است تا بتوانیم پتانسیل های استان را به فعلیت درآوریم.

قطب سوم نفت و گاز کشور خواهیم شد

این مقام مسئول با اشاره به اینکه صنعت، معدن و تجارت می تواند محور توسعه استان باشد، می افزاید: توسعه صنعت در استان با پتانسیل های نفت و گاز می تواند رونق و پویایی منطقه را به همراه داشته باشد و نباید فراموش کرد که در بخش نفت و گاز باید ظرفیت را به فعل برسانیم تا زمینه اشتغال فراهم شود.

نصیری همچنین در رابطه با حجم سرمایه گذاری های انجام شده در استان ایلام می گوید: چندین طرح صنعتی بزرگ مثل طرح تأسیس کارخانه فولاد با ظرفیت تولیدی 2 هزار تن در سال، سیمان دهلران با ظرفیت یک میلیون تن، طرح توسعه پتروشیمی دهلران که بالغ بر یک میلیون تن در سال با سرمایه گذاری 7 هزار میلیارد تومان برنامه ریزی شده و طرح های دیگری مثل تولید مفتول داخل لاستیک که یک طرح 160 میلیارد تومانی است، ساخت سازه های فولادی مدرن، نوشابه های رژیمی از طرح های در دست اجرا در این استان هستند که امیدواریم تا پایان سال جاری عملیاتی شده و به مرحله اجرا و بهره برداری برسند. وی با بیان این جملات ادامه می دهد: در صورت عملیاتی شدن طرح های پتروشیمی، قطب سوم نفت و گاز کشور خواهیم شد.

***

ویژگی های مهم استان ایلام

استان ایلام استانی که با عنوان عروس زاگرس شناخته می شود استانی مملو از سرمایه های طبیعی و خدادادی است. این استان بکر در غربی ترین گوشه نقشه جغرافیایی ایران جا خوش کرده است. ایلام از جنوب با خوزستان، از شرق با لرستان و از شمال با كرمانشاه همسایه است.

وجود مرز بین المللی مهران یکی از مهم ترین ویژگی های مثبت این استان به منظور سرمایه گذاری در بخش های مختلف محسوب می شود. در زمینه صادرات، فرش ایلام جزو یکی از اقلام صادراتی این استان محسوب می شود که زبانزد جهانیان بوده و به آلمان و ایتالیا صادر می شود.

استان ایلام همچنین به سبب دارا بودن 425كیلومتر مرز مشترك با کشور عراق یكی از مهم ترین كانون های صدور كالای ایرانی به عراق است. نزدیكی به شهرهای عراق، وجود امنیت كامل در مرز و استقبال تجار و بازرگانان از خروجی بین المللی مهران باعث شده این خروجی به مهم ترین معبر مراوده های صادراتی ایران ـ عراق تبدیل شود.

بازار تشنه عراق بیش از هر زمان دیگری نیازمند كالای ایرانی است و بخش خصوصی می تواند در بخش های خدمات، صادرات كالای غیرنفتی در استان ایلام سرمایه گذاری كند. این استان همچنین ظرفیت های بارزی را در حوزه گردشگری به واسطه برخورداری از یک میلیون و 700هزار هکتار مرتع و جنگل داراست.

***

اولویت های سرمایه گذاری استان

بازار عراق مهم ترین پتانسیل تجاری غرب كشور است و سرمایه گذاری ایران در این بازار بسیار مهم است، چراكه زمینه ساز حضور پررنگ ایران در بازارهای كشورهای منطقه به ویژه كشورهای عربی است و ایران این توانایی را دارد كه نقش اول را در تجارت با این كشور ایفا كند.

داشتن 1400 كیلومتر مرز مشترك ایران با كشور عراق كه 425 كیلومتر آن در استان ایلام قرار دارد علاوه بر پیش زمینه های ذهنی مثبت مردم عراق نسبت به كالاهای ایرانی همچنین قرابت فرهنگی و الگوهای مصرفی همسان شرایط بسیار مطلوبی را به وجود آورده تا بسیاری از مایحتاج موردنیاز عراق از مرزهای آبی و زمینی كشور تأمین شود و شركت های پیمانكاری و تجاری بتوانند نقش اول را در فرآیند مبادله ای داشته باشند.

استان ایلام دارای 11 درصد ذخایر گاز و 4 درصد ذخایر نفت کشور است، سرمایه گذاری روی این بخش ها می تواند منجر به اشتغال و توسعه استان شود. سرمایه گذاری در توسعه گیاهان دارویی با توجه به ارزآوری و ارزش اقتصادی بالا از دیگر اولویت های سرمایه گذاری این استان محسوب می شود. طرح پرورش ماهی در قفس پشت سدهای استان از دیگر طرح های اجرا شده در این استان است که سرمایه گذاران می توانند در این زمینه ورود کنند.

ارتباط با نویسنده: Leilashirzad69@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/bW8AwD9S
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه