سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) خواستار تشکیل «مکانیزم اشتراکگذاری ملی اطلاعات» درخصوص منابع ژنتیک گیاهی با هدف اطمینان از حفاظت و پایداری تنوع زیستی گونههای گیاهی در ایران شد. به گزارش ایرنا از دفتر نمایندگی فائو در ایران، مکانیزم اشتراکگذاری ملی اطلاعات (ژنتیکی گیاهی) تامینکننده ابزار ارزشمندی است که نهتنها زمینه اشتراکگذاری دانش و تجربیات ژنتیک گیاهی را فراهم میکند، بلکه راه توسعه استراتژیهای بهرهبرداری از این منابع و تقویت کشاورزی را نیز هموار میسازد بهگونهایکه اطمینان میدهد در صورت ادامه افزایش جمعیت جهانی، میزان دسترسی به غذای کافی، سالم و مغذی همچنان ادامه خواهد داشت.
این مکانیزم هماکنون در 75 کشور جهان از جمله (کشورهای همجوار ایران) ترکیه، پاکستان، هند، عمان و اخیرا مصر، اردن و لبنان نیز به اجرا گذاشته و تکمیل شده است. سرج ناکوزی، نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، بر اهمیت منابع ژنتیکی گیاهی در ارتقای امنیت غذایی و حفاظت از تنوع زیستی گونههای کشاورزی تاکید کرد.
وی اظهار داشت: در شرایطی که تاثیرات منفی تغییرات آبوهوایی بهطور فزایندهای در حال رشد است و گمانهزنیها نیز از وخیمتر شدن بیشتر آن حکایت دارد، تنوع ژنتیکی گونههای گیاهی نقش اساسی و مهمی را در تامین بخش بنیادین ظرفیت محصولات کشاورزی کشورها، از جمله ایران ایفا میکند، بهطوریکه بر چالشهای تحمیل شده توسط تغییرات آبوهوایی و نتایج آن که ناامنی غذایی است، اثر خواهد گذاشت. بنابراین گزارش، در حال حاضر فائو پیشروترین سازمان بینالمللی در حوزه تنوع زیستی و منابع ژنتیک غذا و کشاورزی جهان بهشمار میرود.