تجهیزات پزشکی تنوع بسیار زیادی دارد به طوری که تنها در شاخه دندانپزشکی ابزارها و وسایل و تجهیزات ریز و درشت بسیاری مورد نیاز است. شاید بزرگ ترین شان یونیت صندلی باشد که در هر مطب دندانپزشکی حداقل دو تا از آن به چشم می خورد.
ناصر ضیایی به عنوان یک تولیدکننده یونیت صندلی در این رابطه به «فرصت امروز» می گوید: در این زمینه حدود شش کارخانه بزرگ در حال فعالیت هستند که آمادگی دارند تا همه نیازهای کشور را پوشش دهند.
وی در ادامه اضافه می کند که حداقل توانایی این کمپانی ها پوشش بازار تا 80درصد است. وی می گوید: در رشته دندانپزشکی همه دانشکده های دانشگاه ها را تجهیز می کنیم. بنابراین حتی می توان جلوی واردات را هم در این زمینه بست، اما چنین امری کماکان در کشور رواج دارد.
وی در ادامه و در مورد مواد اولیه موردنیاز این صنعت می گوید: مواد اولیه 20درصد نیازهای یک تولیدکننده است و ما چون مواد اولیه باکیفیت باید به کار ببریم و در کشورمان کمتر به این مواد دسترسی داریم بنابراین باید وارد کنیم. همچنین بعضی از قطعات دستگاه ها نیز وارد می شود، اما به طور کلی تا 80درصد از موارد مختلف تولید را در ایران داریم و وابستگی زیادی به خارج از کشور نداریم.
وی در ادامه و با اشاره به اهمیت چنین صنعتی در ساختار اقتصادی کشورمان می گوید: بنابر آمار موجود در سال 94 تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی با تولیدات خود موجب صرفه جویی یک میلیارد و 100میلیون دلاری در واردات چنین تجهیزاتی شدند.
این تولیدکننده در ادامه با اشاره به استفاده تولیدکنندگان از تکنولوژی روز برای تولید وسایل و تجهیزات ادامه می دهد: استفاده از چنین تکنولوژی هایی موجب شده تا بتوانیم در بخش های مختلف بازار تا حدود زیادی پاسخگوی نیازها باشیم البته این مسئله به این معنی نیست که کل نیازهای بازار را می توانیم پوشش دهیم چون تعدد و تنوع محصولات در این سه رسته بسیار زیاد است، بنابراین بازار ظرفیت های خالی بسیاری برای سرمایه گذاری دارد.
چنانچه در زمینه تولید مواد اولیه، تجهیزات جانبی دندانپزشکی، رادیوگرافی، رادیولوژی، ساکشن و. . . امکان سرمایه گذاری وجود دارد و چون بازار بزرگی هم برای چنین وسایلی حاضر است بنابراین سرمایه گذاری اصولی در این زمینه ها توجیه اقتصادی دارد.