سه شنبه, ۱۸ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Tue, 7 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز

موشن گرافیک هنری است که همه هنرها را شامل می شود، مثل طراحی، تصویرسازی، فیلمسازی، انیمیشن و... که برای مخاطب عام تولید و ارائه می شود. ممکن است هیچ داستانی در آن نباشد، اما باتوجه به ویژگی روایت گری موشن گرافیک در نهایت یک پیامی را توسط گرافیک ها و حرکت های مختلف به بیننده انتقال می دهد.

«فرصت امروز» برای بررسی تیزر موشن گرافیک سه بعدی فانتزی بانک اطلاعات کشاورزی ایران به سراغ ایمان یاری، طراح گرافیک و موشن دیزاینر رفته است. در ادامه علیرضا بنی جانی، سرپرست ایده پردازی کانون تبلیغاتی آنی بین توضیحاتی را درباره این تیزر می دهد.

ثابت بودن دوربین

ایمان یاری، طراح گرافیک و موشن دیزاینر درمورد کیفیت اجرایی موشن گرافیک و تناسب محتوای کار با اجرای آن گفت: از نظر کیفی کار خوش ساخت و خوبی است و انتخاب رنگ ها، فرم ها و اجرای حرکات درست و بجاست و از لحاظ فنی هم به خوبی اجرا شده است. تنها مسئله ای که ابتدا به چشم می آید ثابت بودن دوربین است که می توان آن را به عنوان سبک کار در نظر گرفت که به نظر من حرکت دوربین می توانست به پویایی و جذابیت کار، مخصوصا در اتصال پلان ها به هم کمک کند.

این کار در حوزه «اینفو موشن» قرار می گیرد، وظیفه اطلاع رسانی را به خوبی انجام می دهد و سعی دارد با انتخاب المان ها و حرکات جذاب مخاطب را پای آگهی بنشاند و یک متن توضیحی شاید خسته کننده را به خورد مخاطب بدهد که تا حد زیادی هم در این مسئله موفق شده است.

البته نقدهایی هم به کار وارد است، به عنوان مثال می توان در انتخاب المان های تصویری کمی بیشتر دقت کرد و موضوع های مرتبط تری را برای رساندن پیام استفاده کرد. نقدی که در این زمینه به کار وارد است تکراری شدن برخی تصاویر و حرکات، مثلا استفاده مکرر از فرم و حرکت یکسان ساختمان ها و همچنین در جاهایی استفاده از المان های دور از موضوع مثل توربین بادی برای کشاورزی است.

تجربه شخصی من می گوید در این مورد این مشکلات ناشی از کمبود زمان اجراست. ضمنا در کاری که در مورد فضای دیجیتال، وب و تکنولوژی صحبت می کند ما کمتر المان های آشنای این موضوعات را به صورت کاربردی می بینیم و مزیت های آن صرفا در نریشن گفته می شود.

مجموعا در مقایسه با آگهی های موشن گرافیکی که این روزها شاهد آنها هستیم از نظر ساخت و پرداخت در رده بالایی جدول قرار می گیرد و به نظر می رسد رسالت خود را انجام داده است. باید به تیم اجرایی در این زمینه تبریک گفت.

عوامل مختلفی در موفقیت این سبک آگهی دخیل است

یاری در مورد موفقیت این شیوه کار برای جذب مخاطب گفت: عوامل مختلفی در موفقیت این سبک آگهی دخیل است و تاثیرگذاری آن را می شود از چند نظر بررسی کرد. از لحاظ فرم با یک فضای فانتزی روبه رو هستیم که سعی دارد پیامی جدی را منتقل کند، اینکه از خشکی و خسته کننده بودن پیام کم می کند و ما را وادار می کند تا انتهای آگهی را ببینیم و بشنویم نکته خوب قضیه است، ولی اینکه استفاده از این سبک برای مخاطبانی که در حوزه صنعت کشاورزی فعالیت می کنند چقدر جذاب است باید منتظر ماند و بازخورد را دید.

از نظر تایم کار، از حد یک آگهی معمول بیشتر است که البته طبیعت اینفوموشن هم همین را ایجاب می کند. این موضوع نشان می دهد آگهی برای استفاده در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی ساخته شده است. استفاده از آن بیشتر می تواند در زمینه اطلاع رسانی به مخاطبی باشد که به دنبال همین اطلاعات است.

درواقع چون فاکتورهای وایرال شدن در شبکه های اجتماعی را ندارد و احتمالا قصد تولیدکنندگان هم همین بوده است، می توان گفت اگر در جایی استفاده شود که مخاطب مستقیم خودش حضور دارد، مطمئنا خیلی جذاب تر از خواندن یک متن بلند بالای توضیحی در مورد خدمات در یک وب سایت است.

موشن گرافیک امکان خوبی برای رساندن پیام در فضای مجازی است

او درباره چگونگی نقش تبلیغات در کسب وکار هایی از این دست که فضای آنلاین و اطلاع رسانی اینترنتی دارد گفت: از نظر من برای هر کسب و کاری با هر سبک و سیاقی باید سراغ تبلیغات رفت. این یک انتخاب ناگزیر برای صاحبان صنایع و خدمات است. نقش تبلیغات در رقابت فشرده  تجاری این روزها پررنگ تر هم شده است.

هم کسب و کارهای محلی و مبتنی بر فضای فیزیکی و سنتی نیاز به تبلیغ دارند، هم کسب و کارهای مبتنی بر فضای مجازی. فقط نکته اینجاست که برای هرکدام باید به سراغ مدیا، ژانر و رسانه درست برویم. موشن گرافیک امکان خوبی برای رساندن پیام در فضای مجازی است، به شرط اینکه با در نظر گرفتن مخاطب، در سبک مناسب ساخته و در جای درست پخش شود.

معرفی خدمات و مزیت های تجارت الکترونیک نسبت به بازار سنتی

علیرضا بنی جانی، سرپرست ایده پردازی کانون تبلیغاتی آنی بین درباره ایده کار گفت:  در واقع باید بگویم روند شکل گیری و تولید این کار با سختی و پیچیدگی خاصی همراه نبود و مطابق با مراحل همیشگی آثار تولید  شده در کانون تبلیغاتی آنی بین پیش رفت. ما درخواستی مبنی بر تولید یک تیزر موشن گرافیک از سوی مرکز تجارت و بانک اطلاعاتی صنعت کشاورزی ایران دریافت کردیم تا از طریق آن به معرفی خدمات و مزیت های تجارت الکترونیک نسبت به بازار سنتی بپردازیم.

خوشبختانه دست ما برای ایده پردازی و اجرای آن چیزی که در ذهن داشتیم باز گذاشته شده بود و ما این فرصت را داشتیم تا سبک ها و تکنیک های گوناگونی را برای ساخت آن در نظر بگیریم. با آگاهی به این نکته که مخاطبان این ویدئو، غالبا از افرادی هستند که تاکنون در بازارهای سنتی فعالیت داشته اند، خواسته ما این بود که اثر جذابی خلق کنیم که ضمن برخورداری از زیبایی های بصری، فضای آشنای بازار را نیز برای آنها تداعی کند و با ایجاد حس اعتماد به یک سازمان معتبر، آن را به حضور در دنیای دیجیتال امروزی ترغیب کند.

تلاش کردیم با بررسی جوانب مختلف مطالبی که باید به بیننده انتقال داده می شد، ایده های متنوعی را برای قالب کلی تیزر مطرح کنیم و در نهایت تصمیم گرفتیم داستان اصلی سناریو را با بیان ویژگی های بازار، مزیت ها و محدودیت های بازارهای سنتی و امتیازات بازارهای مجازی برای مخاطب تعریف کنیم.

پتانسیل مناسب برای پیاده کردن ایده های سناریو

وی درباره دلیل انتخاب موشن گرافیک سه بعدی فانتزی برای این کار گفت: بعد از تهیه چارچوب اصلی سناریو، وقت آن بود تا چالش جدیدی را در تولید اثر تجربه کنیم. طی صحبت هایی که با همکاران مان داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که موشن گرافیک سه بعدی می تواند پتانسیل مناسبی برای پیاده کردن ایده های سناریو داشته باشد.

این تکنیک، در فضای تبلیغاتی کشور کمتر دیده شده بود و البته افراد کمی هم در این عرصه فعالیت داشتند. به همین خاطر طی جلساتی که با تیم خوش ذوق بخش گرافیک  داشتیم، بر سر این موضوع هم نظر بودیم که این پروژه می تواند سرآغاز خوبی برای یک تجربه نو باشد. سعی ما بر این بود تا با خلق فضایی فانتزی و تا حدودی مینیمال، حواس مخاطب را در یک مستطیل واحد متمرکز نگه داریم و از تغییر فضاهای ناگهانی اجتناب کنیم.

در ذهن، موقعیتی ایزومتریک را تصور کردیم و استوری برد را مطابق با این ایده پیش بردیم. تمامی مولفه های سناریو، اعم از شهر و خیابان، فروشگاه ها و صفحه های مرورگر اینترنت در فضایی خاص ترسیم شدند که به این ترتیب ماهیت این تیزر شکل کنونی خود را به دست آورد.

خوشبختانه این اثر، طی مدت کوتاهی که از پخش آن سپری شده، بازخوردهای خوب و مثبتی از سوی مخاطبان و کارشناسان داشته که این دلیلی بر این حقیقت است که به رغم مشکلات فراگیر اقتصادی در کشور، همچنان بازار تبلیغات ایران از دیدگاه های نوآورانه و ایده های بدیع استقبال می کند.

موشن گرافیک ها برای رسانه تلویزیون به تدریج در حال شکل گیری است

بنی جانی در مورد موفقیت این شیوه کار برای جذب مخاطب گفت: امروزه و با وجود گستردگی شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی، تبلیغات چندرسانه ای در ایران را می توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد. دسته نخست، گروهی از آثار تبلیغاتی هستند که از تلویزیون و رسانه های ملی پخش می شوند. این  تبلیغات با وجود تنوعی که در موضوع و تکنیک اجرا دارند، غالبا برای مخاطب عام تلویزیونی ساخته می شوند و به دلیل گستردگی فوق العاده زیاد دامنه مخاطبان تلویزیون ایران، ساده فهم بودن، روایت غیرپیچیده و نزدیکی به تجربه شخصی مخاطب جزو ویژگی های آنهاست.

اما دسته دوم، تبلیغاتی هستند که مخاطب نسبتا تحصیلکرده تر یا قشر خاص تری از مخاطبان را نشانه رفته و می تواند با آزادی عمل بیشتری نسبت به تلویزیون از تکنیک ها و روایت های نوآورانه استفاده کند. به گمان من، فضای موشن گرافیک سه بعدی، به دلیل ویژگی های کمتردیده شده خود در حال حاضر، شاید چندان مورد اقبال مخاطب تلویزیونی قرار نگیرد.

فکر می کنم بهتر باشد در ابتدای راه، امتحان خود را در فضاهای مجازی پس بدهد و پس از مدتی که مخاطب به این سبک جدید عادت کرد آن را به تلویزیون نیز وارد کنیم. البته موج تولید موشن گرافیک های سه بعدی و ایزومتریک برای رسانه تلویزیون به تدریج در حال شکل گیری است که نتیجه آن با گذشت زمانی کوتاه مشخص خواهد شد.

با این حال، ذائقه تنوع خواه مردم همیشه راه را برای تجربه های جدید هموار می کند و موشن گرافیک سه بعدی نیز قابلیت آن را دارد تا با جذب مخاطب از طریق تصاویر هنرمندانه و ایده های بکر، تبدیل به یکی از شیوه های موثر تبلیغات در جذب مخاطب شود.

ارتباط با نویسنده: elh.asgari@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/XNrLTgQD
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشده
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه